Σάββατο 20 Απριλίου 2024  14:18:27

Μετά τα δεκάδες κρούσματα σε κατασκηνώσεις άλλες αιτίες μόλυνσης, επείγον άνοιγμα στον εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών. Παράκληση στους γονείς να συνδράμουν. Κύριο

Η σχετική πλατφόρμα για τα ραντεβού αναμένεται να ανοίξει αμέσως και συγκεκριμένα την προσεχή Παρασκευή 30 Ιουλίου.

Το «πράσινο φως» για εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 12-15 ετών έδωσε η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, την αυξανόμενη διασπορά της μετάλλαξης «Δέλτα» και τη διαθεσιμότητα εμβολίων.

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών, «η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών γνωμοδοτεί θετικά για τον εμβολιασμό όλων των παιδιών 12 ως 15 ετών με στόχο την προστασία της υγείας των ίδιων των παιδιών, την διατήρηση της διά ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας, αλλά και την προστασία των ευάλωτων ατόμων στο οικογενειακό περιβάλλον».
«Τα οφέλη υπερτερούν των ενδεχόμενων παρενεργειών» είπε για να σημειώσει ότι ο εμβολιασμός θα είναι εθελοντικός και είναι απαραίτητη η συγκατάθεση των γονέων.

Η σχετική πλατφόρμα για τα ραντεβού αναμένεται να ανοίξει την προσεχή Παρασκευή 30 Ιουλίου.
Τα ραντεβού μπορούν να προγραμματιστούν μέσα από την ιστοσελίδα emvolio.gov.gr. Επίσης, οι γονείς μπορούν να κλείσουν τα ραντεβού μέσω των ΚΕΠ ή στα φαρμακεία.

Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα, συνοδευόμενα από τους γονείς τους ή τους κηδεμόνες τους.
Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων σε παιδική και εφηβική ηλικία
«Η Δέλτα έχει αλλάξει τα δεδομένα – πρόκειται για την μετάλλαξη που απειλεί τους ανεμβολίαστους» τόνισε η κ. Θεοδωρίδου και αναφέρθηκε στα στοιχεία που αφορούν στα παιδιά.

«Τα παιδιά με υποκείμενα νοσήματα έχουν αυξημένο κίνδυνο δυσμενών επιπτώσεων από την λοίμωξη με covid» υποστήριξε και πρόσθεσε: «Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην παιδική και εφηβική ηλικία».
«Τα παιδιά είναι το αίτιο των επιδημικών εξάρσεων στα σχολεία και αυτό το γεγονός εμποδίζει τη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία» είπε για να σημειώσει ότι αυτό μπορεί να ευθύνεται και για νέες μεταλλάξεις, καθώς οι ανεμβολίαστοι είναι «εργαστήριο παραγωγής νέων μεταλλάξεων».
Στη συνέχεια, μίλησε για τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna που έχουν εγκριθεί για τον εμβολιασmό των παιδιών, τονίζοντας ότι είναι αποτελεσματικά και ασφαλή. Είπε ότι η ανεπιθύμητη ενέργεια περικαρδίτιδας, μυοκαρδότιδας στα παιδιά είναι σπάνια- στην Αμερική έχουμε 18 περιπτώσεις σε 1 εκατ. εμβολιασθέντων.

Κορωνοϊός: Συναγερμός για περίπου 100 κρούσματα σε παιδικές κατασκηνώσεις

Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός πως αν και τα παιδιά εισέρχονται στις κατασκηνώσεις με αρνητικά τεστ κορωνοϊού και οι υπεύθυνοι εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα, σχεδόν καθημερινά εντοπίζονται νέα κρούσματα.

Μεγάλη ανησυχία αλλά και φόβο για περαιτέρω εξάπλωση του κορωναϊού προκαλούν τα ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα που προκύπτουν από παιδικές κατασκηνώσεις της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδα GRTimes.gr, μόνο τα τελευταία 24ωρα έχουν προκύψει περίπου 100 θετικά κρούσματα σε διάφορες παιδικές κατασκηνώσεις, με τις αρχές να βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού και τις ιχνηλατήσεις να είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Η «πανδημία των αρνητών» σκιάζει το «τοπίο του φθινοπώρου»
Ενδεικτικό είναι ότι, σύμφωνα πληροφορίες, σε μεγάλη παιδική κατασκήνωση που βρίσκεται στην περιοχή της Κασσάνδρας στη Χαλκιδική έχουν προκύψει τουλάχιστον 30 κρούσματα, ενώ στην ίδια περιοχή, σε άλλη κατασκήνωση έχουν εντοπιστεί τέσσερα κρούσματα.
Σε κατασκήνωση της Σιθωνίας στη Χαλκιδική, έχουν εντοπιστεί έντεκα θετικά κρούσματα, ενώ σε κατασκήνωση της Καβάλας τα κρούσματα έφτασαν τα 19.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 23 κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε παιδική κατασκήνωση της Πίνδου ενώ πέντε θετικά έχουν βρεθεί σε κατασκήνωση της Κορινθίας. Ακόμα, σήμερα το μεσημέρι επιβεβαιώθηκαν άλλα δέκα κρούσματα σε παιδιά τα οποία φιλοξενούνταν στις παραπάνω κατασκηνώσεις.
Φόβος για μεγάλη αύξηση

Την ίδια ώρα, προβληματισμό προκαλεί το γεγονός πως αν και τα παιδιά εισέρχονται στις κατασκηνώσεις με αρνητικά τεστ κορωναϊού και οι επιχειρήσεις εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα, σχεδόν καθημερινά εντοπίζονται νέα κρούσματα σε αρκετές κατασκηνώσεις της χώρας.

Όπως αναφέρουν πηγές στην ιστοσελίδα GRTimes.gr, υπάρχει μεγάλος φόβος πως τα κρούσματα μπορεί να αγγίξουν τις επόμενες ημέρες ακόμα και τα 500, καθώς λόγω της ηλικίας των παιδιών, στα ομαδικά αθλήματα και τα παιχνίδια, είναι ιδιαίτερα δύσκολο να κρατηθούν αποστάσεις και η εξάπλωση είναι ιδιαίτερα γρήγορη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline