Σάββατο 20 Απριλίου 2024  06:35:26

Ψευτονταής για Ευρώπη- ΗΠΑ ο Ερντογάν, σε διαρκή πτώση και έκπτωση: «Δεν έχουν θέση στην Τουρκία οι 10 πρέσβεις των χωρών που ζητούν την αποφυλάκιση του Καβαλά». Ανάμεσα τους των ΗΠΑ, Γαλλίας, Γερμανίας, Καναδά, Ολλανδίας. Κύριο

Παράλληλα ζητάει συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και υβρίζει κατά σύστημα τον Μακρόν και άλλους ευρωπαίους ηγέτες, για να αναδιπλωθεί, όπως έχει κάνει τόσες φορές.

1. «Θέλουν να κατηγορήσουν την Τουρκία μέσα από αυτό το απολειφάδι του Σόρος, που ονομάζεται Καβαλά. Γιατί 10 πρέσβεις έκαναν αυτή τη δήλωση; », υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος

Οξύνει το κλίμα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τη Δύση με αφορμή την υπόθεση αποφυλάκισης του Οσμάν Καβαλά που έχει συντείνει στη διπλωματική απομόνωση της Άγκυρας. Ο Τούρκος πρόεδρος ζητά, συγκεκριμένα, να απομακρυνθούν οι πρεσβευτές των δέκα χωρών που έχουν απευθύνει έκκληση να αποφυλακιστεί ο ακτιβιστής που παραμένει κρατούμενος εδώ και τέσσερα χρόνια.

Ο Τούρκος πρόεδρος ζητά, επίσης, να κηρυχθούν ανεπιθύμητοι («persona non grata) στην Τουρκία ο πρέσβης ΗΠΑ, οι πρεσβευτές Γερμανίας, Δανίας, Φινλανδίας, Γαλλίας, Ολλανδίας, Σουηδίας, Καναδά, Νορβηγίας και Νέας Ζηλανδίας.

«Θέλουν να κατηγορήσουν την Τουρκία μέσα από αυτό το απολειφάδι του Σόρος, που ονομάζεται Καβαλά. Γιατί 10 πρέσβεις έκαναν αυτή τη δήλωση; Αυτοί που υπερασπίζονται αυτό το απολειφάδι του Σόρος επιδιώκουν να αφεθεί ελεύθερος. Είπα στον υπουργό των Εξωτερικών μας ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να τους φιλοξενούμε άλλο στη χώρα μας. Έχετε την εξουσία εσείς να δώσετε ένα τέτοιο μάθημα στην Τουρκία; Ποιοι είστε εσείς; Τί είναι αυτό; 'Αφήστε τον Καβάλα'. Εσείς αφήνετε ελεύθερους τους ληστές, τους δολοφόνους, τους τρομοκράτες στη χώρα σας; Αμερική, Γερμανία, ποια από εσάς έκανε ποτέ κάτι τέτοιο; Δεν το έκαναν και δεν θα το κάνουν. Όταν τους το λες, η απάντηση που θα σου δώσουν είναι «η δικαστική εξουσία είναι ανεξάρτητη». Είναι η δικαστική εξουσία ανεξάρτητη σε εσάς, αλλά η δική μας είναι εξαρτημένη; Η δικαιοσύνη μας αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα ανεξαρτησίας», ισχυρίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος, κατηγορώντας παράλληλα και τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι χρησιμοποιούν την ίδια γλώσσα με τους πρέσβεις.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα άλλο από αυτούς. Δεν βλέπουν ότι είναι εθνικό ζήτημα», είπε ακόμη.

2.Χαμηλά ποσοστά γνωρίζει ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος, εν μέσω κατατρακύλας της οικονομίας και δημοσιευμάτων για προβλήματα υγείας, προσπαθεί να ανακτήσει την παλιά εικόνα του και επιδίδεται σε συνεχείς προκλήσεις όπως και σε επίδειξη ισχύος.

Σε μια τελευταία δημοσκόπηση, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, τα ποσοστά του Τούρκου προέδρου, βρίσκονται στο ναδίρ, καθώς κινούνται σε χαμηλό 19ετίας.

Συγκεκριμένα, τα ποσοστά του ΑΚΡ δεν ξεπερνούν το 31,7%, μαζί με αναποφάσιστους, τη στιγμή που το 2002 οπότε είχε έρθει στην εξουσία το κυβερνών κόμμα συγκέντρωνε το 36%, ενώ τα ποσοστά του είχαν φτάσει μέχρι και στο 52%.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το εθνικιστικό κόμμα - κυβερνητικός εταίρος Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης του Ντεβλέτ Μπαχτσελί (MHP) σημειώνει 10%, δηλαδή και τα δύο κόμματα δεν υπερβαίνουν το 42%.

Συγκριτικά, τα τρία μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης συγκεντρώνουν το 51%, και καταφέρνουν να εκλέξουν πρόεδρο, ενώ και τα 6 κόμματα της αντιπολίτευσης φθάνουν στο 58%.

Αναλυτές σημειώνουν δε ότι η συνεχιζόμενη φθορά που δέχεται ο Ερντογάν και το κόμμα του θα έχει και συνέχεια, λόγω της επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης της Τουρκίας και τη μείωση των εισοδημάτων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline