Πέμπτη 18 Απριλίου 2024  20:25:50

Διαρροές επίμονες ότι, τελικά, ο ΓΑΠ θα είναι υποψήφιος. Διπλός αντίλογος: «κινδυνεύει να ηττηθεί από Λοβέρδο και Ανδρουλάκη. Καμία σοβαρή ανατροπή στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ δεν μπορεί να φέρει.» Κύριο

Ο αδελφός του Νίκος δεν εκλέχτηκε ως Ευρωβουλευτής το 2019 , ενώ ο ΓΑΠ έχει αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ,

μετά την εκλογή Ε. Βενιζέλου για να ιδρύσει δικό του κόμμα, το ΚΙ ΔΗΣΟ, να κατέλθει με αυτό στις εκλογές του 2015, να ηττηθεί αλλά να συνεχίζει να διατηρεί το κόμμα αυτό για να εμφανίζεται ως αρχηγός στη διαλυμένη Σοσιαλιστική Διεθνή.

1.Το κόμμα έχει συρρικνωθεί , έχει πάψει να είναι παλαιότροπο παπανδρεικό-κληρονομικό, ενώ ο ίδιος ο ΓΑΠ τραυμάτισε το κύρος το ΠΑΣΟΚ ως Πρωθυπουργός με την υπογραφή του πρώτου μνημονίου στη χώρα. Οι Παπανδρέου της τρίτης γενιάς δεν ελέγχουν το Κίνημα και δεν έχουν καμμία ευρεία αποδοχή σε όσους απέμειναν ως στελέχη και οπαδοί.

Ο αδελφός του Νίκος δεν εκλέχτηκε ως Ευρωβουλευτής το 2019 , ενώ ο ΓΑΠ έχει αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ, μετά την εκλογή Ε. Βενιζέλου για να ιδρύσει δικό του κόμμα, το ΚΙ ΔΗΣΟ, να κατέλθει με αυτό στις εκλογές του 2015, να ηττηθεί αλλά να συνεχίζει να διατηρεί το κόμμα αυτό για να εμφανίζεται ως αρχηγός στη διαλυμένη Σοσιαλιστική Διεθνή

Χθες το μεσημέρι ολοκλήρωσε τον κύκλο των επαφών του με τους Ν. Ανδρουλάκη και Β. Κεγκέρογλου και άπαντες αναμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις του, οι οποίες πιθανόν να γίνουν και εντός της ημέρας. Με εξαίρεση τον Β. Γκεγκέρογλου, οι υπόλοιποι πέντε υποψήφιοι δεν τον θεωρούν ως σωτήρα και ως μοναδική επιλογή, για χάρη της οποίας θα παραμερίσουν. Ούτε καν οι Γερουλάνος και Καστανίδης, όπως του εδήλωσαν.

2.. Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος και άλλα δημοσιεύματα από διαρροές επίσημες, ο κ. Παπανδρέου αποφάσισε να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Χθες το μεσημέρι ολοκλήρωσε τον κύκλο των επαφών του με τους Ν. Ανδρουλάκη και Β. Κεγκέρογλου και άπαντες αναμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις του, οι οποίες πιθανόν να γίνουν και εντός της ημέρας.

Από χθες υπήρχε μεγάλη κινητικότητα ενώ ως προαναγγελία της αναμενόμενης υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής ερμηνεύτηκε από την πλειοψηφία των στελεχών του κόμματος η ανάρτηση του Γιώργου Παπανδρέου για την επέτειο της εκλογικής νίκης του ΠΑΣΟΚ το 1981.

Η αναφορά στη σημερινή ημέρα με την επισήμανση ότι η 18 Οκτωβρίου 2021 είναι «αφετηρία νέων αγώνων για να οικοδομήσουμε μια προοδευτική προοπτική» ήταν αυτή που φούντωσε και πάλι τα σενάρια που φέρουν τον πρώην πρωθυπουργό να ανακοινώνει την υποψηφιότητά του ακόμα και σήμερα.

Τα σενάρια αυτά είχαν προκαλέσει κάποια ηθελημένη αναστάτωση χθες το απόγευμα η οποία έγινε ακόμα μεγαλύτερη μετά τη δήλωση της κυρίας Κατερίνας Μπατζελή ότι ο κ. Παπανδρέου πολύ σύντομα θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του.

Συνεργάτες του κ. Παπανδρέου τόνιζαν στο «Βήμα» ότι η ανάρτηση αυτή και το συγκεκριμένο απόσπασμα δεν έχουν σχέση με την απόφαση του κ. Παπανδρέου να είναι υποψήφιος.
Ωστόσο άπαντες στο Κίνημα Αλλαγής θεωρούν βέβαιη την υποψηφιότητα του κ. Παπανδρέου και τα στοιχήματα αφορούν το πότε θα το ανακοινώσει. Αν προβεί στη σχετική δήλωση ακόμα και σήμερα ή θα προτιμήσει την Τετάρτη ή την Πέμπτη

Η ανάρτηση του κ. Παπανδρέου έχει ως εξής
»18 Οκτώβρη 2021 Αφετηρία νέων αγώνων για να οικοδομήσουμε μια προοδευτική προοπτική, να οδηγήσουμε με σιγουριά τη χώρα σε ένα μέλλον με μεγάλες προκλήσεις, αλλάζοντας οριστικά τη μοίρα του Ελληνικού λαού» έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ολοφάνερο ότι ο 69χρονος ΓΑΠ στήνει σκηνικό αγωνίας, διάφορες διαρροές ως «αναμενόμενος Μεσσίας», που όμως δεν συμμερίζονται οι συνυποψήφιοι, οι περισσότεροι βουλευτές και στα στελέχη του ΚΙΝΑΛ...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline