Σάββατο 20 Απριλίου 2024  06:16:55

Δεν έπεισε, δεν ανέτρεψε τις εντυπώσεις. Βεβαια τα 15 χρόνια καταδίκη. Βιτριολίστρια Κακαράντζουλα: Η Ιωάννα έφταιξε, ερωτοτροπούσε. Ήθελα να πονέσει, όπως πόνεσα και εγώ για την υπόθεση με τον Νώντα. Κύριο

Βέβαιο θεωρείται ότι δεν θα γίνει δεκτό από το δικαστήριο το αίτημα του συνηγόρου της να μειωθεί το κατηγορητήριο από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη βλάβη.

-Με βεβαιότητα η πρόβλεψη μετά την απολογία της ότι δεν ανέτρεψε τις εντυπώσεις σε βάρος της, που σημαίνει ότι μάλλον θα καταδικασθεί στην ανώτερη ποινή των 15 χρόνων κάθειρξη.

-1. Μόνο μια τυπική συγγνώμη και έμμεση προσπάθεια σπίλωσης της άτυχης Ιωάννας, που έπεσε όμως στο κενό..«Ήθελα να πονέσει η Ιωάννα, όπως πόνεσε κι εμένα η ψυχή μου». Σοκαριστικά κυνική στην απολογία της η Εφη Κακαράντζουλα, απάντησε με αυτόν τον τρόπο στον εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος τη ρώτησε για ποιο λόγο αποφάσισε να επιτεθεί με καυστικό υγρό στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Η Εφη Κακαράντζουλα, υποστήριξε δε, ότι έριξε το βιτριόλι γιατί την περιέπαιζαν η Ιωάννα και ο 40χρονος Νώντας.

Στις ερωτήσεις του δικαστηρίου απάντησε κυνικά, περιγράφοντας την εμμονή της με τον 40χρονο, ενώ παραδέχθηκε ότι παρακολουθούσε την Ιωάννα, όπως και τον Νώντα. Περιέγραψε ακόμη πώς προμηθεύτηκε το βιτριόλι, από πού εμπνεύστηκε την επίθεση με βιτριόλι και άλλες λεπτομέρειες για την επίθεση που πραγματικά προκαλούν σοκ και ανατριχίλα. Μετά την επιλογή της Εφης Κακαράντζουλα για τη φρικτή επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου το δικαστήριο διέκοψε για την επόμενη Πέμπτη όπου θα παρουσιαστεί η εισαγγελική πρόταση.

Η απολογία της Εφης Κακαράντζουλα

Εισαγγελέας: Γιατί δεν της το ρίξατε στα πόδια;
Κατηγορούμενη: Δεν σημάδεψα τα πόδια. Πήγα να το ρίξω στην αριστερή πλευρά. Αλλά εκείνη όταν αντιλήφθηκε την παρουσία μου γύρισε.
Εισαγγελέας: Θέλατε να της προκαλέσετε ζημιά για να μην είναι όμορφη;
Κατηγορούμενη: Ήθελα να πονέσει όπως πόνεσε κι εμένα η ψυχή μου.
«Δεν πρόκειται να της ξανακάνω κακό», είπε, εξοργίστηκε ο αδελφός της Ιωάννας
Η 36χρονη ολοκληρώνοντας την απολογία της επιχείρησε να κατευνάσει τους φόβους της Ιωάννας πως αν βγει από τη φυλακή θα της επιτεθεί ξανά. Η στάση της εξόργισε τον αδελφό του θύματος.

Κατηγορούμενη: Θέλω να διαβεβαιώσω την Ιωάννα ότι δεν έχει να φοβάται.
Αδελφός θύματος: Μας έπεισε το φίδι...
Κατηγορούμενη: Δεν πρόκειται να ξανακάνω την ίδια πράξη. Και να ζητήσω ειλικρινή συγγνώμη από όλους. Δεν πρόκειται να της ξανακάνω κακό.
«Η εμμονή με τον 40χρονο ο λόγος της επίθεσης στην Ιωάννα»
Ο εισαγγελέας της έδρας ρώτησε εάν η εμμονή της κατηγορούμενης με το θύμα έχει σχέση με τον 40χρονο ή εάν υπήρξε και άλλος λόγος, με την κατηγορούμενη να επιμένει πως ισχύει ό,τι έχει πει.

Εισαγγελέας: Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που ρίξατε στην Ιωάννα το υγρό;
Κατηγορούμενη: Μόνο αυτό είναι. Το ορκίζομαι. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι σοβαρός λόγος για να προβεί κάποιος σε αυτή την πράξη αλλά αυτός ήταν
Εισαγγελέας: Είχατε σκεφτεί να της προκαλέσετε βλάβη με άλλο μέσο; Με μαχαίρι;
Κατηγορούμενη: Το μαχαίρι είναι φονικό όπλο.
Εισαγγελέας: Θέλετε λοιπόν να την εκδικηθείτε; Τι μορφή είχε αυτή η εκδίκηση στο μυαλό σας. Τι έπρεπε να γίνει δηλαδή;
Κατηγορούμενη: Όλο αυτό το χρονικό διάστημα μου είχε γίνει εμμονή. Έτσι έφτασα σε αυτό το σημείο. Είχα αμφιβολίες. Δεν είχα καταλήξει σε κάποιο μέσο εκδίκησης, έλεγα τι να κάνω. Είδα στη τηλεόραση για κάποια επίθεση με βιτριόλι.
Εισαγγελέας: Τι έπαθε αυτή η γυναίκα;
Κατηγορούμενη: Δεν είδα ολόκληρη την εκπομπή. Είδα ότι είχε καεί ένας μέρος....
Εισαγγελέας: Είχατε ακούσει μέχρι τότε τι προκαλεί το βιτριόλι;
Κατηγορούμενη: Ότι προκαλεί κάποια ζημιά, από το ντοκιμαντέρ αυτό που είδα πήρα την ιδέα.

2. Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Της έδειξαν φωτογραφίες μου και έμεινε απαθής και ατάραχη»

«Σήμερα περίμενα να πάρω κάποιες απαντήσεις. Δεν πήρα καμία απάντηση», δήλωσε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, σχολιάζοντας την απολογία της 37χρονης κατηγορουμένης για την επίθεση με βιτριόλι

«Σήμερα περίμενα να πάρω κάποιες απαντήσεις. Δεν πήρα καμία απάντηση», δήλωσε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, σχολιάζοντας την απολογία της 37χρονης κατηγορουμένης για την επίθεση με βιτριόλι.
Εξερχόμενη του δικαστηρίου, η Ιωάννα Παλιοσπύρου ανέφερε ότι όσα ισχυρίστηκε η κατηγορουμένη καταρρίπτονται από τα στοιχεία της δικογραφίας και τους εμπειρογνώμονες.

«Ακόμα και όταν ο πρόεδρος της έδειξε τις φωτογραφίες μου με τα χειρουργεία και με όλα όσα έχω τραβήξει, εκείνη έμεινε απαθής και ατάραχη. Αυτό δείχνει τη στάση της. Ότι είναι αμετανόητη» πρόσθεσε.
Ερωτηθείσα από δημοσιογράφους αν δέχεται τη συγγνώμη της δράστιδος, η Ιωάννα Παλιοσπύρου απάντησε «ευχαριστώ πολύ».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline