Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022  04:29:24

«Μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου μου ζήτησαν χρήματα». Νέα στοιχεία σε υπόμνημα Μιωνή, μετά «αυθεντικών διαλόγων». – Ο Παπαγγελόπουλος μου ζήτησε χρήματα παρουσία του τότε υπουργού Νίκου Παππά. Κύριο

-Ο επιχειρηματίας, ο οποίος είναι από τους βασικούς μάρτυρες κατηγορίας στην υπόθεση λίγο πριν ολοκληρωθεί ο κύκλος της ανακριτικής διαδικασίας και ανοίξει ο αυτός των απολογιών των κατηγορουμένων επανέρχεται με πολυσέλιδο υπόμνημα του θέτοντας υπόψη της ανακρίτριας, όπως υποστηρίζει, νέα στοιχεία.

1.Νέο συμπληρωματικό υπόμνημα, με εκρηκτικό περιεχόμενο κατέθεσε στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή κατηγορώντας ευθέως τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ότι σε συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου το 2016 του ζήτησε χρήματα.

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος είναι από τους βασικούς μάρτυρες κατηγορίας στην υπόθεση λίγο πριν ολοκληρωθεί ο κύκλος της ανακριτικής διαδικασίας και ανοίξει ο αυτός των απολογιών των κατηγορουμένων επανέρχεται με πολυσέλιδο υπόμνημα του θέτοντας υπόψη της ανακρίτριας, όπως υποστηρίζει, νέα στοιχεία.
Στην επίμαχη συνάντηση , όπως αναφέρει, παρών ήταν και ο τότε υπουργός Νίκος Παππάς. Ο επιχειρηματίας στο πολυσέλιδο υπόμνημα του υποστηρίζει ότι τα χρήματα ζητήθηκαν «εκβιαστικά» ως «έξοδα» και όχι δικαστικά έξοδα , όπως χαρακτηριστήκαν εκ των υστέρων από τον κ. Παπαγγελόπουλο για να «ωραιοποιήσει» την απαίτηση.

Για πρώτη φορά ο κ. Μιωνή παραθέτει του διαλόγους – όπως αναφέρει – βάση ακριβών σημειώσεων στους οποίους όπως ισχυρίζεται αποτυπώνεται ότι διημείφθη στην συνάντηση η οποία έγινε , όπως υποστηρίζει, μετά από παρέμβαση του Ισραήλ για να κλείσει το θέμα της αντιδικίας του με τον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη.
Σύμφωνα με το υπόμνημα του επιχειρηματία «η απαίτηση χρημάτων δεν ήταν ούτε αυθόρμητη ούτε εύλογη ... Αντιθέτως χωρίς καλά καλά να έχω πει πάνω από τρεις λέξεις ο τότε υπουργός απαίτησε με τρόπο κυνικό και εκβιαστικό να πληρώσω στον Ιωάννη Φιλιππάκη τα έξοδα που είχε κάνει μέχρι τώρα, έξοδα τα οποία ωστόσο δεν όφειλα... Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος απαίτησε πληρωμή χρημάτων , για τα οποία δεν υπήρχε καμία νομιμοποιητική (νόμιμη) αιτία.»
Ο επιχειρηματίας εκτιμά ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης λειτουργούσε στο πλαίσιο μιας ομάδας , ως εκπρόσωπος της. Προσκομίζει δε , όπως αναφέρει για πρώτη φορά, έγγραφο με δήλωση των αντιδίκων του το 2018 στην οποία αναφέρουν ότι έχουν πέσει θύματα παραπληροφόρησης σε ότι αφορά τις υποθέσεις φοροδιαφυγής του ίδιου.

.
2. «Τα έξοδα», όπως τονίζεται στο υπόμνημα, ήταν εκβιαστική κίνηση καταβολής χρημάτων, προκειμένου να σταματήσει ο πόλεμος κατά Μιωνή από την εφημερίδα για οικονομικά και φορολογικά θέματα για τα οποία ο ίδιος ο επιχειρηματίας δεν είχε καμία σχέση.
Στο υπόμνημα παρατίθεται ο διάλογος μεταξύ των τριών μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Νίκος Παππάς: «Έχει γίνει ήδη μία συζήτηση χθες παρουσία και του Φιλιππάκη, όπου η παρέμβαση του Μίμη ήταν σημαντική για να καταλάβει και αυτός ότι είναι επιθυμητό να βρεθεί μία λύση, να αποσυμπιεσθούν τα πράγματα και ως συνέχεια της συνάντησης τώρα πρέπει να κάτσουμε εδώ πέρα να δούμε και να βρούμε, να σχεδιάσουμε μία λύση, αναλάβαμε χθες με τον Μίμη να του κάνουμε ένα σχέδιο συμβιβαστικής λύσης. Μίμη, τα λέω καλά;»
Δημ. Παπαγγελόπουλος: «Ναι.»
Νίκος Παππάς: «Κάπως έτσι δεν είπαμε; Θα του κάνουμε ένα χαρτί στο οποίο θα γράφουμε τι κινήσεις θα κάνει η κάθε πλευρά ούτως ώστε να αρχίσει να αποσυμπιέζεται. Ο Σάμπυ μου μετέφερε στη συνάντηση που είχαμε προχθές το απόγευμα το θέμα του Μεταξά και το μείζον για τον Φιλιππάκη είναι το θέμα των αγωγών.»

Δημ. Παπαγγελόπουλος: «Και των εξόδων που έχει κάνει μέχρι τώρα.»
Σάμπυ Μιωνής: «Κοιτάξτε να δείτε, να το ξεκαθαρίσουμε...»
Δημ. Παπαγγελόπουλος: «Και άλλο ένα έχει βάλει. Πώς θα εγγυηθούμε ότι δεν...»
Νίκος Παππάς: «Η εγγύηση είναι εντάξει, εμείς θα εγγυηθούμε.»

Σάμπυ Μιωνής: «Δεν είναι έτσι τα πράγματα.»
Δημ. Παπαγγελόπουλος: «Εγώ λέω τι είπε» [σσ: εννοεί ο Ιωανν. Φιλιππάκης]
Σάμπυ Μιωνής: «Και θα σας πω εγώ τι λέω εγώ. Δεν είναι έτσι.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline