Τρίτη 23 Απριλίου 2024  09:49:39

Προς άρση του lockdown στη Μύκονο από τη Δευτέρα αλλά με αρκετές επιφυλάξεις της Πολιτείας ότι δεν θα ξαναγίνουν οι ίδιες ανευθυνότητες. Κύριο

Για επιτόπια εξέταση τη Δευτέρα ο υπουργός Μιχ. Χρυσοχοίδη. Ισχυρισμοί του υπουργείου Τουρισμού ότι ελάχιστοι τουρίστες έφυγαν από το νησί μετά τις απαγορεύσεις για έξι ημέρες.

Την άρση των περιορισμών που επιβλήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Μύκονο θα δουν, όπως όλα δείχνουν, οι επαγγελματίες του νησιού και οι επισκέπτες του.

Είναι νωρίς ακόμη για να αξιολογηθεί ακόμη η απόδοση των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζονται στη Μύκονο έλεγαν αρμόδιες πηγές αλλά δεν φαίνεται να υπήρξαν μεγάλες αποχωρήσεις και διαμαρτυρίες τουριστών για τους περιορισμούς κατά της ασυδοσίας, τη κερδοσκοπίας και ανευθυνότητας στη Μύκονο.

Πότε επιστρέφει η διασκέδαση

Στην «κόκκινη» ζώνη μπήκε η Μύκονος από τις υγειονομικές αρχές, το περασμένο Σάββατο, όταν διαπιστώθηκε υψηλός αριθμός λοιμώξεων, με τους ειδικούς να διατείνονται πως για 100 ανθρώπους οι τέσσερις διαγιγνώσκονται με κορωνοϊό.

Τα εδικά μέτρα που είχε στο «συρτάρι» η κυβέρνηση τέθηκαν επί τάπητος, μέχρι τη Δευτέρα, ημερομηνία κατά την οποία θα αποφασιστεί η συνέχιση ή μη του καθεστώτος περιορισμών.

Σύμφωνα με τους υφιστάμενους κανονισμούς, στη Μύκονο ισχύουν απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:00 μέχρι τις 06:00, σιωπητήριο στη μουσική, απαγόρευση ορθίων στα κέντρα, μάσκες παντού, απαραίτητες αποστάσεις ανάλογα με το μέγεθος του κάθε μαγαζιού. Τα μέτρα που ελήφθησαν, όπως δήλωσαν οι υγειονομικοί, απέδωσαν, με τις μολύνσεις στη Μύκονο να έχουν μειωθεί, τελευταία, αισθητά.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 45 κρούσματα, ενώ σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας, τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για την άρση των περιορισμών.

Η κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί, έθεσε σε αυξημένη επιφυλακή όλους τους φορείς του νησιού που καταρτίζουν ειδικό σχεδιασμό ώστε να μην χαθεί η φετινή, πολλά υποσχόμενη, τουριστική χρονιά για τη Μύκονο.

Ύστερα από τις ακυρώσεις, τις αντιδράσεις και το κλίμα αγωνίας που επικράτησε υπό τον φόβο οριστικής ισχύος, για όλο το καλοκαίρι, των περιορισμών, που θα οδηγούσε σε σημαντική απώλεια εσόδων, έχουν ανακοινωθεί από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, υποχρεωτικά δύο τεστ την εβδομάδα στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε εστίαση και τουρισμό.

Επιπλέον οι ίδιες πηγές εξηγούσαν ότι δεν καταγράφεται κάποια τάση ακυρώσεων στις κρατήσεις που έχουν γίνει. Παρέπεμπαν δε στις πρωινές δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Ο κ. Θεοχάρης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ τόνισε εμφατικά ότι «οι ακυρώσεις υπάρχουν μόνο στη φαντασία όσων το γράφουν».
Τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί λήγουν τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, ωστόσο ακόμη δεν είναι σαφές από πότε θα ανακοινωθεί η άρση των περιορισμών, καθώς επίκειται επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, στο νησί.

Στη Μύκονο τη Δευτέρα ο Χρυσοχοΐδης για τη νέα κατάσταση.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα επισκεφτεί τις νέες εγκαταστάσεις που παραχώρησε ο δήμος Μυκόνου, όπου στεγάζεται πλέον η Αστυνομική Υποδιεύθυνση, ενώ στο πρόγραμμα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη θα είναι συνάντηση με τον δήμαρχο και φορείς του νησιού.

Η ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών της Μυκόνου αποτέλεσε εξαρχής προτεραιότητα για την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που μέσα από συντονισμένες ενέργειες στοχεύει στη διαφύλαξη της ευημερίας της ναυαρχίδας του ελληνικού τουρισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Μύκονο συστάθηκε Αστυνομική Υποδιεύθυνση, όπου υπηρετούν περίπου 120 αστυνομικοί, με στόχο τη νομιμότητα και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στο νησί της Μυκόνου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline