Τρίτη 16 Απριλίου 2024  17:59:32

Μεταλλίδης: Να οργανωθούν post-Covid ιατρεία σε όλα τα νοσοκομεία

Ο αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας ΑΠΘ, κ. Συμεών Μεταλλίδης, σημείωσε πως, παρότι είναι κυρίαρχος ο ρόλος της Πρωτοβάθμιας. Φροντίδας, ο φόβος της εισαγωγής στα νοσοκομεία οδηγεί τους ασθενείς σε καθυστερημένη προσέλευση, όπως τόνισε στη διάρκεια της διαδικτυακής ημερίδας με θέμα Covid-19 Update, που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, τόνισε ότι θα πρέπει να οργανωθούν post-Covid ιατρεία σε όλα τα νοσοκομεία με τη συμμετοχή πολλών ειδικοτήτων, καθώς άνθρωποι που νόσησαν στη συνέχεια εμφανίζουν συμπτώματα, όπως δύσπνοια, αίσθημα κόπωσης, αναπνευστική ίνωση, διαταραχές στη γεύση και την όσφρηση για μεγάλο διάστημα, ευερεθιστότητα και κατάθλιψη. Πρόσθεσε ακόμη ότι οι γιατροί θα πρέπει να δηλώνουν τις παρενέργειες των εμβολίων στην Κίτρινη Κάρτα του ΕΟΦ.

Ο καθηγητής Παιδιατρικής στο ΕΚΠΑ, κ. Θεοκλής Ζαούτης, ανέφερε ότι αναμένεται αύξηση νοσηλειών στα παιδιά που θα πάθουν Covid-19 και υπογράμμισε ότι το 1%-2% των παιδιών που θα νοσήσουν θα χρειαστεί να νοσηλευθούν σε ΜΕΘ και γι' αυτό θα πρέπει να πειστούν οι γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά ηλικίας 12-17 ετών. Σημείωσε, επίσης, ότι η πιθανότητα μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας είναι πολύ μεγαλύτερη στην περίπτωση νόσησης και ελάχιστη μετά το εμβόλιο. Ακόμη, πρόσθεσε ότι η νόσηση συνδέεται με αυξημένα ποσοστά κατάθλιψης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline