Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021  02:16:29

Ο Κώστας Μπακογιάννης επιμένει για τα 82 πλατάνια στην Πανεπιστημίου, όπως ήδη υπάρχουν στην Διον. Αεροπαγίτου. Αμήχανος για το ορειχάλκινο άγαλμα, που ΔΕΝ παριστάνει την Μαρία Κάλλας. Κύριο

Δωρεά χορηγών και όχι με δαπάνες του Δήμου Αθηναίων.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων δεν κρύφτηκε, αναφέρθηκε και στο πολυσυζητημένο άγαλμα της Μαρία Κάλλας, το οποίο άφησε ανάμεικτα συναισθήματα και τρολλαρίστηκε ανελέητα στα social media.

Συγκεκριμένα, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τον Μεγάλο Περίπατο, τα αντιπλημμυρικά έργα στην καρδιά της πόλης και το πολυσυζητημένο άγαλμα της Μαρία Κάλλας.

«Προφανώς σε τρεις μήνες δεν μπορούν να γίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα, μπορούν να γίνουν σε 9 μήνες. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κινείται πολύ γρήγορα, όπως και οι Δήμοι. Πρέπει να τρέξουμε, ώστε να μην ξανασυμβούν αυτά στο μέλλον».
Στην Αθήνα όλοι είναι σε ετοιμότητα, διαβεβαίωσε ο Δήμαρχος Αθηνών. Τα φρεάτια είναι καθαρισμένα, ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου είναι ήδη στους δρόμους.
«Ζούμε στην εποχή των κρίσεων. Πρέπει να θωρακίσουμε την πόλη. Ο κόσμος αλλάζει και πρέπει να αλλάξουμε εμείς», δήλωσε.
Αλλάζει και πάλι ο Μεγάλος Περίπατος

»Ο Μεγάλος Περίπατος περνάει στην τελική του φάση. Έχει ξεκινήσει να δουλεύεται η Πλατεία Συντάγματος και θα παραδοθεί λίγο ΄ετά τα Χριστούγεννα», είπε, ενώ τα έργα στην Πανεπιστημίου θα ξεκινήσουν λίγο πριν το τέλος του χρόνου.
Σύμφωνα με τον κ. Μπακογιάννη, στην Πανεπιστημίου θα μπουν 82 νέα μεγάλα πλατάνια. Συνολικά, η Πανεπιστημίου θα μετράει 160 με 170 δέντρα. «Σκοπός μας δεν είναι να ξεριζώσουμε δέντρα», είπε.

Γιατί επιλέξαμε τα πλατάνια

Ο Δήμαρχος Αθηναίων εξήγησε τους λόγους που επέλεξαν τα πλατάνια: πρόκειται για ένα φυλλοβόλο δέντρο, ψηλό, που δίνει σκιά και λειτουργεί σαν αντιπλημμυρικό έργο. «Το πρόβλημα της Πανεπιστημίου είναι ότι τα παρτέρια της είναι σηκωμένα και είναι ότι χειρότερο για το νερό». Άλλωστε πλατάνια έχουν φυτευθεί πριν από πολλά χρόνια στην οδό Διονυσίου Αεροπαγίτου, χωρίς κανένα πρόβλημα..
Επιπλέον στην Πανεπιστημίου, υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τα ξενοδοχεία, όπου μπροστά θα υπάρχουν εσοχές για να μπαίνουν τα αυτοκίνητα. Αντίστοιχη πρόβλεψη υπάρχει και για όλα τα ξενοδοχεία της πόλης.
Επίσης, θα υπάρχει νέος φορέας για να λυθεί το κυκλοφοριακό της Αθήνας.«

Θέλουμε να ζούμε σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα», είπε ο κ. Μπακογιάννης.

«Το άγαλμα τιμάει τη μνήμη της Μαρία Κάλλας»

Ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε και στο πολυσυζητημένο άγαλμα της Μαρία Κάλλας, το οποίο άφησε ανάμεικτα συναισθήματα και τρολλαρίστηκε ανελέητα στα social media.

«Πιστεύω ότι είναι ένα έργο που τιμάει τη μνήμη της Μαρία Κάλλας. Τον μεθεπόμενο χρόνο 1923, έχουμε τα 100 χρόνια από την γέννησή της και ο Δήμος Αθηναίων δεν θέλω να τα τιμήσει με μία ακόμα εκδήλωση, αλλά με το μουσείο Μαρία Κάλλας, το οποίο θα λειτουργεί ως πόλος έλξης για του τουρίστες στην Ελλάδα», κατέληξε. Πρόκειται για εξαόροφο κτίριο στην οδό Μητροπόλεως και για φιλόδοξο ποιοτικό έργο, το οποίο έχει αναλάβει να προωθήσει ο φιλότεχνος δημοσιογράφος και συγγραφέας Ε. Σκιαδάς, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline