Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  11:56:27

Ελεύθερη από σήμερα η Μύκονος αλλά όχι πάλι ασύδοτη. Δεν ήταν πρώτο σε νησί μόνο σε μολύνσεις αλλά και σε πολλές παρανομίες. Ποιά νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου είναι «ώριμα» για τη λίστα απαγορεύσεων-περιορισμών. Κύριο

Όπως όλα δείχνουν, θα επιστρέψει η μουσική στη Μύκονο και η νυχτερινή ζωή, ωστόσο τουλάχιστον 8 άλλα νησιά προβληματίζουν τις Αρχές λόγω της επιδημιολογική εικόνας που παρουσιάζουν.

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν οι επιχειρηματίες της Μυκόνου τις εξελίξεις, οι οποίοι αναμένουν με μεγάλη αγωνία τις τελικές αποφάσεις για την άρση του μίνι lockdown.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σήμερα αναμένεται να γίνει η επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης του νησιού της Μυκόνου, που βρίσκεται σε καθεστώς μίνι lockdown από το περασμένο Σάββατο 17 Ιουλίου.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που είχε εκδοθεί από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τα περιοριστικά μέτρα είναι σε ισχύ μέχρι αύριο, Δευτέρα, με τους επιχειρηματίες να αναμένουν με μεγάλη αγωνία τις τελικές αποφάσεις.

Προς άρση του lockdown στη Μύκονο

Όπως όλα δείχνουν, από αύριο η Μύκονος θα απεμπλακεί από το lockdown. Σημειώνεται ότι σήμερα στο νησί ανακοινώθηκαν 27 κρούσματα.
Μάλιστα, προς αυτή την κατεύθυνση δείχνουν τις τελευταίες ημέρες τα κυβερνητικά στελέχη, όπου με δηλώσεις τους αφήνουν να εννοηθεί ότι τα μέτρα στο νησί των ανέμων θα λήξουν την προαναφερθείσα ημερομηνία.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΙ επιβεβαίωσε ότι το μίνι lockdown θα λάβει τέλος τη Δευτέρα. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι «αυτό που έχει σημασία είναι τη Δευτέρα να πάμε στην άρση των περιορισμών», ενώ παράλληλα ζήτησε να υπάρχει προσοχή και να τηρούνται τα ατομικά μέτρα προστασίας στα σοκάκια των νησιών, όπως και σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, είχε αναφέρει ότι τα μέτρα απέδωσαν στη Μύκονο, προαναγγέλλοντας με αυτόν τον τρόπο έτσι το «άνοιγμα» του νησιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιχειρηματίες της Μυκόνου προ ημερών προχώρησαν σε μια σειρά από προτάσεις προκειμένου να «ανοίξει» το νησί, στις οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβανόταν και η χορήγηση μπόνους 150 ευρώ από τις επιχειρήσεις στους εργαζόμενους που εμβολιάζονται κατά της covid-19.
Υπενθυμίζεται ότι το μίνι lockdown στο νησί των ανέμων περιελάμβανε απαγόρευση μουσικής καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου και απαγόρευση κυκλοφορίας 01:00 με 06:00 το πρωί, με την απόφαση να προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις.

Ποια άλλα νησιά προβληματίζουν

Την ίδια στιγμή, φαίνεται πως... θα ξανακούσουμε τη λέξη «lockdown» αυτό το καλοκαίρι, αφού ολοένα και περισσότερα νησιά φτάνουν μια ανάσα πριν το «κόκκινο», όλα αυτά εν μέσω τουριστικής περιόδου!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, πρόκειται για νησιά που θεωρούνται ιδιαίτερα δημοφιλή για τους τουρίστες και ειδικότερα:

• η Ζάκυνθος,
• η Λέρος,
• η Κέρκυρα,
• η Κως,
• η Σίφνος,
• η Σέριφος,
• η Μήλος,
• η Αντίπαρος και
• η Ρόδος

Πρόταση για «τουριστική φούσκα» στις διακοπές

Οι επιστήμονες προτείνουν τη λύση της «κοινωνικής φούσκας» και στις διακοπές. Εξηγούν πως ακόμη και στην παραλία ή στις βόλτες μας στα νησιά θα πρέπει να έχουμε συγκεκριμένη παρέα που θα είναι πάντα η ίδια και δε θα περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό ατόμων.
Ενδεικτικά είναι τα όσα είπε στο MEGA ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος έκανε λόγο για «μικρές ομάδες τουριστών, οι οποίοι είναι μαζί και στο ξενοδοχείο και στο εστιατόριο και στο μπαρ».
Όπως εξήγησε αυτό θα συμβεί ούτως ώστε «να μειώσει κανείς τη διασπορά ανάμεσα στους τουρίστες».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline