Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  00:16:04

Γιατί ανησυχεί η Τουρκία με την προμήθεια έξι ακόμα 6 Rafale, (σύνολο 24) πέρα από την υπεροπλία στους ουρανούς του Αιγαίου... Η απόλυτη ανικανότητα να τα αντιμετωπίσουν. Κύριο

Τέσσερα αεροσκάφη σαν αυτά που αγόρασε η Ελλάδα, χτύπησαν και έφυγαν σπέρνοντας τον τρόμο από ενενήντα χιλιόμετρα απόσταση χωρίς οι Τούρκοι να αντιληφθούν από που τους ήρθε.

Ενόχληση αρχικά και μετά δυσφορία και κατόπιν ανησυχία και μάλιστα έντονη, έχει προκαλέσει στην Τουρκική πλευρά η ανακοίνωση της απόκτησης 6 επιπλέον μαχητικών Rafale. Με συνέπειες όχι μόνο στην υπεροπλία στους ουρανούς του Αιγαίου, ποιοτική και ποσοτική αλλά και το γενικότερο κλίμα ηττοπάθειας στη πολεμική αεροπορία της Τουρκίας, που έχει αφανισθεί από τις διαρκείς καρατομήσεις, αποστρατείες και διώξεις «αντιφρονούντων» χωρίς παράλληλη ενίσχυση με νέα αεροπλάνα από τις ΗΠΑ όλα τα τελευταία χρόνια.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το περασμένο Σάββατο, προανήγγειλε στην ομιλία του στη ΔΕΘ την απόκτηση 6 επιπλέον μαχητικών Rafale, δηλαδή σύνολο 24.

Η είδηση αυτή δεν πέρασε απαρατήρητη στην Τουρκία στην οποία η έκδηλη ενόχληση για την κίνηση αυτή αποτυπώνεται μέσα και από τον Τουρκικό τύπο., υπηρέτη της κυβερνητικής γραμμής και δηλώσεις του ΥΠΕΘΑ Μ. Ακάρ που έδειξαν έντονη ενόχληση-φοβία ,καθώς προσπάθησε να υποβιβάσει το όλο γεγονός των σπουδαίων και σύγχρονων ελληνικών εξοπλισμών με τις συνήθεις αλαζονικές-κούφιες δηλώσεις.

Χαρακτηριστικά, το πρακτορείο Anadolu αναφέρει ότι «H Eλλαδα αυξάνει τα μαχητικά Rafale και φτάνει στα 24 αεροσκάφη», την ώρα που η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak έχει την δική της άποψη επισημαίνοντας πως «ο φόβος για την Τουρκία, αύξησε τον αριθμό μαχητικών Rafale Σε 24». Ταυτόχρονα, η αντιπολιτευόμενη ιστοσελίδα Τ 24 γράφει: «H Ελλάδα αυξάνει τα Γαλλικά μαχητικά Rafale και φτάνει στα 24 αεροσκάφη».
.
Το Σάββατο (11/9) ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης είχε δηλώσει: «Τα πρώτα μαχητικά αεροσκάφη Rafale θα πετάξουν πριν το τέλος του έτους στους ελληνικούς ουρανούς. Από αυτό το βήμα ανακοίνωσα πέρυσι την αγορά των 18 πρώτων Rafale τα οποία σύντομα θα γίνουν 24. Τα πρώτα απ' αυτά θα πετούν στους ελληνικούς ουρανούς πριν το τέλος του έτους» ανέφερε και δήλωσε πως τα ελληνικά σύνορα φρουρούνται πλέον ως ευρωπαϊκά και ότι οι παράνομες εισροές μεταναστών σχεδόν μηδενίστηκαν.»

2.Rafale: Πως ισοπέδωσαν Τουρκική βάση και προκάλεσαν φιάσκο-ανησυχία στην Αεροπορία τους.

Τέσσερα αεροσκάφη σαν αυτά που αγόρασε η Ελλάδα, χτύπησαν και έφυγαν σπέρνοντας τον τρόμο από ενενήντα χιλιόμετρα απόσταση χωρίς οι Τούρκοι να αντιληφθούν από που τους ήρθε...

Οι Τούρκοι, στην τουρκική αεροπορική βάση Al-Watiya στην Λιβύη, υπέστησαν πανωλεθρία, όταν οι θέσεις τους βομβαρδίστηκαν από αγνώστου... εθνικότητας γαλλικά μαχητικά Rafale.Οι Τούρκοι στρατιώτες που φύλαγαν την βάση της Αλ Ουατίγια, ήταν χαλαροί στην σκοπιά τους, όταν άκουσαν τον χαρακτηριστικό ήχο που αφήνει η τροχιά ενός πυραύλου.

Δευτερόλεπτα αργότερα ξέσπασε το πρώτο κύμα της κόλασης με εκρήξεις που διέλυσαν κτηριακές εγκαταστάσεις και συστήματα αεράμυνας των «γειτόνων» που υπήρχαν εγκατεστημένα στην βάση.

Πολεμική Αεροπορία: Όσα θέλετε να μάθετε για τα Rafale

Το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Hawk καθώς και το πολυδιαφημισμένο Τουρκικό Hisar στάθηκε αδύνατο να αντιμετωπίσει το κύμα επίθεσης που εξαπέλυσαν τον περασμένο Ιούλιο τα αόρατα όπως αποδείχτηκε γαλλικά μαχητικά. Αυτά που δεν περιορίστηκαν στο πρώτο χτύπημα αλλά εξαπέλυσαν άμεσα και δεύτερο για να τελειώνει η δουλειά από απόσταση 90 έως 100 χιλιομέτρων. Οι Τούρκοι στην βάση της Αλ Ουατίγια δεν κατάλαβαν ποτέ τι τους χτύπησε και όταν όλα τελείωσαν η βάση ήταν κατεστραμμένη ενώ υπήρξαν και κάποιοι τραυματίες.
Η συγκεκριμένη επιτυχία της αποστολής των Rafale οφείλεται εν πολλοίς στο επιθετικό ραντάρ Spectra που διαθέτουν τα συγκεκριμένα γαλλικά μαχητικά.

Το βασικό όπλο του SPECTRA είναι ότι πρόκειται για ένα «επιθετικό» ραντάρ το οποίο επιτίθεται σε αυτά του αντιπάλου και τα μπλοκάρει κατά τρόπο που να φαίνεται ότι λειτουργούν χωρίς να συμβαίνει αυτό. Ακόμα και το ραντάρ των υπερσύγρονων F-35 λειτουργεί με γνώμονα να κάνει το μαχητικό «αόρατο» με την λειτουργία stealth και όχι να επιτεθεί μπλοκάροντας το εχθρικό ραντάρ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline