Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  10:28:34

Ξεκάθαρος και μαχητικός ο Ανδρέας Λοβέρδος απέναντι στον ΓΑΠ: «Με εμένα στο ΚΙΝΑΛ καμία συγκυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ. Διαμορφώνεται μέτωπο συνεργασίας Τσίπρα, Γ. Παπανδρέου και Βαρουφάκη». Κύριο

Οι Χ. Καστανίδης και Π. Γερουλάνος επιμένουν ως υποψήφιοι και θα κόψουν ψήφους από τον Γ.Παπανδρέου. Ο Β. Κεγκέρογλου υπέρ ΓΑΠ αλλά-αναγκαστικά- με ελεύθερους τους ψηφοφόρους ποιόν να επιλέξουν.

1.Το πολιτικό του στίγμα έδωσε ξεκάθαρα και μαχητικά, χωρίς μισόλογα και ωραιοποιήσεις για δημοκρατικές-προοδευτικές συνεργασίες ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου.

Από την Κρήτη όπου βρέθηκε σε ανάρτησή του στο Twitter ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση που εκλεγεί δεν υπάρχει ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας μάλιστα «ίσως και Βαρουφάκη».

Με τον τρόπο αυτό ο Ανδρέας Λοβέρδος καθιστά δεδομένη τη σύμπραξή του με τη Νέα Δημοκρατία κατά τις επόμενες εκλογές (πρόωρες ή όχι) με απλή αναλογική αποκλείοντας οποιαδήποτε προοδευτική κυβέρνηση, εφόσον βέβαια το επιτρέπει ο αριθμός των βουλευτών.
«Η δική μου υποψηφιότητα θα καταστρέψει κάθε σενάριο που μπροστά μου λανσάρεται ως δήθεν προοδευτική διακυβέρνηση ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ ίσως και Βαρουφάκη», λέει ο κ. Λοβέρδος.

2.Ο Παύλος Γερουλάνος κατέθεσε 6.245 υπογραφές για την υποψηφιότητά του στο ΚΙΝΑΛ, ανταγωνιστικός στον ΓΑΠ ,όπως και ο Χ. Καστανίδης, άλλοτε στενοί πολιτικοί συνεργάτες του.

Συνεχίζει την πορεία του ως υποψήφιος για νέα ηγεσία στο ΚΙΝΑΛ ο Παύλος Γερουλάνος. Συγκέντρωσε 6.245 υπογραφές για την στήριξη της υποψηφιότητάς του, όπως απαιτείται από το καταστατικό του ΚΙΝΑΛ, για μετέχει ως υποψήφιος στη διαδικασία για την εκλογή προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Τις κατέθεσε προς την Επιτροπή Δεοντολογίας, Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του ΚΙΝΑΛ, το απόγευμα της Πέμπτης (21.10.2021), περίπου μια ώρα προτού λήξει η προθεσμία για την επίσημη υποβολή υποψηφιοτήτων και υπογραφών από 5000 μέλη του ΚΙΝΑΛ ή από το 15% των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.
Όπως σημειώνει ο Παύλος Γερουλάνος «ξεκινάει ένα ωραίο ταξίδι» με τους πολίτες που θέλουν να δουν «την προοδευτική παράταξη να γίνεται ξανά δύναμη ελπίδας»...

Ο Παύλος Γερουλάνος , πρώην υπουργός επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου και σήμερα επικεφαλής της δημοτικής παράταξης (Αθήνα είσαι Εσύ)που στηρίζει το ΚΙΝΑΛ στο Δήμο Αθηναίων, προχωρά με σύνθημα «Η αλλαγή είσαι εσύ». Στο κάλεσμά του για συλλογή υπογραφών αναφέρει ότι οραματίζεται ένα «κίνημα πραγματικής Αλλαγής, βασισμένο στην αρχές και τις αξίες που ενέπνευσαν σοσιαλιστές, σοσιαλοδημοκράτες, οικολόγους και προοδευτικούς πολίτες στο παρελθόν και οι οποίοι σήμερα θέλουν να δουν μια δυναμική και προοδευτική κυβέρνηση στην Ελλάδα».

3.Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Αποσύρθηκε ο Κεγκέρογλου αλλά αφήνει ελεύθερους τους ψηφοφόρους του.

Όπως αναμενόταν, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας βγαίνει εκτός κούρσας - Εμμέσως πλην σαφώς, στηρίζει την υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού - Δεν «μεταβιβάζει» τις υπέρ του υπογραφές
Η δήλωση Κεγκέρογλου έχει ως εξής:

«Προτεραιότητα μου η ενότητα, η μαζική συμμετοχή και η λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η υποψηφιότητά μου, αποτέλεσμα του πολιτικού κενού που δημιουργήθηκε μετά την ασθένεια της Προέδρου μας, στόχευσε να προσθέσει αξία και δυναμική στη στρατηγική της αυτόνομης πορείας με σοσιαλδημοκρατική ταυτότητα, όπως την διαμόρφωσε η Φώφη Γεννηματά αλλά και να συμβάλει στη μαζική συμμετοχή των πολιτών στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές.
Όπως είχα δηλώσει με ειλικρίνεια και παρρησία, έγκαιρα και δημοσίως, η υποψηφιότητα του Προέδρου Γιώργου Παπανδρέου αλλάζει τα δεδομένα, όχι μόνο στο Κίνημα Αλλαγής αλλά και σε όλο το πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Αξιολογώντας, λοιπόν, τα νέα δεδομένα και μετά από διαβούλευση με τους συνεργάτες μου, η απόφαση μου είναι να συνεχίσω από τη θέση του Γραμματέα της Κ.Ο. την πολύ σημαντική και απαιτητική δουλειά του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή, ιδιαίτερα αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο και να μη συμμετέχω ως υποψήφιος στις διαδικασίες ανάδειξης Προέδρου, συμβάλλοντας με όλες μου τις δυνάμεις στην ενότητα του Κινήματος Αλλαγής και στην επανασύνδεσή του με την κοινωνία.

Ευχαριστώ από καρδιάς τους χιλιάδες πολίτες, συντρόφους και συντρόφισσες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου και δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να τιμώ την εμπιστοσύνη τους με κάθε πολιτική μου ενέργεια και πράξη.

Είναι αυτονόητο ότι οι υπογραφές ανήκουν στους ίδιους, δεν εκχωρούνται και δεν μεταβιβάζονται. Η επιλογή του νέου Προέδρου είναι απόφαση του καθένα και της καθεμιάς που θα συμμετέχει στις εκλογές. Βασικό κριτήριο είναι η δυνατότητα κάθε υποψηφίου να αντιπολιτευθεί υπεύθυνα και δυναμικά την Κυβέρνηση της Ν.Δ και να αντιπαραθέσει την αυτόνομη πολιτική μας ταυτότητα και ολοκληρωμένη πρόταση στην αδύναμη, ανεπαρκή και αναξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Να κάνει τη Δημοκρατική Παράταξη και πάλι Πρωταγωνιστή.

-Καλώ όλους και όλες που αναζητούν ένα αύριο με βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη να συμμετέχουν στις εκλογές.

-Κάθε ψήφος μάς δίνει δύναμη!»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline