Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  06:59:23

Υπερβολικές αλλά εφέσιμες οι ποινές. ΕΣΗΕΑ: Οριστική διαγραφή του Άρη Πορτοσάλτε, διευθυντή και σχολιαστή του ΣΚΑΙ.- Προσωρινή στο Νίκο Ευαγγελάτο του ΜEGA και πέντε άλλους δημοσιογράφους, Κοινή αιτία-ενοχή ότι δεν απέργησαν. Κύριο

Είναι προβληματικό να αφαιρείται από κάποιο εργαζόμενο η επαγγελματική του ιδιότητα και προστασία, με πρωτοβουλία του συνδικαλιστικού οργάνου του κλάδου και μάλιστα οριστικά η για μεγάλα χρονικά διαστήματα για αδικήματα που δεν έχουν καμία ποινική διάσταση.

1.Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ είχε αποφασίσει την παραπομπή συγκεκριμένων δημοσιογράφων στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ένωσης μετά από την πανελλαδική απεργία που είχε πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουνίου 2021,. Δεν ήταν άλλωστε η πρώτη φορά τέτοιων αποφάσεων εναντίον παραβατών απείθαρχων-ανταρτών, ορισμένων όχι για πρώτη φορά.

Οριστική διαγραφή του Άρη Πορτοσάλτε και προσωρινή διαγραφή άλλων έξι δημοσιογράφων για απεργοσπαστική δραστηριότητα αποφάσισε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ είχε αποφασίσει την παραπομπή συγκεκριμένων δημοσιογράφων στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ένωσης μετά από την πανελλαδική απεργία που είχε πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουνίου 2021 για συγκεκριμένη σοβαρή συνδικαλιστική-κοινωνική αιτία, δηλαδή ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Ο δημοσιογράφος διευθυντικό στέλεχος και σχολιαστής του ΣΚΑΪ διεγράφη οριστικά, ενώ το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την προσωρινή διαγραφή για τους δημοσιογράφους Νίκο Ευαγγελάτο (παρουσαστή στο ΜΕGA), Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο, Βασίλη Παπαδρόσο, Βασίλη Χιώτη, Νίκο Υποφάντη και Νότη Παπαδόπουλο.

Σε ανακοίνωσή της, μετά την απεργία, η ΕΣΗΕΑ τόνιζε μεταξύ άλλων: "Οι πρακτικές αυτές είναι καταδικαστέες από το σύνολο των συναδέλφων και οι ελάχιστοι δημοσιογράφοι που διαχωρίζουν τη θέση τους, στην ουσία αδιαφορούν για το κοινό συμφέρον αλλά και για τον σημαντικό αγώνα που δίνει ο κλάδος. Θα αντιμετωπιστούν όπως ορίζει το Καταστατικό της ΕΣΗΕΑ από τα αρμόδια όργανα. Ήδη η ΕΣΗΕΑ παραπέμπει τον Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης του ΣΚΑΙ Βασίλη Παπαδρόσο και τον δημοσιογράφο Νίκο Υποφάντη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενώσεως και ζητεί τη διερεύνηση τυχόν άλλων υπευθύνων".O κατάλογος ση συνέχει διευρύνθηκε.

Οι ποινές είναι εφέσιμες και στο Δευτεροβάθμιο αλλά και στα δικαστήρια..

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline