Σάββατο 20 Απριλίου 2024  10:07:05

Περιοδείες σε Βόρειο Ελλάδα και αλλού για την χειροτέρευση του κορωνοιού

Στο μικροσκόπιο όμως δεν είναι μόνο η Βόρεια Ελλάδα αλλά και άλλες περιοχές ανά την επικράτεια όπου τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης είναι πολύ χαμηλά.

Μεταξύ άλλων, Ευρυτανία, Φλώρινα, Ροδόπη, Σέρρες, Ξάνθη, Δράμα, Αιτωλοακαρνανία αλλά και Δυτική Αθήνα είναι από τις περιοχές όπου τα ποσοστά εμβολιασμού είναι ιδιαίτερα χαμηλά και δημιουργούν εν δυνάμει μια υγειονομική βόμβα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», στο Μέγαρο Μαξίμου ήδη επεξεργάζονται σχέδιο με στόχο την αύξηση των εμβολιασμών με επισκέψεις ανά νομό, ασκώντας πίεση στους δημάρχους και στις τοπικές αρχές. Το επόμενο διάστημα ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος έχει αναλάβει τη συγκεκριμένη αποστολή, αλλά και ο Θάνος Πλεύρης, ως αρμόδιος υπουργός, θα πραγματοποιήσουν σειρά επισκέψεων σε Δυτ. Μακεδονία και Ηπειρο.

Οι περιοχές που είναι πρώτες στη λίστα για επίσκεψη είναι η Καστοριά, η Φλώρινα, η Αρτα, τα Γιάννενα και από την Κεντρική Μακεδονία το Κιλκίς και οι Σέρρες. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και επίσκεψη στην Πελοπόννησο. Οι επισκέψεις, όπως προειπώθηκε, θα συνοδεύονται από συναντήσεις με τους δημάρχους αλλά και την τοπική κοινωνία, συλλόγους και τοπικούς φορείς, ένα μοντέλο το οποίο, όπου έχει εφαρμοστεί έως τώρα, έχει φέρει όχι θεαματικά αλλά σίγουρα θετικά αποτελέσματα, ανεβάζοντας τα ποσοστά των εμβολιασμών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline