Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  11:59:28

Καμία σοβαρή βελτίωση στη Μύκονο της επιδημίας. 13 έγιναν οι περιοχές της Ελλάδος κοντά στο κόκκινο, αλλά κανένα μέτρο- μόνο συστάσεις και εκκλήσεις. Κύριο

Χαρδαλιάς αλλά χωρίς την αναγκαία αποφασιστικότητα: Ένα βήμα πριν το τοπικό lockdown Ίος και Μύκονος.

Κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κοροναϊού, ο ίδιος αναφέρθηκε στη Μύκονο και στην Ίο, υπενθυμίζοντας ότι βρίσκονται ένα βήμα πριν τη λήψη περιοριστικών μέτρων.

Ένα βήμα πριν υιοθετηθούν τοπικά μέτρα περιορισμού της μεταδοτικότητας, όπως αυτά που επιβλήθηκαν πριν 15 ημέρες στην Μύκονο, βρίσκονται η Ίος και η Μύκονος, που έχουν τεθεί από την Επιτροπή Επιδημιολόγων σε κατάσταση αυξημένης επιτήρησης, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς ζήτησε από τις τοπικές αρχές, τους επισκέπτες και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να τηρούν με μεγάλη προσοχή τα μέτρα ατομικής προστασίας και τους κανόνες λειτουργίας ειδικά στους χώρους υψηλού συγχρωτισμού.

Ακόμη, γνωστοποίησε ότι οι έλεγχοι στις περιοχές αυτές θα συνεχιστούν με εντατικότατους ρυθμούς και με ενίσχυση ελεγκτικών μηχανισμών.
Τα νησιά που «φλερτάρουν» με lockdown
Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς εξέφρασε την ανησυχία για την επιδημιολογική εικόνα συγκεκριμένων νησιών.
Αυτά είναι τα εξής:
• Ζάκυνθος
• Τήνος
• Λευκάδα
• Σαντορίνη
• Πάρος
• Ρόδος
Στις εν λόγω περιοχές παρατηρείται «έντονη αύξηση επιδημιολογικού φορτίου με σταθερά αυξητικές τάσεις να καταγράφονται το τελευταίο 10ήμερο».
Αφού έκανε έκκληση για πιστή τήρηση των μέτρων, ο κ. Χαρδαλιάς διαμήνυσε πως «κάθε περαιτέρω επιβάρυνση ή διασπορά θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην ανάγκη για τοπικά μέτρα περιορισμού της μεταδοτικότητας».

= «Απαιτεί προσοχή ο ιός, ακόμα βρίσκεται ανάμεσα μας πρέπει να τηρούμε τα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, είναι η πρώτη γραμμή προστασίας" υπογράμμισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός:

-Οι περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κοζάνης, Φλώρινας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Μεσσηνίας και Τήνου ανεβαίνουν επίπεδο, "πορτοκαλί", δηλαδή το επίπεδο 3. Οι δήμοι Σπετσών, Παξών, Χίου ανεβαίνουν επίσης στο επίπεδο 3.

-Οι περιφερειακές ενότητες Καστοριάς, Άρτας, Ξάνθης ανεβαίνουν στο "κίτρινο" επίπεδο 2.

-Οι Δήμοι Αγκιστριου, Λήμνου, Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, Αμοργού, Αστυπάλαιας, Καρπάθου, Μέγιστης, Πάτμου και Σύμης ανεβαίνουν στο επίπεδο 2.

-Οι Δήμοι Λερού, Μήλου, Σίφνου πέφτουν στο επίπεδο 2. Οι περιφερειακές ενότητες Ιωαννίνων και Γρεβενών πέφτουν στο επίπεδο 2.

-Οι Δήμοι Αλοννήσου Κιμώλου, Λειψών και Σκύρου πέφτουν στο "πράσινο", επίπεδο 1.

-Ο κ. Χαρδαλιάς γνωστοποίησε επίσης ότι υπερέβησαν τα 5 εκατ. οι πολίτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Οι ενήλικοι πολίτες που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του είναι στο 64%.

"Κάποιοι δεν παίζουν μόνο με τη ζωή τους, παίζουν και με τη ζωή των υπολοίπων. Και δεν ξέρω πόσο αυτό είναι ηθικά ανεκτό" τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline