Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  15:34:08

Αμεσο άδειασμα του Κ. Καραμανλή. Γ. Οικονόμου: Δεν θα μπουν διόδια στο κέντρο της Αθήνας. Κύριο

Δεν πρόκειται να μπουν διόδια στο κέντρο της Αθήνας, ξεκαθάρισε στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Δεν θα μπουν διόδια στο κέντρο της Αθήνας, ξεκαθάρισε στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς για το τι θα ισχύσει στο κέντρο απάντησε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν άλλα μέτρα πέρα από τον δακτύλιο.

Όσον αφορά τον δακτύλιο, ανέφερε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου μπαίνει σε εφαρμογή το μέτρο.
Όλα τα αυτοκίνητα θα μπαίνουν στον δακτύλιο εναλλάξ, σύμφωνα με το καθεστώς μονά-ζυγά ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο της πινακίδας τους.
Εξαιρούνται και θα μπορούν να μπαίνουν καθημερινά στο δακτύλιο:

– Τα ηλεκτρικά, υβριδικά, με φυσικό αέριο ή υγραέριο αυτοκίνητα.
– Τα αυτοκίνητα κατηγορίας Euro 6 που εκπέμπουν ρύπους κάτω από 120 gr CO2.

– Όσοι έχουν άδεια δακτυλίων, όπου πρόκειται να μειωθούν και να εκλογικευτούν οι εξαιρέσεις.
Για την ολοκληρωμένη παρακολούθηση της λειτουργίας του δακτυλίου αποφασίστηκε να συγκροτηθούν δύο ομάδες εργασίας.
Ένα παρατηρητήριο που θα ομογενοποιήσει δράσεις και αποφάσεις για την κίνηση με συμμετοχή συναρμόδιων υπουργείων, δήμου, περιφέρειας και επιστημονικών φορέων και μια τεχνική ομάδα που θα παρακολουθεί την πορεία εφαρμογής του δακτυλίου.

Ο τρίτος Κώστας Καραμανλής, υπουργός Μεταφορών στοχεύει στο κέντρο της Αθήνας, μετά τον Κώστα Μπακογιάννη: «Συζητάμε σοβαρά την επιβολή διοδίων στο κέντρο της Αθήνας και επέκταση του Δακτυλίου απαγόρευσης της κυκλοφορίας». 

Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 03:09

Με μεγάλες εκκρεμότητες δικές του τις μεγάλες βελτιώσεις στις αστικές συγκοινωνίες (λεωφορεία, ΜΕΤΡΟ, ηλεκτρικός, τρόλεϊ) και τις πολύχρονες συναλλαγές για τα διπλώματα οδήγησης.
.
..............Στη συνέχεια, ο υπουργός αναφέρθηκε στην κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, λέγοντας ότι βρισκόμαστε ακόμη σε ένα στάδιο προσαρμογής και ότι ήδη γίνεται μια «πολύ σοβαρή δουλειά» για αύξηση του στόλου των λεωφορείων. Κατάσταση, η οποία δεν έχει γίνει ορατή και με πολλές εμφανείς αλλαγές για τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου.

Υπό συζήτηση τα διόδια για την είσοδο στο κέντρο της Αθήνας
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πληρωμής διοδίων για την είσοδο στο κέντρο της πρωτεύουσας, μέτρο που ισχύει σε κάποιες χώρες του εξωτερικού, υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα θέμα που βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων.

«Αυτό είναι σε μια γενικότερη πολιτική που υπάρχει στην ΕΕ, "ο ρυπαίνων πληρώνει". Είναι μια πολιτική που υπάρχει τουλάχιστον εδώ και δύο χρόνια. Η ΕΕ έχει φιλόδοξους στόχους για την κλιματική αλλαγή. Είναι κάτι που έχει πέσει στο τραπέζι, το οποίο θα συζητήσουμε και θα δούμε, τίποτε δεν αποκλείεται» υπογράμμισε, υπενθυμίζοντας ότι «τα έργα της γραμμής 4 του Μετρό, ένα έργο που θα λύσει πολλά προβλήματα, για όσο εξελίσσονται θα επιβαρύνουν το κυκλοφοριακό στο κέντρο της Αθήνας».

Ειδικότερα, ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, διευκρίνισε ότι ελεύθερα θα κινούνται τα υβριδικά οχήματα και τα οχήματα με κινητήρες euro 6 , ενώ επεσήμανε ότι από το σύνολο των αδειών που είχαν μέχρι σήμερα δοθεί, θα υπάρξει μείωση κατά 50%.
Προανήγγειλε δε τη διεύρυνση, σταδιακά, των ορίων του μικρού δακτυλίου.
Παράλληλα, προανήγγειλε σταδιακά και τη λήψη άλλων, πρόσθετων, μέτρων για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline