Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  11:11:18

Η ασυδοσία- ανομία πληρώνεται, πλέον και στην Μύκονο. Κοστίζει στη χώρα το μοντέλο της ελευθεριότητας εκεί-συνδυασμός παρακμής, life style και υποκόσμου. Οργισμένοι οι περισσότεροι τοπικοί παράγοντες... Κύριο

Ικανοποίηση στην υπόλοιπη χώρα για τα μέτρα προστασίας-περιορισμού στην Μύκονο, που μαστίζεται πλέον από ακραίες και εκφυλισμένες μορφές τουρισμού.

Στην αμηχανία τους τοπικοί παράγοντες προβάλλουν δηλώσεις επισκεπτών και τουρισμών, μετρίων από κάθε άποψη, οι οποίοι και οι οποίες απειλούν να εγκαταλείψουν από το νησί μετά την απαγόρευση της μουσικής και των ομαδικών χορών, (με πρώτα τα τσιφτετέλια) των μαζικών πάρτυ και της νυχτερινής διασκέδασης. Δείγμα του πόσο αληθινό ή αντίθετα προσχηματικό, υποβαθμισμένο και ψεύτικο τουρισμό είχαν πρόθεση να προσφέρουν στη Μύκονο και την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια,. Τουρισμό μεγάλης φοροδιαφυγής, άρρωστης κοινωνική αξίας, παρανομίας και σεξισμού, τουρισμού ξεπερασμένου και φθηνού «λάιφ σταιλ» και μαζί μεθόδων υποκόσμου.

Την ανησυχία των ξενοδόχων για την τουριστική σεζόν, μετά και τις εξελίξεις στη Μύκονο, που από χθες έχει επιπλέον περιοριστικά μέτρα στη διασκέδαση, με σιωπητήριο στη μουσική και απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1 τη νύχτα μέχρι τις 6 το πρωί, εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος.

«Το παράδειγμα της Μυκόνου ξεκάθαρα δείχνει ότι είμαστε σε δεύτερη σεζόν Covid. Όπου δεν τηρούνται τα μέτρα κινδυνεύει η τοπική οικονομία με ό,τι αυτό συνεπάγεται», τονίζει σε δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και υπογραμμίζει: «Ανησυχία υπάρχει, όπως έχω πει πριν από δύο μήνες, τα επιδημιολογικά δεδομένα κρίνουν και την εξέλιξη της σεζόν».

Προς το παρόν η χώρα είναι σε καλύτερα επίπεδα από 2020 σύμφωνα με τον κ. Τάσιο, ωστόσο σημειώνει ότι η Μύκονος ήταν το πρώτο καμπανάκι, εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα σχολαστικά και δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός, μπορεί να μην έχουμε σεζόν μετά τον Αύγουστο.
Εστιάζοντας στις ακυρώσεις στο νησί των ανέμων, ο πρόεδρος της ΠΟΞ κάνει λόγο για λογικές ακυρώσεις που προέρχονται από Έλληνες και ξένους, όπως εξηγεί.

Πυρά από Κ. Νοτοπούλου
Οργή στο νησί

Η χθεσινή ανακοίνωση του Νίκου Χαρδαλιά, αν και την Πέμπτη είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο για τοπικά lockdown στις 6 πιο επιβαρυμένες τουριστικές περιοχές, έσκασε σαν «βόμβα» στο νησί.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, το Σωματείο Επιχειρήσεων Διασκέδασης & Εστίασης Μυκόνου και το Σωματείο Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών Χώρας Μυκόνου αναφέρουν -μεταξύ άλλων- πως «ακόμη 11 ημέρες χαμένες είναι ένας επαγγελματικός αιώνας για εμάς» και ζητούν να τηρηθεί άμεσα «η πρωθυπουργική δέσμευση και να αναθεωρηθεί η απόφαση του κ. Χαρδαλιά, αλλά να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις μας που θεωρούμε ότι μπορούν να αποτελέσουν και βάση εφαρμογής συνολικότερα».

Άμεση και ηχηρή ήταν η αντίδραση του δήμαρχου Μυκόνου, Κωνσταντίνου Κουκά, ο οποίος αν και προέρχεται απ' την «οικογένεια» της Ν.Δ. δεν έκρυψε την ενόχλησή του και άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης.

Ο δήμαρχος του νησιού χαρακτήρισε «άδικη» και «άστοχη» την απόφαση και ζήτησε απ' την κυβέρνηση να την ανακαλέσει άμεσα, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, πως «δείχνει τιμωρητική διάθεση σε μια κοινωνία, που στο πλαίσιο του εφικτού έκανε ότι έπρεπε για να προστατέψει τη δημόσια υγεία» και ότι «εάν δεν θα τα αναθεωρήσει το μόνο που θα πετύχει είναι απλώς οι επισκέπτες να αποκτήσουν ένα κίνητρο να πάνε σε άλλα νησιά, κάτι που σε καμμία περίπτωση δεν θα είναι αποτελεσματικό για την προστασία της δημόσιας υγείας».
Αντίστοιχα, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μυκόνου, Αλέξανδρος Κουκάς, μετά την ανακοίνωση ανέφερε στην ΕΡΤ: «Δεν το περιμέναμε» και πρόσθεσε: «Τα μέτρα καταστρέφουν τον τουρισμό του νησιού ολοσχερώς».

«Οι έλεγχοι συνεχίζονται κανονικά. Μη θεωρήσει κανένας ότι θα υπάρξει εφησυχασμός. Σε κάθε περίπτωση, δεν έχουμε η τιμωρητική διάθεση, και στόχος μας δεν είναι να επιβάλουμε πρόστιμα ή ποινές» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης αναφερόμενος στην επιβολή τοπικών περιορισμών στη Μύκονο, κατά την επίσκεψη στο λιμάνι του Πειραιά. «Στόχος μας είναι να συνεργαστούμε με τους επιβάτες, να προστατεύσουμε την υγεία τους και των μελών των πληρωμάτων, ώστε να υπάρχει ένα ασφαλές ταξίδι. Σε κάθε περίπτωση είμαστε εδώ για να επιτηρούμε την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων», τόνισε ο υπουργός.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline