Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  21:13:37

Εξιτήριο έπειτα από 1,5 μήνα για τον 65χρονο ηγούμενο Εφραίμ της Μονής Βατοπεδίου, που έφτασε μέχρι ....τραχειοτομή στην ΜΕΘ, πάσχει από σάκχαρο, καρδιοπάθεια, παχυσαρκία, χωρίς να έχει εμβολιασθεί. Τον έσωσε η Αν. Κοτανίδου. Κύριο

Άλλος ένας τυχερός ασθενής της καθηγήτριας και διευθύντριας ΜΕΘ Αναστασίας Κοτανίδου στον «Ευαγγελισμό», όπως επίσης οι υπερήλικες Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας και άλλες γνωστές προσωπικότητες της δημόσιας ζωής.

Μια εξέλιξη ιατρική, δοκιμασίας από την επιδημία και επώνυμου ασθενούς, η οποία εξέπληξε πολλούς, παρά τα πολλά αρνητικά του δεδομένα. Τα σχεδόν ανυπέρβλητα

.Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε το Σάββατο 17 Ιουλίου ο γέροντας Εφραίμ, έπειτα από 1,5 μήνα νοσηλείας στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού.
Όπως έγινε γνωστό με μεγάλη έκπληξη αλλά και θετική εντύπωση, ο περιλάλητος και με δικαστικές περιπέτειες ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, 65 χρονών και Κύπριος στην καταγωγή, φίλος του Καρόλου της Αγγλίας και άλλων διεθνών προσωπικοτήτων, εξήλθε του νοσοκομείο τις πρώτες πρωινές ώρες και θα συνεχίσει τη θεραπεία του σε κέντρο αποκατάστασης της κίνησης του(χαλάρωση μυϊκού συστήματος, σκελετικά προβλήματα) από την πολυκαιρινή κατάκλιση.

Το απόγευμα της Παρασκευής τον ηγούμενο επισκέφθηκαν ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και ο διοικητής του Αγίου Όρους Αθανάσιος Μαρτίνος.

16.6.2021. Εφραίμ: Ραγδαία επιδείνωση της υγείας του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου

Για κρίσιμες ώρες μιλούν οι γιατροί – Παρά τα σημάδια σταθεροποίησης, σήμερα το απόγευμα υπέστη σηπτικό σοκ
Ραγδαία επιδείνωση παρουσιάζει τις τελευταίες ώρες η υγεία του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους, Εφραίμ.

Ο 65χρονος μοναχός νοσηλεύεται τις τελευταίες 20 ημέρες στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με λοίμωξη covid-19.

Eίχε διασωληνωθεί στις 4 Ιουνίου προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αναπνευστική ανεπάρκεια που εμφάνισε.

Έκτοτε η κατάσταση της υγείας του έδειχνε σημάδια σταθεροποίησης και προοδευτικά βελτίωσης – μάλιστα οι θεράποντες ιατροί είχαν δοκιμάσει και την ανάνηψή του.

Ωστόσο, σήμερα το απόγευμα υπέστη σηπτικό σοκ. Οι γιατροί μιλούν για κρίσιμες ώρες καθώς θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις στον οργανισμό του ηγούμενου Εφραίμ, αλλά τα υποκείμενα νοσήματα από τα οποία πάσχει περιπλέκουν την κατάσταση.

Υπενθυμίζεται πως ο Γέροντας νόσησε με κορωνοϊό στις 21 Μαΐου ενώ η υγεία του είναι έτσι κι αλλιώς επιβαρυμένη, καθώς πάσχει από υποκείμενα νοσήματα (σακχαρώδη διαβήτη, καρδιολογικά, παχυσαρκία).

12.7.2021. Αποσωληνώθηκε ο Εφραίμ - Έχει διαύγεια και επικοινωνεί με το περιβάλλον

Ο Εφραίμ θα παραμείνει για λίγες μέρες στη ΜΕΘ, για παρακολούθηση από τους θεράποντες ιατρούς του
Με ανακοίνωσή της, η Μονή Βατοπαιδίου έκανε γνωστό πως ο Γέροντας Εφραίμ, ο οποίος νοσηλεύεται από τα τέλη Μαΐου στον Ευαγγελισμό λόγω Covid, αποσωληνώθηκε και θα παραμείνει για λίγες μέρες στη ΜΕΘ, για παρακολούθηση από τους θεράποντες ιατρούς του.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες μετά από απόφαση των γιατρών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού, αφαιρέθηκε η τραχειοστομία στην οποία είχε υποβληθεί ο Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός.

Μετά την σημερινή αποσωλήνωση ο Γέροντας θα παραμείνει στη ΜΕΘ για λίγες ημέρες για παρακολούθηση από τους θεράποντες ιατρούς του.

Ο Γέροντας έχει πλήρη διαύγεια και επικοινωνεί με το περιβάλλον του.

Θυμίζουμε ότι ο Γέροντας Εφραίμ βρίσκεται στον Ευαγγελισμό από τις 28 Μαΐου αφού βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό ενώ στις 4 Ιουνίου οι γιατροί είχαν κρίνει αναγκαία την διασωλήνωσή του».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline