Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  07:05:55

Βασιλακόπουλος: Υποχρεωτικότητα εμβολιασμού η λύση για να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε την κοινωνία να πάει σε φυσική επιλογή», Tην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού βλέπει ως μόνη λύση για να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Τονίζοντας ότι o Covid-19 δεν αντιμετωπίζεται χωρίς να εμβολιαστούμε και ότι όποιος έχει κορωνοϊό πρέπει να είναι υπό ιατρική παρακολούθηση, ανέφερε ότι «ακόμη και αν φτιάξουμε 100.000 κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία και μπουν άνθρωποι με κορωνοϊό, πολύ νωρίς θα υπάρξουν άνθρωποι που στα καλύτερα χέρια θα χάσουν τη ζωή τους.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε την κοινωνία να πάει σε φυσική επιλογή», είπε ο ίδιος και συνέχισε λέγοντας «Ή θα αποδεχτούμε ότι το κράτος πρέπει να προστατεύει τους πάντες, είτε αυτούς που αναλύουν σωστά τα δεδομένα, είτε αυτούς που δεν τα αναλύουν σωστά ή θα πάμε σε λογική φυσικής επιλογής». «Η λογική φυσικής επιλογής σημαίνει ότι θα επιβιώσει το καλύτερα προστατευόμενο είδος»
Σχετικά με την πορεία του εμβολιασμού ως προς την επίτευξη ανοσίας, ο καθηγητής ανέφερε ότι «η Ελλάδα είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ενώ το Ισραήλ που είχε, νωρίτερα, τα εμβόλια δεν έχει πολύ παραπάνω ανοσία από εμάς».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline