Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  11:12:58

Κάθε ημέρα και μια γκάφα στην ξεχαρβαλωμένη, αναξιόπιστη ΕΡΤ. Τελευταία συνεχώς σε όλα τα προγράμματα και τις εκπομπές. Η κακοδιοίκηση οδηγεί σε σενάρια αντικατάσταση της ηγεσίας Ζούλα- Γαμπρίτσιου. Κύριο

Μετά τις διαρκείς γκάφες, την αποτυχημένες επιλογές εκπομπών και προσώπων, τους γελοίους βεντετισμούς τέλος και ο Δημοσθένης Καρμοίρης από την ΕΡΤ μετά ένα ακόμη κακόγουστο σχόλιο του για "σχιστά μάτια."

Γενικεύεται η κατακραυγή κατά της αποτυχημένης, σπάταλης και χαμηλής ποιότητας δημόσια εικόνα, χαμηλό κύρος και αξιοπιστία και πρωτοφανή. ασύλληπτη κακοδιοίκηση της ΕΡΤ. Καθημερινά τα φαινόμενα μη σοβαρότητας, μη αποτελεσματικότητας στη επικοινωνία, βεντετισμός κακόγουστος και ανάλαφρος επαγγελματισμός. Πηγή διαρκούς φθοράς της Κυβέρνησης στην κοινωνία. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που ο Δημοσθένης Καρμοίρης προκαλεί αρνητική δημοσιότητα τόσο για τον ίδιο όσο και για την ΕΡΤ, καθώς είχε αναφερθεί με απαξιωτικό σχόλιο στην προσπάθεια της Άννας Κορακάκη η οποία κατέλαβε την έκτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες λέγοντας πως... τα θαλάσσωσε (!) προκαλώντας την αντίδραση του αδερφού της.

Το σημερινό ήταν όπως φαίνεται η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και ο αθλητικογράφος είδε την πόρτα της εξόδου του Ραδιομεγάρου.
Εξάλλου το κλίμα για την ΕΡΤ δεν είναι το καλύτερο μετά τη σωρεία λαθών και γκαφών που έχει υποπέσει το τελευταίο διάστημα, για να περάσει το εν λόγω ρατσιστικό σχόλιο απαρατήρητο, αφού δεν πρόλαβε καν να κοπάσει ο σάλος που ξέσπασε από τη μη μετάδοση της προσπάθειας του ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια, του αγώνα του άσου του πινγκ πονγκ Παναγιώτη Γκιώνη αλλά και τις φωνές που ακούστηκαν στον «αέρα» σε παρουσιάστρια που υπενθύμιζε τι είχε πράξει η ΕΡΤ με την Κατερίνα Στεφανίδη στους Ολυμπιακούς του Ρίο για να μην χαθούν οι προσπάθειες της Ελληνίδας αθλήτριας.

Η συνεργασία του Δημοσθένη Καρμοίρη με την ΕΡΤ παύθηκε, μετά από ρατσιστικό σχόλιο για αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων. Τι αναφέρει η δημόσια τηλεόραση στην ανακοίνωσή της.

Έληξε με συνοπτικές διαδικασίες και μέσα σε κλίμα διαρκούς απαξίωσης η συνεργασία του Δημοσθένη Καρμοίρη με την ΕΡΤ μετά το ρατσιστικό σχόλιο που έκανε κατά την πρωινή ενημερωτική εκπομπή της Δημόσιας Τηλεόρασης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σε μια προσπάθειά του να επαινέσει τους αθλητές της Κορέας για τη διαχρονική τους δυναμική στο πινγκ πονγκ.

«Οι Κορεάτες δεν παίζονται στο πινγκ πονγκ», είπε αρχικά, για να προσθέσει, εν είδει χοντροκομμένου και αποτυχημένου χιούμορ: «Επειδή είναι σχιστά τα μάτια πώς παρακολουθούν το μπαλάκι που πάει και έρχεται».
Μάλιστα, τόσο ο ίδιος, όσο και ο συμπαρουσιαστής έβαλαν τα γέλια, κάνοντας ακόμη πιο αντιαισθητική την εικόνα που, να τονιστεί, ήταν σε live μετάδοση από την ΕΡΤ1.

ΕΡΤ: Η καθυστερημένη ανακοίνωση για τη λήξη της συνεργασίας

«Ρατσιστικά σχόλια δεν χωρούν στη Δημόσια τηλεόραση. Η συνεργασία του Δημοσθένη Καρμοίρη με την ΕΡΤ παύθηκε σήμερα, αμέσως μετά την πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΡΤ που δόθηκε στη δημοσιότητα λίγες ώρες μετά.

Υπενθυμίζεται πως, πριν από μερικές ημέρες, ο ίδιος δημοσιογράφος αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη για το σχόλιο με το οποίο επέλεξε να αξιολογήσει την προσπάθεια της Άννας Κορακάκη, λέγοντας πως "Τα θαλάσσωσε". Η ατάκα αυτή προκάλεσε τη δυσφορία της ίδιας και του κύκλου της, με τον δημοσιογράφο να απολογείται στη συνέχεια, αλλά να προβαίνει σε νέο άκομψο σχόλιο λίγες μόλις ημέρες αργότερα.
Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

2.7.2021. Τελευταία σε όλη την σαιζόν η ΕΡΤ στα δελτία ειδήσεων, τις ενημερωτικές εκπομπές και τα σήριαλ. Μηδενική η ανταπόκριση του κοινού, με χειρότερες επιδόσεις ακόμα και από τα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ.

Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2021 00:37

Οι συνθήκες έχουν ωριμάσει και οι δικαιολογίες εξαντλήθηκαν από την Αγία Παρασκευή και για τις κατά καιρούς μεγαλοστομίες των αρμοδίων της από το 2010,ότι «θα ανανεώσουμε την ελληνική τηλεόραση, θα καταπλήξουμε, θα ανανεώσουμε το ραδιοπτηλεοπτικό τοπίο». Προς αντικατάσταση η αποτυχημένη διοίκηση Ζούλα- Γαμπρίτσου και οι προβληματισμοί ανανέωσης στο Μαξίμου.

Ειδικού συνεργάτη Π.Λ.

-Καμμία διοίκηση δεν γνώρισε τόσο μεγάλη και πολλαπλή αποτυχία όσο η ΕΡΤ τη τελευταίας διετίας σε καθεστώς απόλυτης ελευθερίας από την Κυβέρνηση, οικονομικής άνεσης για μισθούς, συνεργασίας και δαπάνες παραγωγής, δυνατότητα προσλήψεων κλπ. Ο απολογισμός θλιβερός, παρά τις προσπάθειες για κατευθυνόμενα δημοσιεύματα και λιβανίσματα που προκαλούν ειρωνικά σχόλια στην Πειραιώς, στο Μαξίμου και τα γραφεία υπουργών. Με ειδήσεις σε μηδενικά ποσοστά, χωρίς καμμία αξιοπιστία-πρωτοπία και πειστικότητα, με φτωχά ελληνικά και εμφανή την αγραμματοσύνη.

Παράλληλα, αποτυχημένες επιλογές στερεοτύπων και κούφιας επιφάνειας από τον πρώτο μήνα της θητείας τους με την σιτεμένη εκπομπή της Ολγας Τρέμη, Γενικά ενημερωτικές εκπομπές από το πρωί και το μεσημέρι μέχρι το βράδυ, μεγάλου συνολικού κόστους, που παρατείνονται και παρατείνονται όπως της ηθοποιού Ν.Κοντογιώργη και άλλων , χωρίς ανταπόκριση καμμία, χωρίς φαντασία, χωρίς ποιότητα, χωρίς στοιχεία διάκρισης και διαφορετικού επιπέδου τηλεοπτικού και κοινωνικού. Η ίδια αποτυχία με υψηλές δαπάνες με τα τέσσερα κακόγουστα και γερασμένα κατά πάντα, σήριαλ. Με μηδενική σχεδόν ανταπόκριση κι αυτά., τελευταία της κατηγορίας του από όλα τα κανάλια. Αντί λχ να επιλέξουν ένα σπουδαίο μυθιστόρημα ή ξεχωριστή ιστορική περίοδο του Έθνους μας, και όχι χιλιομασημένη-συμπλεγματική αριστερή οπτική για την οικογένεια, την εκκλησία, την πατρίδα, την κοινωνία, τη φιλία στην Ελλάδα της δεκαετίας του 1960 και αργότερα

Ο ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΘΕΣΗΣ

Τέλος του μήνα χθες, αλλά και το επίσημο τέλος της φετινής σεζόν που είθισται να διαρκεί από 1η Σεπτεμβρίου έως 30 Ιουνίου. Είθισται επίσης, οι τηλεοπτικοί σταθμοί να στέλνουν δελτία Τύπου για τα προγράμματά τους που με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο... δηλαδή σε κάποια μερίδα τηλεοπτικού κοινού έχουν καταγράψει πρωτιές, ή έστω υψηλές τηλεθεάσεις.

Για να μην αρχίσουμε λοιπόν να αναπαράγουμε είτε τι επέλεξαν οι «ξανθιές», είτε πόσες «μελαχρινές» τηλεθεάτριες κέρδισαν στις συχνότητές τους, θα καταγράψουμε τα στοιχεία της Nielsen για το γενικό σύνολο και για το «δυναμικό κοινό», δηλαδή τους τηλεθεατές ηλικίας 18-54 ετών, που... είθισται... ακόμα... να δίνουν ιδιαίτερη σημασία σε κάποιους τηλεοπτικούς σταθμούς!

Για αρχή λοιπόν και πριν αναφερθούμε στις πορείες που κατέγραψαν τα κανάλια για το συνολικό πρόγραμμά τους, θα αναφερθούμε στις «ναυαρχίδες» του ενημερωτικού τομέα τους, ήτοι τα κεντρικά δελτία ειδήσεων που και τη φετινή σεζόν υπήρχε έντονη επικαιρότητα. Επειδή λοιπόν κυκλοφορούν πολλά δελτία Τύπου... και non paper... για πρωτιές, πάμε να δούμε τους μέσους όρους των κεντρικών δελτίων ειδήσεων (από Δευτέρα έως και Κυριακή) των τηλεοπτικών σταθμών στο γενικό σύνολο και στο δυναμικό κοινό.

Όπως βλέπετε λοιπόν στον παρακάτω πίνακα στην κορυφή της κατάταξης στο γενικό σύνολο βρέθηκε ο ΣΚΑΪ σημειώνοντας τον υψηλότερο μέσο όρο σε μία σεζόν με έντονη επικαιρότητα. Αντίστοιχα, στο δυναμικό κοινό, όπως καταγράφεται στην άλλη στήλη του πίνακα, το υψηλότερο ποσοστό σημείωσε ο ALPHA.
Αυτοί λοιπόν είναι οι μέσοι όροι των κεντρικών δελτίων ειδήσεων (από Δευτέρα έως και Κυριακή) στο γενικό σύνολο και στο δυναμικό κοινό της σεζόν 2020-2021, όπως καταγράφηκαν από τις μετρήσεις τηλεθέασης της Nielsen και αναμένεται πως θα δρομολογήσουν αλλαγές στους ενημερωτικούς τομείς των τηλεοπτικών σταθμών ενόψει της νέας σεζόν...!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline