Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έβγαλαν πόρισμα οι Αλβανοί εισαγγελείς: Ο δολοφονημένος ομογενής Κωνσταντίνος Κατσίφας.... αυτοκτόνησε! Οργή και λοιδωρία, γιατί υιοθετήθηκε η εκδοχή της αστυνομίας του Εντι Ράμα. Κύριο

Το Πρωτοδικείο αναγκάσθηκε να απορρίψει το επαίσχυντο πόρισμα και διέταξε να καταρτισθεί νέο πιο αξιόπιστο.

Τα Τίρανα προσπαθούν να θάψουν ρο έγκλημα τους.Τρία χρόνια μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Έλληνα μειονοτικού,
σοκ και αγανάκτηση προκαλεί το πόρισμα των Αλβανών εισαγγελέων, για τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Αλβανικού τύπου που επικαλούνται πληροφορίες, η εισαγγελική έρευνα για το θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα περατώθηκε και το πόρισμά της είναι ότι ο Κατσίφας αυτοκτόνησε!

Ανεπίσημες πηγές, που επικαλούνται τα δημοσιεύματα αυτά ανέφεραν ότι η ακρόαση για τον τερματισμό της έρευνας πραγματοποιήθηκε από την δικαστή, Σουέλα Ντάσι. Σε αυτή τη διαδικασία ήταν παρόντες και οι συγγενείς του θύματος, οι οποίοι ζήτησαν να ενημερωθούν για τις ανακριτικές πράξεις, δηλαδή την ιατροδικαστική εξέταση και τη βαλλιστική του όπλου.

Οι αλβανικές αρχές, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, υποστηρίζουν ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, στις 28 Οκτωβρίου του 2018, αυτοκτόνησε με το όπλο του, ενώ ήταν περικυκλωμένος από κομάντος αστυνομικούς της RENEA, στο βουνό πάνω από το Βουλιαράτι όπου κρύφτηκε για αρκετές ώρες.

Αλλά επειδή οι συγγενείς του Κατσίφα δεν είχαν ενημερωθεί κατά τη διάρκεια της δίκης για το περιεχόμενο του φακέλου, η δικαστής της υπόθεσης, Σουέλα Ντάσι, διέταξε την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αργυρόκαστρου να αποσύρει τον φάκελο για να υποβάλει αντίγραφο των ανακριτικών πράξεων.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, τα μέλη της οικογένειας έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν επανεξέταση των ισχυρισμών της Εισαγγελίας, αναφέρει το ant1news.gr

2.Κωνσταντίνος Κατσίφας – Αυτοκτονία ο στυγερός θάνατος του σύμφωνα με την Εισαγγελία
Το πόρισμα αυτών των ερευνών δείχνει ότι ο Κατσίφας αυτοκτόνησε με το όπλο του, ενώ βρισκόταν περικυκλωμένος από αστυνομικές δυνάμεις της RENEA

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αργυρόκαστρου αποφάσισε να κλείσει την έρευνα για τον 35χρονο Κωνσταντίνο Κατσίφα, ο οποίος έπεσε νεκρός πριν από 3 χρόνια στο Βουλιαράτι, με δύο σφαίρες από καλάσνικοφ.

Το αίτημα παραπέμφθηκε στο δικαστήριο της Αργυρόκαστρου από τον εισαγγελέα Τζούλιαν Τσάφκα.
Οι συγγενείς του θύματος ζήτησαν να τους γίνουν γνωστές οι ανακριτικές πράξεις που περιέχονται στον φάκελο, καθώς και η ιατροδικαστική εξέταση και η βαλλιστική εξέταση του αυτόματου όπλου, που είχε ο νεκρός μαζί του την ημέρα του γεγονότος.

Ωστόσο, το πόρισμα αυτών των ερευνών δείχνει ότι ο Κατσίφας αυτοκτόνησε με το όπλο του, ενώ βρισκόταν περικυκλωμένος από αστυνομικές δυνάμεις της RENEA, στο βουνό πάνω από το χωριό, σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα.
Το σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στις 28 Οκτωβρίου 2018. Ο 35χρονος είχε ανταλλάξει πυροβολισμούς με τις Ειδικές Δυνάμεις RENEA, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και στη συνέχεια να πεθάνει.
Σημειώνεται πάντως πως η οικογένεια του θύματος έχει δικαίωμα να ζητήσει επανεξέταση των ισχυρισμών της εισαγγελίας.

Τι ανέφερε η έκθεση

Όπως αναφερόταν άλλωστε στην έκθεση, οι κάλυκες που βρέθηκαν κοντά στο σώμα του, προέρχονται από το καλάσνικοφ που είχε μαζί του και όχι από τα όπλα των αστυνομικών.
Μάλιστα επειδή το θύμα έφερε δυο τραύματα, ένα στο σαγόνι κι ένα στο στήθος, οι εισαγγελικές αρχές υποστήριξαν πως ο Κατσίφας έκανε την αυτοκτονία του να μοιάζει με δολοφονία, αφού όπως αναφέρεται το πρώτο χτύπημα στο σαγόνι ήταν ξώφαλτσο, η δεύτερη βολή ήταν η μοιραία.

Στημένη ενέργεια

Η οικογένεια και οι φίλοι είχαν καταγγείλει ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε θύμα «στημένης ενέργειας» από την αλβανική αστυνομία. Λένε μάλιστα ότι ο θάνατός του μπορεί να ήταν «εκτέλεση», καθώς, σύμφωνα με τους ίδιους, υπάρχουν κάποια στοιχεία ότι ίσως ήταν ζωντανός την ώρα που έπεσε στα χέρια των αστυνομικών.

«Πάνω [στο βουνό] βρήκαμε τον τρόπο με τον οποίο εκτελέστηκε -γιατί περί εκτελέσεως πρόκειται. Αφού τραυματίστηκε βαριά, θα πρέπει να σβαρνίστηκε για 60 με 70 μέτρα πάνω στο χώμα, γιατί φαίνονται τα ίχνη από αίμα σε διάφορες πέτρες και, όπως μετέδωσαν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, λίγο πριν εκτελεστεί, και φώναξε «ζήτω η Ελλάς, ζήτω ο ελληνισμός», κάπου εκεί εκτελέστηκε κιόλας. Του δόθηκε η χαριστική βολή» είχε υποστηρίξει ο γιατρός Παντελής Πάπιστας, μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βορειοηπειρωτικού Αγώνα.

Σημείωσε, δε, ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας «δεν είχε τίποτα ψυχικά, ήταν απολύτως ισορροπημένος... Το μόνο, ας το πούμε έτσι σε παρένθεση, είχε τρέλα για τα εθνικά θέματα. Συνεργαστήκαμε μαζί και στα συλλαλητήρια της Μακεδονίας και τα λοιπά. Παντού ήταν πρώτος για να τρέχει για θέματα εθνικά».
Ωστόσο το Πρωτοδικείο των Τιράνων αναγκάστηκε να απορρίψει το ανυπόληπτο πόρισμα και διέταξε να συνταχθεί νέο πόρισμα, περισσότερο αξιόπιστο.

Πολυμέσα