Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  09:24:33

Ανεμβολίαστοι σε φάση απειθαρχίας και θράσους. Στο Συμβούλιο Επικρατείας καταφεύγουν άνδρες της ...ΕΜΑΚ, αστυνομικοί, του ΕΚΑΒ και νοσοκομειακοί κόντρα στην υποχρεωτικότητα να εμβολιασθούν. Παρότι όλες οι προηγούμενες προσφυγές έχουν απορριφθεί. Κύριο

Λειτουργοί του Δημοσίου, στελέχη στρατιωτικών σωμάτων, υποχρεωμένοι από το νόμο υγειονομικοί, αρνούνται την εφαρμογή του νόμου και την κοινωνική τους ευθύνη. Επιπλέον με περισσό θράσος κάνουν συγκέντρωση πίεσης έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Συζητήθηκαν οι προσφυγές για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και τα self test σε υγειονομικό και πυροσβεστικό προσωπικό – Έξω από το ΣτΕ ήταν συγκεντρωμένα περίπου 500 άτομα που φώναζαν συνθήματα κατά του εμβολιασμού
Σκληρή μάχη νομικών επιχειρημάτων έδωσαν ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας οι δικηγόροι Ομοσπονδιών, Σωματείων και πολιτών, οι οποίοι αντιτάσσονται στους εμβολιασμούς και στους αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους (self-test) για τον κορωνοϊό.

Μεταξύ αυτών των δέκα συζητήθηκαν οι αιτήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), του Σωματείου Εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας και των πυροσβεστών της Ε.Μ.Α.Κ.

Αναλυτικότερα, στην Ολομέλεια του ΣτΕ, υπό τον νέο πρόεδρο της Δημήτριο Σκαλτσούνη και με εισηγητές τους συμβούλους Επικρατείας Βασίλειο Ανδρουλάκη και Παναγιώτα Καρλή, συζητήθηκαν οι αιτήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία ζητεί την ακύρωση της απόφασης που επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον χώρο της υγείας, του Σωματείου Εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, των πυροσβεστών που υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) και ζητούν να ακυρωθεί η από 18.5.2021 πράξη του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, που επέβαλε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού, καθώς οκτώ ακόμα αιτήσεις φυσικών προσώπων (πολιτών).

Τι υποστηρίζουν οι προσφεύγοντες

Όλοι οι προσφεύγοντες ζητούν να ακυρωθούν οι κοινές υπουργικές αποφάσεις που επιβάλλουν τον εμβολιασμό και τους αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους (self-test) για τον κορωνοϊό, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Οι συνήγοροι των Σωματείων κ.λπ. υποστήριξαν ότι η κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) για την εμβολιασμό και τη χρήση self-test, όπως και η Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου στην οποία στηρίχθηκε η έκδοση της ΚΥΑ, παραβιάζουν την συνταγματική έννομη τάξη, τις διεθνείς και Ευρωπαϊκές Συνθήκες και τον Κώδικα Δεοντολογίας των γιατρών.

Ως προς το υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων, επισημάνθηκε ότι οι διοικητές τους παραβιάζουν παράνομα τα προσωπικά ιατρικά δεδομένα του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, καθώς αναζητούν μέσω ΑΜΚΑ εάν έχουν εμβολιαστεί ή όχι.

Μάλιστα, οι δικηγόροι των εργαζομένων στα Δημόσια νοσοκομεία επικεντρώθηκαν στο γεγονός ότι οι ανεμβολίαστοι τίθενται εκτός υπηρεσίας για απροσδιόριστο χρόνο, στερούμενοι τους μισθούς τους, την ασφάλεια και χάνοντας μέρος των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων. Όπως τόνισαν η άμεση αποπομπή τους από την εργασία τους, χωρίς να τους παρέχεται έστω ένα συμβολικό χρηματικό ποσό για να μπορέσουν να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους, παραβιάζει τα άρθρα 5, 20 και 22 του Συντάγματος που προστατεύουν το δικαίωμα στην εργασία και καθιερώνουν την ισότητα των πολιτών και το δικαίωμα της προηγούμενης ακροάσεως. Παραβιάζεται παράλληλα και η αρχή της αναλογικότητας.

Δεν παρέλειψαν οι δικηγόροι να αναφέρουν ότι τους ασκήθηκε ψυχολογική βία προκειμένου να εμβολιαστούν και ότι η Πολιτεία δεν αναφέρει τον αριθμό των θανάτων από covid – 19, των ατόμων τα οποία έχουν εμβολιαστεί.

Τι υποστήριξαν οι συνήγοροι του Δημοσίου

Οι συνήγοροι του Δημοσίου (ΝΣΚ) και της Α΄ Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής αρκέστηκαν σε γενικές αναφορές, όπως ότι είμαστε σε πόλεμο καθώς βάλλεται η βιολογική μας κατάσταση και σ΄ ένα πόλεμο χρειάζονται σκληρά μέτρα. Επίσης, ανέφεραν ότι όλα τα φάρμακα έχουν παρενέργειες ακόμη και η ασπιρίνη, ενώ έκαναν εκτενή αναφορά στη νομολογία του ΣτΕ.

Τέλος, η Ολομέλεια του ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει τις αποφάσεις της, οι οποίες αναμένονται μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο του ΣτΕ ήταν συγκεντρωμένοι περίπου 500 άτομα κατά κανόνα νοσηλευτικό προσωπικό που φώναζαν συνθήματα κατά του εμβολιασμού.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline