Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  12:38:14

Σχολεία: «Ζυμώσεις» στο Facebook για την έναρξη καταλήψεων

Αναρτήσεις μαθητών της Αττικής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ηδη έχουν γίνει καταλήψεις στην περιφέρεια. Καταλήψεις σε σχολεία φαίνεται να προετοιμάζονται από την επόμενη εβδομάδα στην Αττική.

Ηδη υπάρχουν μεμονωμένες σε σχολεία της περιφέρειας, ωστόσο αυτές τις ημέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μαθητές προσκαλούν για κατάληψη σχολείων.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν χθες στην «Κ» εκπαιδευτικοί σε λύκεια της Αττικής, μαθητές τους έχουν αρχίσει να μιλούν στο Facebook για έναρξη καταλήψεων.
Εκτός από τις αναρτήσεις των μαθητών, ανάλογες συζητήσεις έχουν γίνει αντιληπτές και από διευθυντές σχολείων αλλά και γονείς. «Δεν έχουν συγκεκριμένα αιτήματα, προφανώς θα μιλήσουν για ελλιπή μέτρα κατά της πανδημίας, την ελάχιστη βάση εισαγωγής κ.ά.», δήλωσε στην «Κ» καθηγητής σε σχολείο των βορείων προαστίων της Αττικής.

Σε αυτό το πλαίσιο αιτημάτων κινούνται εξάλλου οι μαθητές που έχουν προχωρήσει σε κατάληψη γυμνασίων και λυκείων στην περιφέρεια. Μέχρι τώρα καταλήψεις υπάρχουν σε γυμνάσια και λύκεια στην Πάτρα, στο Αγρίνιο, στα Χανιά, στην Σπάρτη και στον Πειραιά. Χαρακτηριστικά, υπό κατάληψη είναι πέντε λύκεια (γενικά και επαγγελματικά) στα Χανιά, με τους μαθητές να διαμαρτύρονται για ελλιπή μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας, την επαναφορά της τράπεζας θεμάτων στις προαγωγικές εξετάσεις και την ελάχιστη βάση εισαγωγής στις Πανελλαδικές. Μάλιστα χθες λίγο μετά τις 9.30 το πρωί ένα 17χρονο αγόρι τραυματίστηκε σοβαρά στο μάτι, στο 2ο ΕΠΑΛ Χανίων, το οποίο τελεί υπό κατάληψη, από ρίψη κροτίδας. Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Χανίων, το παιδί έχει σοβαρό τραυματισμό στο δεξί μάτι.

Από την άλλη παρατηρείται το φαινόμενο μαθητές μεμονωμένων σχολείων να προχωρούν σε κατάληψη για μία ή δύο ημέρες.
Να σημειωθεί, πάντως, ότι σε περίπτωση διακοπής των μαθημάτων λόγω κατάληψης, αυτά συνεχίζονται μέσω τηλεκπαίδευσης και οι απουσίες μετρούν κανονικά.
Τέλος, χθες, με απόφαση του υπουργείου Παιδείας έκλεισαν τα δύο πρώτα τμήματα σχολείων λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού. Πρόκειται για δύο τμήματα σε δημοτικό σχολείο της Νεάπολης Θεσσαλονίκης. Για την αναστολή λειτουργίας ενός τμήματος πρέπει να έχουν νοσήσει τουλάχιστον οι μισοί μαθητές του.
σχολεία εκπαίδευση

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline