Σάββατο 31 Ιουλίου 2021  22:46:47

Το lockdown στη Μύκονο τρομάζει και άλλα νησιά

Το μίνι lockdown στη Μύκονο, συνάντησε πολλές αντιδράσεις και «χτύπησε καμπανάκι» και για τις υπόλοιπες περιοχές. Είναι πιθανόν τα μέτρα στη Μύκονο να αρθούν, ανάλογα και με την εισήγηση των ειδικών την Παρασκευή, αλλά αυτό δεν φαίνεται να καθησυχάζει δημάρχους άλλων νησιών που φοβούνται για αιφνιδιαστικές ανακοινώσεις lockdown στις περιοχές τους.


Χαρακτηριστική είναι η παρέμβαση του δημάρχου Σαντορίνης, Αντώνη Σιγάλα, που με ανακοίνωση του απηύθυνε έκκληση σε όλους στο νησί για την αυστηρή και ουσιαστική εφαρμογή μέτρων για τον κοροναϊό.

«Μετά και το lockdown στη Μύκονο, η δημοτική αρχή στη Σαντορίνη ζητάει από επιχειρηματίες, κατοίκους, αλλά και επισκέπτες να έχουν υπεύθυνη στάση σε μία προσπάθεια το νησί να παραμείνει προφυλαγμένο από τον κοροναϊό και να μην βρεθεί αντιμέτωπο με έκτακτα μέτρα, κάτι που θα ήταν καταστροφικό για τον τουρισμό», αναφέρει η ανακοίνωση ενώ σε άλλο σημείο συνεχίζει:

«Καλώ την πολιτεία να συνδράμει ουσιαστικά τις προσπάθειες μας και να αξιολογεί σωστά τα επιδημιολογικά στοιχεία που αφορούν τη Σαντορίνη και να αποφύγει τη λήψη οποιουδήποτε αιφνιδιαστικού μέτρου που θα στοχοποιεί άδικα το νησί μας».
Έκκληση στους υπουργούς Βασίλη Κικίλια, Χάρη Θεοχάρη, Στέλιο Πέτσα και Νίκο Χαρδαλιά απευθύνει και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας για έκτακτη σύσκεψη προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έξαρση του ιού χωρίς να πληγούν οι τοπικές οικονομίες.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι τα δικαιολογημένα μέτρα που ελήφθησαν στη Μύκονο θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τις επιπτώσεις που θα επιφέρουν σε κρίσιμους τομείς όπως η οικονομία και ο τουρισμός.

Ευέλικτη προσέγγιση και όχι οριζόντια μέτρα

«Γνωρίζαμε από τον Απρίλιο – Μάιο ότι έρχονταν τέταρτο κύμα. Οι κινήσεις ήταν σπασμωδικές. Κρίμα να τιναχθεί στον αέρα η τουριστική περίοδος. Χρειάζεται να δράσουμε άμεσα» σημείωσε στο MEGA Σαββατοκύριακο ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Αιματολογίας είναι σημαντικό τόσο να διαφυλαχθεί το τουριστικό προϊόν όσο και να οριστεί ο στόχος της διαχείρισης της πανδημίας στα τουριστικά μέρη. «Θέλουμε γνώση επιδημιολογική του ιού και ένα backup νοσηλείας αν χρειαστούν να νοσηλευτούν οι άνθρωποι που θα νοσήσουν» τόνισε.
«Επειδή νοσούν νέοι» συνέχισε, «και επειδή οι ντόπιοι είναι εμβολιασμένοι, το πόσοι θα χρειαστούν νοσηλεία (σ.σ. στα τουριστικά μέρη) είναι περιορισμένο. Χρειάζεται ευέλικτη προσέγγιση και όχι οριζόντια μέτρα που καταστρέφουν τον τουρισμό».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline