Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  08:10:01

Αποφασιστικότητα Θεοδωρικάκου- ΕΛΑΣ απέναντι στους τραμπούκους «αναρχικούς» του Πολυτεχνείου να .... χτίσουν παράνομο καφεμπάρ ως ελεύθερο χώρο ποτού και καπνίσματος. Ξηλώθηκε και υπόγεια γιάφκα στην ΑΣΟΕΕ. Κύριο

ΕΜΠ: Ξηλώθηκε συνοδεία της ΕΛ.ΑΣ. το... αυθαίρετο των αντιεξουσιαστών. Ομόθυμη αγανάκτηση κατά των τραμπούκων καταληψιών, που εξαφανίσθηκαν, οι καθηγητές και οι φοιτητές.

1.Με αποφασιστικότητα και αμεσότητα στις αντιδράσεις τους, ηγεσία του υπουργείου ΠΡΟ_ΠΟ και της ΕΛΑΣ, που ικανοποίησαν όχι μόνο το επιστημονικό προσωπικό και τους φοιτητές της Πολυτεχνειούπολης αλλά και την κοινή γνώμη..Άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας συνόδεψαν υπαλλήλους της Πολεοδομίας του Δήμου Ζωγράφου εντός του χώρου του ΕΜΠ μετά από καταγγελία για παράνομη κατασκευή από ομάδα αγνώστων ατόμων εντός της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών.

Κατόπιν συνεννόησης με την αρμόδια εισαγγελέα και την πρυτανική αρχή, κατεδαφίστηκε ο αυθαίρετος τοίχος και απομακρύνθηκαν τα οικοδομικά υλικά από συνεργεία του Δήμου. Πρόκειται για ρεπορτάζ που ανέδειξε η «Κ» σύμφωνα με το οποίο τα άτομα αυτά όχι μόνο εμπόδιζαν τους ελέγχους πιστοποιητικών εμβολιασμού των συμφοιτητών τους αλλά και... έχτιζαν δικό τους στέκι. Αυθαίρετα, προκλητικά σαν τις παλιές «καλές εποχές της ασυδοσίας» επί παντοδυναμίας ΣΥΡΙΖΑ, να δημιουργήσουν ...ελευθεριακό χώρο, δηλαδή καφεμπάρ για ελεύθερα κάπνισμα, ποτό και άνετες συνάξεις συντρόφων αναρχικών ή και απλών τραμπούκων και ανθρώπων με ποινικές δοσοληψίες.

Προηγουμένως ο Κοσμήτορας της Σχολής Σταύρος Κουρκούλης μαζί με δύο μέλη του πανεπιστημίου προσπάθησαν να σταματήσουν τις εργασίες ανέγερσης τοίχους που βρίσκονταν σε εξέλιξη, έξωθεν των αμφιθεάτρων καθώς δεν υπήρχε η σχετική οικοδομική άδεια. Ομάδα φοιτητών που βρίσκονταν στο σημείο και λειτουργούσαν ως ομάδα περιφρούρησης, τους απώθησαν και τους εξύβρισαν.
Στη συνέχεια, ο πανεπιστημιακός λειτουργός μετέβη στο Α.Τ Ζωγράφου όπου κατήγγειλε το γεγονός και σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Ν.4495/2017 «Περί Ελέγχου και Προστασίας του Δομημένου Περιβάλλοντος».

2.Επίσης, η Αστυνομία πραγματοποιεί οργανωμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό του οδηγού του αυτοκινήτου που μετέφερε τα οικοδομικά υλικά και ακόμη τριών ατόμων που συμμετείχαν στις εργασίες της παράνομης κατασκευής.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Κ», τις τελευταίες ημέρες μικρή ομάδα φοιτητών που αυτοτοποθετούνται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, παρεμπόδιζαν τους ελέγχους των πιστοποιητικών των φοιτητών για τον κορωνοϊό. Μάλιστα, έφτασαν να διώξουν από τη σχολή τούς υγειονομικούς ελεγκτές, με αποτέλεσμα οι έλεγχοι να διεξάγονται περιορισμένα και υπό τη συνοδεία των ελεγκτών από μέλη της διοίκησης της ΣΕΜΦΕ.

Αλλά εκτός αυτού, η ομάδα έλαβε την απόφαση να φτιάξει το δικό της στέκι, παίρνοντας αίθουσα του ιδρύματος. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Κοσμητεία, χθες «προσέλαβαν» οικοδομικό συνεργείο, μετέφεραν οικοδομικά υλικά (άμμο, τσιμέντο, τούβλα) και άρχισαν εκτεταμένες οικοδομικές εργασίες στην αίθουσα Leonardo, που είχε κατασκευαστεί αρχικά ως χώρος εκδηλώσεων. Η αίθουσα είχε καταληφθεί από άλλη ομάδα αντιεξουσιαστών, ωστόσο υπέστη ζημιές σε επεισόδια μεταξύ των δύο ομάδων προ μηνών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι για τα χθεσινά χτισίματα μεταφέρθηκε με γερανοφόρο ένας τόνος με άμμο και παλέτες με τούβλα, ενώ το συνεργείο οικοδομών αποτελείτο από τέσσερα άτομα.

Πρόθεση των αντιεξουσιαστών είναι να χτίσουν την αίθουσα κλείνοντας τις τζαμαρίες της. Ο πρύτανης του ιδρύματος Ανδρέας Μπουντουβής και ο κοσμήτορας της ΣΕΜΦΕ Σταύρος Κουρκουλής επιχείρησαν να τους σταματήσουν αλλά δέχθηκαν λεκτική βία. Επίσης, χθες η ίδια ομάδα ατόμων δέσμευσε αυθαιρέτως αμφιθέατρο της σχολής για εκδήλωσή τους (γενική συνέλευση) παρότι στο συγκεκριμένο αμφιθέατρο είχε προγραμματιστεί η εκδήλωση υποδοχής και ενημέρωσης των πρωτοετών σπουδαστών της σχολής, η οποία ως εκ τούτου δεν πραγματοποιήθηκε.

Η Κοσμητεία αποφάσισε ομόφωνα να διακοπούν όλες οι λειτουργίες της σχολής (εκπαιδευτικές –συμπεριλαμβανομένων και των μαθημάτων που προσφέρονται από μέλη της σχολής σε άλλες σχολές του ΕΜΠ, διοικητικές, ερευνητικές) σήμερα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παραβίαση της ακαδημαϊκής δεοντολογίας και για τις παράνομες ενέργειες. Επίσης, ενέκρινε ομόφωνα την υποβολή αναφοράς στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου εις βάρος του παράνομου συνεργείου με αίτημα λήψης μέτρων ώστε να διακοπούν άμεσα οι παράνομες εργασίες.
Με ανάρτησή του στα social media ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε: «Τα πανεπιστήμια δεν μπορεί να είναι χώροι κατασκευής αυθαιρέτων, ούτε χώροι βίας. Οφείλουν να είναι κέντρα μόρφωσης, επικοινωνίας, ελευθερίας και επομένως χώροι ασφάλειας για τους φοιτητές, τους καθηγητές και το προσωπικό. Υπηρετούμε τη νομιμότητα και τα πραγματικά δικαιώματα των νέων!».
Σημειώνεται πως άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας συνόδεψαν σήμερα υπαλλήλους της Πολεοδομίας του Δήμου Ζωγράφου εντός του χώρου του ΕΜΠ. Κατόπιν συνεννόησης με την αρμόδια εισαγγελέα και την πρυτανική αρχή, κατεδαφίστηκε ο αυθαίρετος τοίχος και απομακρύνθηκαν τα οικοδομικά υλικά από συνεργεία του Δήμου. Πρόκειται για ρεπορτάζ που ανέδειξε η «Κ» σύμφωνα με το οποίο τα άτομα αυτά όχι μόνο εμπόδιζαν τους ελέγχους πιστοποιητικών εμβολιασμού των συμφοιτητών τους αλλά και... έχτιζαν δικό τους στέκι.

3.Οικονομικό Πανεπιστήμιο: Ξυλοδαρμός φοιτητή από αντιεξουσιαστές από παράνομη υπόγεια γιάφκα ( με κατάληψη δύο δωματίων) , η οποία ξηλώθηκε με την συμβολή της αστυνομίας.
Ο φοιτητής που δέχθηκε την επίθεση είχε ταχθεί υπέρ της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Άγνωστοι γρονθοκόπησαν το απόγευμα της Τρίτης φοιτητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.
Ειδικότερα, ομάδα τριών ατόμων που φέρεται να πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο αναγνώρισαν το στέλεχος της φοιτητικής παράταξης Πανελλήνια Ανεξάρτητη Κίνηση Σπουδαστών (ΠΑνΚΣ), Οδυσσέα Βλαχονικολό, και του επιτέθηκαν.

Ο 20χρονος φοιτητής, μιλώντας στο kathimerini.gr, τόνισε ότι βρισκόταν στο ΟΠΑ για μάθημα. «Καθώς έβγαινα από την πλαϊνή είσοδο της Δεριγνύ με αναγνώρισαν τρία άτομα που μάλλον πρόσκεινται στο αναρχικό χώρο και άρχισαν να με χτυπάνε με μπουνιές και κλοτσιές», τόνισε.
Από την πλευρά του, σε συνομιλία με το kathimerini.gr, ο εκ των επικεφαλής της ΠΑνΚΣ, Βασίλης Αποστολόπουλος, σημείωσε ότι οι δράστες αναγνώρισαν το θύμα και τον χτύπησαν επειδή έχει υποστηρίξει τη θεσμοθέτηση πανεπιστημιακής αστυνομίας. «Είσαι αυτός που βγαίνει στην τηλεόραση και μιλάς για βία στα ΑΕΙ και πανεπιστημιακή αστυνομία;», του είπαν και τον χτύπησαν.
«Έχει ενημερωθεί και η αστυνομία και ο πρύτανης αλλά δεν γίνεται τίποτα. Ντροπή σε όποιον είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια μας στο Πανεπιστήμιο. Παρακαλώ να κοινοποιηθεί μπας και ιδρώσει κανένα αυτί. Είμαστε τελείως μόνοι μας στο Πανεπιστήμιο», πρόσθεσε ο κ. Αποστολόπουλος.

Η κατάσταση του νεαρού φοιτητή εξετάζεται, ωστόσο ο ίδιος ήταν εύλογα σε κατάσταση σοκ, όταν η «Κ» επικοινώνησε μαζί του.
Οι δράστες φορούσαν μάσκες προστασίας από τον κορωνοϊό. Το θύμα και μέλη της παράταξης στην οποία ανήκει ενημέρωσαν άμεσα τον πρύτανη και την ΕΛ.ΑΣ., καθώς οι δράστες εισήλθαν στο κτίριο του ΟΠΑ και για ώρα βρίσκονταν εντός του κτιρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», την διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια.

Σε αστυνομικές πηγές έφτασε μια άλλη εκδοχή των γεγονότων, ότι ο φοιτητής κατά λάθος βρέθηκε στο υπόγειο του ΟΠΑ, όπου ομάδα αντιεξουαστιαστών προετοίμαζαν συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Πόλα Ρούπα.
Οι αντιεξουστιαστές, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, θεώρησαν ύποπτη την παρουσία του στο χώρο και του επιτέθηκαν αρχικώς φραστικά και κατόπιν τον προπηλάκισαν.
Ο πρύτανης του ΟΠΑ κ. Δημήτρης Μπουραντώνης δήλωσε στην «Κ» ότι θα διερευνηθούν άμεσα οι πτυχές του περιστατικού από το ίδρυμα και θα ενημερωθούν οι αρμόδιες Αρχές.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline