Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021  00:59:19

Π. Θεοδωρικάκος για τη δύσκολη κληρονομιά από τον Μ. Χρυσοχοίδη: Το 70% της εγκληματικότητας βρίσκεται στην Αττική- Ελλείψεις στη στελέχωση των τμημάτων και της παρουσίας στις γειτονιές- Τα ναρκωτικά διαρκές πρόβλημα. Κύριο

Ανεμβολίαστο παραμένει ακόμα το 20% στα στελέχη της ΕΛΑΣ. (Λίγο υψηλότερο το ποσοστό στη Πυροσβεστική και στο 30% Λιμενικό).

Με ευθύτητα και ειλικρίνεια η τακτική του Τάκη Θεοδωρικάκου και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,που ανέλαβε μετά το υπουργείο Εσωτερικών, όπου θεωρείται ότι επέτυχε πλούσιο διοικητικό και θεσμικό έργο.. «Η Αστυνομία πρέπει να βρεθεί δίπλα στον πολίτη» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη – Προανήγγειλε αύξηση της παρουσίας στις γειτονιές και βάρος στην αντιμετώπιση των ναρκωτικών – Τι αποκάλυψε για τους ανεμβολίαστους αστυνομικούς
Ειδικότερα, την ενίσχυση της παρουσίας των αστυνομικών στις γειτονιές παντού και ιδίως στην Αττική, όπου εντοπίζεται το 70% της εγκληματικότητας προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, που σημείωσε ότι έμφαση θα δοθεί στην αντιμετώπιση των ναρκωτικών, μιας ακόμα κοινωνικής μάστιγας που κληρονόμησε.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ανέφερε ότι «η ελληνική κοινωνία ύστερα από μία δύσκολη δεκαετία έχει ανάγκη από ηρεμία και έχει διάθεση για επικράτηση της φωνής της λογικής, του μέτρου, του ρεαλισμού και δε νομίζω ότι έχει διάθεση ούτε για συγκρούσεις, ούτε για φασαρίες» τόνισε ο Υπουργός επαινώντας την άριστη συνεργασία που είχε η Αστυνομία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης που είχε ως αποτέλεσμα να εξελιχθούν ομαλά τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Αναφερόμενος στο θέμα της αστυνόμευσης ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε: «Υπάρχουν δύο θέματα, τα οποία είναι κρίσιμα ζητούμενα και στα οποία η αστυνομία έχει πετύχει μία σειρά πράγματα, αλλά μπορεί να πετύχει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα και τα οποία θεωρώ χρήσιμα. Το πρώτο και βασικό είναι να αυξηθεί η παρουσία της αστυνομίας στις γειτονιές, παντού, και ιδίως στο λεκανοπέδιο Αττικής στο οποίο βρίσκεται το 70% της εγκληματικότητας» και συμπλήρωσε: «Θα συνεχιστεί η αστυνόμευση με την ομάδα Δίας, θα επιδιώξουμε να ενδυναμώσουμε τα Αστυνομικά Τμήματα διότι από παντού μου αναφέρονται προβλήματα υποστελέχωσης. Θέλω να εξετάσω πού ακριβώς εντοπίζονται, σε ποιες περιοχές και τι δυνατότητες έχουμε αναδιάταξης και μεταρρύθμισης της οργανωτικής δομής της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να αυξηθεί η παρουσία της στις γειτονιές. Ο πολίτης θέλει τον αστυνομικό κοντά του. Το δεύτερο που ζήτησα από την ΕΛ.ΑΣ είναι η εξιχνίαση σοβαρών υποθέσεων. Ιδιαίτερο βάρος πρέπει να δοθεί στον τομέα της αντιμετώπισης των ναρκωτικών».

Στο 22% οι ανεμβολίαστοι αστυνομικοί

Ερωτηθείς για την πορεία των εμβολιασμών στην Ελληνική Αστυνομία τόνισε ότι το ποσοστό των ανεμβολίαστων ανέρχεται στο 22%. «Έχω κουβεντιάσει αρκετά αυτό το θέμα με τους αξιωματικούς της Αστυνομίας, καθώς κάποια νεότερα παιδιά έχουν την άποψη ότι εκείνα δεν θα ασθενήσουν και δεν κινδυνεύουν, αλλά νομίζω ότι η ζωή μας απέδειξε ότι τα πράγματα είναι αντίθετα. Υπάρχει και κάτι άλλο στη μέση, ότι πλέον τα νέα παιδιά όπως και όλοι μας δηλαδή θέλουμε να βγούμε να πάμε σε ένα εστιατόριο να φάμε και εάν δεν είμαστε εμβολιασμένοι δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό και εκείνοι είναι πολίτες και εκείνοι είναι άνθρωποι και θεωρώ ότι θα το ξανασκεφτούν. Εμείς συνεχίζουμε την πολύ συστηματική προσπάθεια να εμβολιαστούν και θεωρώ ότι θα έχουμε αποτελέσματα σε αυτό» απάντησε ο Υπουργός.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline