Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  12:46:40

Κορυφαία στη διοίκηση του Ομίλου ΛΑΜΨΑ- αδελφών Λασκαρίδη (Μεγάλη Βρετανία, King George) η Μαρία Δαμανάκη, μετά πολυεθνική εταιρεία στη Αγγλία. Κύριο

Οι αδελφοί Λασκαρίδη γνωστοί εφοπλιστές και μεγαλοξενοδόχοι έχουν συνεργασθεί με τον Όμιλο Σωκράτη Κόκκαλη για την ιδιοκτησία και μεταφορά του καζίνο Πάρνηθος στο Μαρούσι.

Μετά από χρόνια απουσίας από την Ελλάδα και την ενεργό πολιτική, την Ε.Ε, ως Επίτροπος και καθηκόντων ειδικού συμβούλου σε πολυεθνική για θέματα θαλάσσιου περιβάλλοντος-ανάπτυξης στην Αγγλία, η Μαρία Δαμανάκη, γεννημένη το 1952, με μεγάλη ιστορική διαδρομή, επιστρέφει σε κορυφαία θέση στην Ελλάδα μεγάλου Ομίλου. Μαζί με άλλα γνωστά πρόσωπα της δημόσιας ζωής στην εταιρεία ΛΑΜΨΑ των αδελφών Λασκαρίδη.

Την εκλογή νέου δεκαμελούς Διοικητικού Συμβουλίου αποφάσισε η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων, στο πλαίσιο της συμμόρφωσης και προσαρμογής στον νέο νόμο περί εταιρικής διακυβέρνησης.

Τον Ιανουάριο του 2021, η οικογένεια Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη απέκτησε τον απόλυτο μετοχικό έλεγχο καθώς και την πλήρη διαχειριστική ευθύνη της «Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ ΑΕ», με στόχο να εδραιώσει περαιτέρω την ηγετική της θέση στην ελληνική και τη διεθνή αγορά και να μεγιστοποιήσει τη συμβολή της στην Εθνική Οικονομία και την προβολή της εικόνας της χώρας ως κορυφαίου ποιοτικού προορισμού διεθνώς.

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, σε μια νέα εποχή γεμάτη σημαντικές προκλήσεις αλλά και μεγάλες ευκαιρίες για τον ελληνικό και τον διεθνή τουρισμό, η «Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ ΑΕ» προχώρησε στην ανασυγκρότηση του Διοικητικού της Συμβουλίου και την ανανέωσή του με διακεκριμένες προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους στους τομείς δραστηριότητάς τους.

Ειδικότερα, στο νέο Δ.Σ. της Εταιρείας εισήλθαν η πρώην Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και Principal Advisor των SYSTEMIQ και PARADISE Fοundation Κα. Mαρία Δαμανάκη, η επιφανής Νομικός Κα. Αικατερίνη-Μαρία Καρατζά, διαχειρίστρια εταίρος του Νομικού Γραφείου του αείμνηστου Θόδωρου Καρατζά και Συνεργάτες,ο κ. Νικόλαος Νανόπουλος, Οικονομολόγος-Μηχανικός με μεγάλη εμπειρία σε ηγετικές θέσεις στον τραπεζικό τομέα, καθώς και ο κ. Τιμόθεος Ανανιάδης, ο οποίος διαθέτει σημαντική εμπειρία στον ξενοδοχειακό τομέα και διετέλεσε για πολλά χρόνια Γενικός Διευθυντής των Ξενοδοχείων Μεγάλη Βρετανία και King George.

Τη θέση του Εκτελεστικού Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου ανέλαβε η κα Χλόη Λασκαρίδη.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της «ΛΑΜΨΑ ΑΕ», συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:

Λασκαρίδη Χλόη
Εκτελεστικός Πρόεδρος

Νανόπουλος Νικόλαος
Αντιπρόεδρος-Μη Εκτελεστικό Ανεξάρτητο Μέλος

Δρ. Χωμενίδης Αναστάσιος
Διευθύνων Σύμβουλος – Εκτελεστικό Μέλος

Γαλανάκις Γεώργιος
Μη Εκτελεστικό Μέλος

Θεοχαράκης Βασίλειος
Μη Εκτελεστικό Μέλος

Thomas Miller
Μη Εκτελεστικό Μέλος

Λασκαρίδη Σουζάννα
Μη Εκτελεστικό Μέλος

Ανανιάδης Τιμόθεος
Μη Εκτελεστικό Μέλος

Δαμανάκη Μαρία
Μη Εκτελεστικό Ανεξάρτητο Μέλος

Καρατζά Αικατερίνη-Μαρία
Μη Εκτελεστικό Ανεξάρτητο Μέλος

Οι Μέτοχοι και η Διοίκηση της Εταιρείας εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στους κ.κ. Μωρίς Μοντιάνο, Φίλιππο Σπυρόπουλο, Νικόλαο Δάνδολο και Απόστολο Δοξιάδη, Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που αποχωρούν.

Η πολυετής συνεισφορά τους στην εξέλιξη και καταξίωση της «ΛΑΜΨΑ ΑΕ» ως ενός εκ των κορυφαίων ξενοδοχειακών Ομίλων υπήρξε πολύτιμη και καθοριστική και η συμμετοχή τους αποτελεί πλέον μέρος της μακροχρόνιας ιστορίας της. Ο κ. Μωρίς Μοντιάνο ανακηρύσσεται Επίτιμος Πρόεδρος.

Η Μαρία Δαμανάκη από το 2014 έχει αφιερωθεί στους σκοπούς του The Nature Conservancy. Η έδρα και το γραφείο της είναι στα κεντρικά του παγκόσμιου περιβαλλοντικού οργανισμού στο Λονδίνο. "Η ένταξή μου στο TNC αποτελεί για μένα μια πρόκληση και μια ευκαιρία. Οι ωκεανοί και οι θάλασσες ήταν πάντα το υπόβαθρο της ζωής μου, από τη γέννησή μου σε ένα νησί της Μεσογείου –την Κρήτη– μέχρι τον διορισμό μου ως Ευρωπαίας επιτρόπου για τις θάλασσες" είχε δηλώσει αναλαμβάνοντας τα νέα της καθήκοντα.

Η πρώην Ευρωπαία Επίτροπος για θέματα Αλιείας και Θαλασσίων Υποθέσεων μίλησε με την νέα της ιδιότητα, τον Οκτώβριο, στο 3ο συνέδριο Βιωσιμότητας του Economist στην Αθήνα. Ήταν μία από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις της στην Ελλάδα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline