Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  11:20:48

Την Κυριακή στις εκκλησίες οι γραπτές απαντήσεις του Σωτ. Τσιόδρα στις φήμες των φανατικών- φοβικών για τα «ακίνδυνα εμβόλια». Κύριο

Μητροπολίτης Αθηναγόρας: Ο Τσιόδρας απάντησε στις ανησυχίες για το τσιπάκι, τις παρενέργειες, τις επιβαρύνσεις με εμβρυακά κύτταρα.

«Πολλοί ιερείς που ήταν αρνητές του κορωνοϊού και το έφερε η μοίρα και νόσησαν και κάποιοι εξ αυτών πέρασαν και δύσκολα, τώρα έχουν μετατραπεί σε κήρυκες υπέρ του εμβολιασμού»

«Οι Αρχιερείς της συνόδου μετέφεραν στον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα τις ερωτήσεις και τις ανησυχίες των πιστών και αυτός με καλή διάθεση και απλή γλώσσα χωρίς πολλές επιστημονικές ορολογίες απάντησε σε όλες», τόνισε ο εκπρόσωπος της Συνόδου Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της εκκλησίας να λάβει μέρος στην εκστρατεία υπέρ του εμβολιασμού με την εγκύκλιο που θα διαβαστεί την Κυριακή 25 Ιουλίου στους ναούς, αλλά και το φυλλάδιο που θα μοιραστεί στους πιστούς με 12 ερωτήσεις και απαντήσεις για τα εμβόλια.

Πρόσθεσε ότι και στους κόλπους της εκκλησίας υπάρχουν σενάρια συνωμοσίας και πολλοί πιστοί ρωτούν και ανησυχούν για τα τσιπάκια, τα barcode και το 666 και ότι κάποιοι σχεδιάζουν να ελέγξουν τον άνθρωπο.

«Οι χριστιανοί δεν πρέπει να ανησυχούν καθώς από τη στιγμή που βαφτίστηκαν και πήραν το χρίσμα κανένα τσιπάκι δεν μπορεί να τους ελέγξει», είπε.
Η εγκύκλιος της Συνόδου υπέρ του εμβολιασμού, που θα διαβαστείς στους ναούς, «θα επισημαίνει ότι η επιστήμη και τα φάρμακα είναι ένα δώρο του Θεού προς τον άνθρωπο».
«Πολλοί κληρικοί που ήταν αρνητές του κορωνοϊού και το έφερε η μοίρα και νόσησαν και κάποιοι εξ αυτών πέρασαν και δύσκολα, τώρα έχουν μετατραπεί σε διαπρύσιους κήρυκες υπέρ του εμβολιασμού», υπογράμμισε.
Τόνισε δε ότι στις εκκλησίες τηρούνται όλα τα μέτρα του ΕΟΔΥ με μάσκες αποστάσεις και τεστ για ιερείς και ψάλτες. Και πρόσθεσε ότι μεγάλος αριθμός ιερέων και αρχιερέων έχουν εμβολιαστεί.

«Το ερώτημα που τέθηκε ήταν εάν είναι ηθικά αποδεκτό να χορηγούνται εμβόλια κατά της covid-19 που έχουν χρησιμοποιηθεί από εμβρυικά κύτταρα που έχουν διακοπεί. Κανένα από τα εμβόλια δεν περιέχει εμβρυικά κύτταρα», ξεκαθάρισε η κ. Θεοδωρίδου

«Κανένα από τα εμβόλια δεν περιέχει εμβρυικά κύτταρα», σημείωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τον κορονοϊό, το απόγευμα της Δευτέρας.

«Το ερώτημα που τέθηκε ήταν εάν είναι ηθικά αποδεκτό να χορηγούνται εμβόλια κατά της covid-19 που έχουν χρησιμοποιηθεί από εμβρυικά κύτταρα που έχουν διακοπεί. Κανένα από τα εμβόλια δεν περιέχει εμβρυικά κύτταρα», ξεκαθάρισε η κ. Θεοδωρίδου. «Επομένως δεν τίθεται ζήτημα χριστιανικής ηθικής», είπε. Στο θέμα εάν τα εμβόλια είναι πειραματικά, απάντησε ότι αυτό δεν ισχύει, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί.

Η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε σε όσους διστάζουν να προχωρήσουν σε εμβολιασμό κατά του κορονοϊού και τόνισε ότι η βοήθεια της Εκκλησίας είναι σημαντική για την άρση των δισταγμών.
«Ο πράος λόγος των εκπροσώπων της Εκκλησίας θα είναι πιο πειστικός από το στεγνό λόγο των επιστημόνων», τόνισε η καθηγήτρια.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline