Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  09:32:33

Παραμένει στην 4η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ο Στ. Τσιτσιπάς. Με αυτό τον τίτλο θα αγωνισθεί στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, μόνος και με την Μαρία Σάκκαρη. Κύριο

Παρά τι κακοτυχίες, προσωπικές ήττες και με τον αδελφό του κατά τον μήνα Ιούλιο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, παρά τον πρόωρο αποκλεισμό του από τον Κραΐνοβιτς με 2-1 σετ, στο τουρνουά του Αμβούργου, συνεχίζει να βρίσκεται στο νούμερο 4 της παγκόσμιας κατάταξης με 8.030 βαθμούς.

Πράγματι, τελικά μπορεί να αποκλείστηκε, ωστόσο παραμένει στο νούμερο 4 της παγκόσμιας κατάταξης ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας αποκλείστηκε στα προημιτελικά του ATP European Open που διεξάγεται στο Αμβούργο, ωστόσο η ήττα του δεν τού κόστισε την 4η θέση στο ATP Ranking. Ο Τσιτσιπάς με 8.030 βαθμούς παραμένει στο νούμερο 4 πίσω από τον τρίτο Ράφα Ναδάλ, ο οποίος συγκεντρώνει 8.270 βαθμούς.

Το top 10 του ranking δεν σημείωσε αλλαγές, ωστόσο ο Φίλιπ Κραΐνοβιτς, που απέκλεισε τον Τσιτσιπά στα προημιτελικά, ανέβηκε 10 θέσεις, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο νούμερο 34 της παγκόσμιας κατάταξης. Η νίκη του με 2-1 σετ απέναντι στον 22χρονο Έλληνα τενίστα, τού έδωσε ώθηση αλλά και θέσεις στο ranking.

Από την άλλη πλευρά, στο top 20, ο Ισπανός Πάμπλο Καρένιο Μπούστα κέρδισε δύο θέσεις και ανέβηκε στο νούμερο 11, ενώ ο Νορβηγός Κάσπερ Ρουντ στο νούμερο 14 αντίστοιχα.
Στο top 100 αξιοσημείωτο ήταν το νέο carreer high του Φεντερίκο Κόρια, φιναλίστ του τουρνουά του Μπαστάντ που ανέβηκε στο νούμερο 62, κερδίζοντας ουσιαστικά 15 θέσεις.

Μόνο ήττες και μάλιστα στα πρώτα παιχνίδια, έχει μέχρι τώρα ο Ιούλιος για τον Στέφανο Τσιτσιπά, τον αδελφό του και την Μαρία Σάκκαρη.

Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Σάββατο, 17 Ιουλίου 2021 11:29

Προχθές πάλι ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε από τον Κραΐνοβιτς κι έχασε νέα τεράστια ευκαιρία.

1. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, γνωρίζοντας την ήττα (6-3, 1-6, 3-6) από τον Φίλιπ Κραΐνοβιτς στο Αμβούργο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε μόνος του το παιχνίδι με τον 29χρονο Σέρβο και δεν θα έχει την ευκαιρία να ανεβεί στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης, μένοντας εκτός ημιτελικών της διοργάνωσης.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δεν είχε να φοβηθεί τίποτα από τον Κραΐνοβιτς, προηγήθηκε, μάλιστα, με 5-0 στο πρώτο σετ, ωστόσο δίχως ιδιαίτερο λόγο, βγήκε εκτός εαυτού, εκνευρίστηκε και παραδόθηκε στον Σέρβο.
Ο Τσιτσιπάς φεύγει από το Αμβούργο χωρίς να μπορέσει να επιστρέψει στις επιτυχίες, μετά τον πρόωρο αποκλεισμό του από το Wimbledon, και στρέφει πλέον το ενδιαφέρον του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπου δεν πηγαίνει και με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

Έμεινε με τη λαβή στο χέρι

Ένα απρόοπτο είχε ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατά τη διάρκεια ενός πόντου στο παιχνίδι με τον Φίλιπ Κραΐνοβιτς για το τουρνουά του Αμβούργου.
Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έμεινε με τη... λαβή της ρακέτας στο χέρι, καθώς κατά τη διάρκεια του δεύτερου σετ και στην προσπάθεια του να κάνει ένα backhand, είδε το πάνω μέρος της ρακέτας του να φεύγει. Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο Στέφανος Τσιτσιπάς την είχε χτυπήσει κάτω από τα νεύρα του.

2. Δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τον πρώτο γύρο Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς, στο διπλό του τουρνουά του Αμβούργου.

Το ελληνικό δίδυμο ηττήθηκε στις λεπτομέρειες με 5-7, 6-7 (5) από τους Τιμ Πουτζ και Μάικλ Βένους, με συνέπεια να αποκλειστούν από τη συνέχεια του τουρνουά, μετά την έκτη συνεχή ήττα τους στο διπλό.
Αναφορικά με τον Στέφανο Τσιτσιπά, αυτός θα συνεχίσει στο μονό της διοργάνωσης ξεκινώντας αύριο το απόγευμα το απόγευμα με το νικητή της σ Τετάρτης.

Ο Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει τον Ντόμινικ Κέπφερ, ο οποίος απέκλεισε στο... φίνις τον Μαξιμίλιαν Μάρτερερ με 7-6 (2), 2-6, 7-6 (4).
3. Δεν μπόρεσε να κάνει την ανατροπή η Μαρία Σάκκαρη κόντρα στην Σέλμπι Ρότζερς και έτσι η πορεία της στο Wimbledon ολοκληρώθηκε στο δεύτερο γύρο.
Ο αγώνας άρχισε το βράδυ της Τετάρτης με την Αμερικανίδα να κατακτά το πρώτο σετ με 7-5, αλλά στη συνέχεια διακόπηκε αφού ο φωτισμός δεν ήταν αρκετός για να συνεχιστεί.

Έτσι, το μεσημέρι της Πέμπτης οι δύο τενίστριες μπήκαν ξανά στο κορτ για να δώσουν συνέχεια στη μονομαχία τους. Ωστόσο, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε.
Οι δύο τους κράτησαν το σερβίς τους μέχρι το 3-3. Στο έβδομο game η Ρότζερς έκανε το break και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της για να προηγηθεί με 5-3.

Η Σάκκαρη με την πλάτη στον τοίχο σέρβιρε στη συνέχεια για να μείνει ζωντανή στο ματς. Η Σάκκαρη προηγήθηκε με 40-0, αλλά η Ρότζερς έφερε το game στα ίσα. Τελικά η Σάκκαρη κατάφερε να κρατήσει το σερβίς της για να μειώσει σε 5-4.
Η Αμερικανίδα, η οποία από την αρχή του 2ου set βρήκε ρυθμό στο service της, κατάφερε να κλείσει το ματς παίρνοντας την πρόκριση για τον 3ο γύρο της διοργάνωσης εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Καζάκα Ελεάνα Ριμπάκινα.

Η Ελληνίδα τενίστρια «αποχαιρέτησε» το μεγάλο τουρνουά στο Λονδίνο, με ήττα 2-0 από την Αμερικανίδα Σέλμπι Ρότζερς
Πρόωρα ολοκληρώθηκε και η παρουσία της Μαρίας Σάκκαρη στο Γουίμπλεντον, η οποία ηττήθηκε σήμερα 7-5 και 6-4 από την Αμερικανίδα Σέλμπι Ρότζερς στον 2ο γύρο του απλού γυναικών.

Ο αγώνας είχε αρχίσει χθες αλλά διακόπηκε λόγω σκότους μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σετ, το οποίο κέρδισε η Ρότζερς με 7-5.
Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε ουσιαστικά σήμερα, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να κάνει αρκετά λάθη, κυρίως σε κρίσιμους πόντους, και να έχει μεγάλο πρόβλημα στο δεύτερο σερβίς.

Η Σάκκαρη έχασε ένα break point στο δεύτερο γκέιμ του δεύτερου σετ, κράτησε με μεγάλη δυσκολία το σερβίς της στο πέμπτο γκέιμ, αλλά στο έβδομο η Αμερικανίδα έκανε το break και προηγήθηκε 4-3.
Η Ελληνίδα τενίστρια προσπάθησε να αντιδράσει αλλά δύο συνεχόμενα αβίαστα λάθη της έφεραν το 5-3 και η Ρότζερς έφτασε με το σερβίς της στο 6-4 και την πρόκριση στους «32» του Γουίμπλεντον, για δεύτερη φορά στην καριέρα της.

4. ΓΙΑ ΝΑ ΗΤΤΗΘΕΊ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΊ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

28. 6.2021. Στέφανος Τσιτσιπάς μαχητής, αισιόδοξος, ίσως και ολίγον αλαζονικός: «Είμαι εδώ για να σταματήσω τον Νόβακ Τζόκοβιτς....». Μια μέρα πριν την έναρξη του Γουίμπλεντον, μίλησε για τη φετινή διοργάνωση και τις φιλοδοξίες.

Ο Σέρβος παγκόσμιος πρωταθλητής έστειλε μήνυμα σεβασμού και αναγνώρισης στον απερχόμενο Βασίλη Σπανούλη.
Με μεγάλα όνειρα και υψηλές φιλοδοξίες ξεκινάει το Γουίμπλεντον ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Σε αντίθεση με τον χαμηλών τόνων επί τόσα χρόνια του Σέρβου μεγάλου πρωταθλητή.

Ο Έλληνας τενίστας πριν από λίγες εβδομάδες βρέθηκε στον μεγάλο τελικό του Ρολάν Γκαρός και θέλει να επαναλάβει στο Λονδίνο τον άθλο που έκανε στο Παρίσι.

Ο 22χρονος, λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση με τον Αμερικανό Φράνσις Τιαφόε (σ.σ θα παίξουν την Δευτέρα 27/6), για τον πρώτο γύρο του Γουίμπλεντον, μίλησε για τη φετινή διοργάνωση και έστειλε... μήνυμα στον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Σέρβος μπορεί να κέρδισε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός με 3-2 σετ, αλλά ο Ελληνας τενίστας είναι αποφασισμένος να πάρει εκδίκηση από τον Σέρβο.
«Είναι ολοκληρωμένος παίκτης, μπορεί να τα καταφέρει», απάντησε ο Στέφανος, ερωτηθείς για το εάν μπορεί ο Τζόκοβιτς να κατακτήσει στο φετινού Γουίμπλεντον τον 20ο τίτλο γκραντ σλαμ στην καριέρα του. Στη συνέχεια όμως ο Τσιτσιπάς τόνισε ότι ο ίδιος και οι υπόλοιποι τενίστες της νέας γενιάς είναι εδώ για να σταματήσουν τον Σέρβο.

«Eμείς ως η νεότερη γενιά είμαστε πεινασμένοι και θέλουμε να πετύχουμε κάτι ανάλογο μια μέρα. Προφανώς και είμαστε εδώ για να τον σταματήσουμε. Είμαστε εδώ για να βάλουμε φρένο στο όνειρό του. Θα είναι δύσκολο, βέβαια. Για μένα είναι πρόκληση να τον αντιμετωπίσω. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών και δεν είναι τυχαίο. Δούλεψε σκληρά για να φτάσει ως εδώ. Πιστεύει ότι είναι ο καλύτερος και γι' αυτό παίζει έτσι. Έχει και αυτοπεποίθηση στο χορτάρι και παίζει καλά. Εγώ έχω πολύ δρόμο μέχρι να τον αντιμετωπίσω εδώ και δεν θα είναι εύκολο για κανέναν από τους δυο μας».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline