Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  18:32:19

Η επένδυση Pfizer- Aλμπερτ Μπουρλά στη γενέτειρα Θεσσαλονίκη είναι γεγονός. Εγκαίνια χθες. Ήδη έχουν προσληφθεί 500 εργαζόμενοι, κυρίως επιστήμονες με πλάνο να διπλασιασθούν. Συνολικό ύψος επένδυσης τα 600 εκατ. ευρώ. Κύριο

Μητσοτάκης: «Είναι εντυπωσιακό ότι 15% του ανθρώπινου δυναμικού είναι νέες και νέοι που επέλεξαν να επιστρέψουν. Το Rebrain Greece γίνεται πραγματικότητα».

1.Εδωσε την υπόσχεση πέρυσι για την ειδική επιστημονική μονάδα της εταιρείας των ΗΠΑ και την υλοποίησε σε εντυπωσιακή συνέπεια και πληρότητα.
«Η επένδυση αναδεικνύει ολοένα τον πιο σημαντικό το ρόλο της Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης ως κέντρο επιστήμης και τεχνολογίας σε όλο τον κόσμο. Ο πρέσβης των ΗΠΑ κ. Πάιατ δήλωσε ότι η φήμη της Θεσσαλονίκης αλλάζει δραστικά, καθώς εδραιώνεται διεθνώς ως έδρα μεγάλων αμερικανικών εταιρειών τεχνολογίας» υπογράμμισε με ικανοποίηση ο δ.σ. της εταιρείας ο Άλμπερτ Μπουρλά.

Η Ελλάδα επιτάχυνε τις δομικές μεταρρυθμίσεις σε σημαντικούς τομείς, όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός που μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την ανάκαμψη και ανάπτυξη της χώρας επισήμανε ο επικεφαλής της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά, εξηγώντας την προσέλκυση διεθνών επενδύσεων στη χώρα μας με την ευκαιρία των εγκαινίων του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Εξυπηρέτησης Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της εταιρείας, στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Μπουρλά σημείωσε δε ότι ήδη υπάρχουν πάνω από 500 εργαζόμενοι στο Κέντρο της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, οι περισσότεροι επιστήμονες με μεταπτυχιακούς τίτλους, και μάλιστα 15% εξ αυτών Έλληνες του εξωτερικού που επέλεξαν να γυρίσουν στη χώρα. Η επένδυση θα συνεισφέρει 600 εκατ. ευρώ ετησίως σύμφωνα με τον ΙΟΒΕ, σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος του φαρμακευτικού κολοσσού.

-«Η επένδυση αναδεικνύει ολοένα τον πιο σημαντικό το ρολό της Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης ως κέντρο επιστήμης και τεχνολογίας σε όλο τον κόσμο. Ο πρέσβης των ΗΠΑ κ. Πάιατ δήλωσε ότι η φήμη της Θεσσαλονίκης αλλάζει δραστικά, καθώς εδραιώνεται διεθνώς ως έδρα μεγάλων αμερικανικών εταιρειών τεχνολογίας Είμαστε πολύ υπερήφανοι που η Pfizer έχει συμβάλει σε αυτή την αλλαγή με την επένδυσή της» υπογράμμισε ο Άλμπερτ Μπουρλά.

Υπήρξαν πολλοί συντελεστές, εξήγησε, για να φτάσει σε αυτό το σημείο η Θεσσαλονίκη, η Πολιτεία, τα πανεπιστήμια, και ειδικά το ΑΠΘ το αγαπημένο του πανεπιστήμιο όπως παρατήρησε, ο τοπικός επιχειρηματικός κόσμος και οι τοπικές αρχές. «Είμαι πολύ χαρούμενος που αυτές οι επενδυτικές κινήσεις ευθυγραμμίστηκαν με τις προτεραιότητες και τη γενικότερη στρατηγική της χώρας. Το Ταμείο Ανάπτυξης δείχνει ότι μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης στην κατεύθυνση της καινοτομίας της εξωστρέφειας και της βιώσιμης ανάπτυξης. Ο ιδιωτικός τομέας έχει να παίξει καθοριστικό ρόλο, και η Pfizer είναι και θα είναι παρούσα στην εθνική προσπάθεια» είπε, ενώ αναφέρθηκε και σε επενδύσεις για την ανάκαμψη με συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

«Η πατρίδα μας έχει το ανθρώπινο κεφάλαιο να δημιουργήσει οικονομία βασισμένη στη γνώση τώρα ήρθε να απελευθερώσει αυτή τη δυναμική υιοθετώντας κατάλληλες πολίτικες και αναδεικνύοντας την δεξαμενή ταλέντων που διαθέτει» σημείωσε.

2.Μητσοτάκης: Η Ελλάδα έδρα μεγάλων επενδύσεων – Πραγματικότητα το ReBrain Greece

«Το έμψυχο δυναμικό, τα ελληνοπούλα, επιστρέφουν στη χώρα τους από το εξωτερικό. Είναι εντυπωσιακό ότι 15% του ανθρώπινου δυναμικού είναι νέες και νέοι που επέλεξαν να επιστρέψουν. Το Rebrain Greece γίνεται πραγματικότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Ελλάδα γίνεται έδρα μεγάλων επενδύσεων επισήμανε χθες Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ευκαιρία των εγκαινίων του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Εξυπηρέτησης Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της εταιρείας, στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την επένδυση του φαρμακευτικού κολοσσού ως επένδυση σταθμό για την πόλη και την Ελλάδα συνολικά. Σήμερα, τόνισε ο πρωθυπουργός, εγκαινιάζουμε δυο πολύ σημαντικά κέντρα, πάνω από 700 εργαζόμενοι θα απασχολούνται όντος του επομένου έτους, εργαζόμενοι πολύ υψηλών προδιαγραφών με πολλές ειδικότητες, επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

«Το έμψυχο δυναμικό, τα ελληνοπούλα, επιστρέφουν στη χώρα τους από το εξωτερικό. Είναι εντυπωσιακό ότι 15% του ανθρώπινου δυναμικού είναι νέες και νέοι που επέλεξαν να επιστρέψουν. Το Rebrain Greece γίνεται πραγματικότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι τα δυο κέντρα συνεργάζονται με τα ελληνικά πανεπιστήμια και τα ελληνικά ερευνητικά ινστιτούτα. Η Θεσσαλονίκη γίνεται η πρωτεύουσα της εξωστρέφειας, της νέας σκέψης των νέων αγορών. Μαζί με την Θεσσαλονίκη αλλάζει πρόσωπο κι όλη η Ελλάδα γίνεται έδρα μεγάλων επενδύσεων, προσανατολίζεται στην εξωστρέφεια, την τεχνολογία στις εξαγωγές, κι αυτό μεταφράζεται σε περισσότερο πλούτο απασχόληση και ευημερία. «Η επένδυση της Pfizer υπερβαίνει τα 600 εκατ. ευρώ σε ορίζονται δεκαετίας. Kι είναι δεδομένο ότι γύρω από τη δραστηριότητα της Pfizer θα αναπτυχθούν πολλές μικρότερες επιχειρηματικές δραστηριότητες με πολλαπλά οφέλη για τη Θεσσαλονίκη» σημείωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δε λόγο και για εργασιακό περιβάλλον από το μέλλον. «Μιλάμε όχι μόνο για καλές, καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, η Pfizer προσφέρει και καλή ποιότητα εργασίας την ικανοποίηση και την χαρά να έρχεσαι σε εργασιακό χώρο που σε σέβεται, κι αυτό είναι εξίσου σημαντικό για να ξετυλίξεις το ταλέντο σου».

Στο πλαίσιο αυτό, σχολίασε ότι «σκεφτόμαστε και το μέλλον των χώρων που θα φιλοξενούν δημοσιές υπηρεσίες, υπουργεία, καθώς θα δρομολογήσουμε την μετακίνηση πολλών υπουργείων σε καινούργιο χώρο στις εγκατάστασης της ΠΥΡΚΑΛ, κάπως έτσι φαντάζομαι κι εγώ τους χώρους που θα φιλοξενούν δημόσιους υπάλληλους, αυτό είναι το μέλλον των εργασιακών χώρων». «Η κυβέρνηση μας προωθεί την καινοτομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό χθες βρέθηκα και στην εκδήλωση της Lamda ενώ έρχονται και άλλες επενδύσεις στη Θεσσαλονικών και την Ελλάδα» δήλωσε.

«Χαίρομαι ότι βρίσκεστε στην πρώτη γραμμή των τεχνολογιών, θα δημιουργήσετε και κέντρο με quantum computing (κβαντικούς υπολογιστές) είναι το μέλλον των υπολογιστών με ασύλληπτες ταχύτητες καταλαβαίνουμε πόσο σημαντική δουλεία είναι» ανέφερε δε ο πρόεδρος της κυβέρνησης απευθυνόμενος στον κ. Μπουρλά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline