Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  15:21:17

Κατά 60% και πλέον αρνητές οι στρατιωτικοί, αστυνομικοί και λιμενικοί. Ο Αλ Τσίπρας προσωπικά ζήτησε να εμβολιασθούν υποχρεωτικά. Η Κυβέρνηση το απέρριψε με όχι πολύ ισχυρά επιχειρήματα. Κύριο

Ο υπουργός Επικρατείας στο Μαξίμου Α. Σκέρτσος υποστήριξε ότι τα κενά όσων αρνηθούν είναι δύσκολο να καλυφθούν (όπως άλλωστε ήδη συμβαίνει στα νοσοκομεία...) και επιπλέον ότι: Καμιά μελέτη δεν δείχνει ότι οι αστυνομικοί μεταδίδουν τον κορωνοϊό.

1 Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ,.Ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, μετά το διάγγελμα Μητσοτάκη, πρότεινε -κατά δήλωση- άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για την πανδημία.

Εμείς θα πούμε (γράψουμε): Όταν έρχεται η δύσκολη στιγμή, καλούνται να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά, οι "αυτιστικοί, γραφειοκράτες, αντιπαραγωγικοί..."

Δύο από αυτά που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, για διάφορους λόγους, είναι η "επίταξη" των στρατιωτικών νοσοκομείων και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στρατιωτικών και αστυνομικών. Η επίταξη μέσα σε εισαγωγικά είναι δική μας, η ανακοίνωση δεν την έχει.

Αναλυτικά ο Τσίπρας ανέφερε:

"Χρειάζονται άμεσα και ουσιαστικά μέτρα και όχι διαγγέλματα αυτοθαυμασμού.
Πρώτα από όλα, χρειάζεται να προχωρήσει άμεσα στην επίταξη ιδιωτικών κλινικών και στρατιωτικών νοσοκομείων.

Τον καλώ όμως ταυτόχρονα να προχωρήσει άμεσα και με αυστηρότερα μέτρα για τον εμβολιασμό στα Σώματα Ασφαλείας και το Στρατό."

Τα ερωτήματα που χρήζουν απάντησης είναι:

α. Πώς γίνεται το Κράτος να επιτάξει στρατιωτικά νοσοκομεία, δηλαδή στρατιωτικές Μονάδες;
β. Γιατί υποχρεωτικός εμβολιασμός στρατιωτικών και αστυνομικών και όχι όλου του πληθυσμού; Γιατί τέτοια "εμμονή" με ΕΔ και ΣΑ; Η αιτιολόγηση, πώς ένας ανεμβολίαστος αστυνομικός ελέγχει έναν ανεμβολίαστο/εμβολιασμένο πολίτη είναι λίαν επιεικώς "νηπιαγωγείου". Ποια η αιτιολόγηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στρατιωτικών;
γ. Η εμβολιασμένη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ είναι διατεθειμένη να επανδρώσει το ποτάμι και τις βραχονησίδες;
δ. Οι ομάδες περιφρούρησης των πορειών είναι διατεθειμένες να αναλάβουν χρέη αστυνόμευσης και καταστολής του εγκλήματος;
Σημειώνεται ότι τα στρατιωτικά νοσοκομεία έχουν ως αποστολή την περίθαλψη και νοσηλεία για:
• Εν ενεργεία Στρατιωτικό Προσωπικό και Μέλη οικογενειών τους.
• Απόστρατους Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς και Μέλη των οικογενειών τους
• Προσωπικό Σωμάτων Ασφαλείας
• Πολιτικό Προσωπικό του Υ.ΕΘ.Α.
• Κάθε Έλληνα πολίτη μετά από έγκριση της Διεύθυνσης του Νοσοκομείου και των Προϊστάμενων Κλιμακίων

Επίσης, τα στρατιωτικά νοσοκομεία εντάχθηκαν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τα χρόνια της κρίσης καθόσον οι άθλιες πολιτικές όλων των χρόνων οδήγησαν τα δημόσια νοσοκομεία στην "καταστροφή". Σε αντίθεση με τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία που λειτουργούσαν και λειτουργούν υποδειγματικά, καθόσον όπως προαναφέραμε είναι Στρατιωτικές Μονάδες και ότι ισχύει σε μια Μονάδα πρώτης γραμμής ισχύει και σε αυτά.
Υπενθυμίζεται ότι το Κίνημα Αλλαγής είχε και αυτό ζητήσει "επίταξη" στρατιωτικών νοσοκομείων τον Μάρτιο 2021.

Γενικά, όταν έρχεται η δύσκολη στιγμή, καλούνται να "βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά" οι "αυτιστικοί και γραφειοκράτες" κατά Ευάγγελο Βενιζέλο και οι "αντιπαραγωγικοί" κατά Θεόδωρο Πάγκαλο.

2. Ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος προκάλεσε κατά τον ΣΥΡΙΖΑ αρνητική έκπληξη με τη δήλωση σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει μελέτη που να καταδεικνύει ότι οι αστυνομικοί μεταδίδουν τον κορωνοϊό.
Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του Υπουργού Επικρατείας Ακη Σκέρτσου σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στα σώματα ασφαλείας.
Ο κ. Σκέρτσος, μιλώντας στο MEGA, ισχυρίστηκε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι «δεν υπάρχει κάποια μελέτη που να δείχνει ότι οι εργαζόμενοι στην αστυνομία μεταδίδουν τον ιό».

Ο Υπουργός κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση γιατί δεν επιβάλλεται υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στα σώματα ασφαλείας και στις ένοπλες δυνάμεις και έδωσε την εξής απάντηση.

«Δεν εξετάζεται αυτό το ενδεχόμενο. Η υποχρεωτικότητα ακούγεται εύκολη αλλά εφαρμόζεται δύσκολα, ειδικά στις υπηρεσίες του σκληρού πυρήνα του κράτους. Οι ένστολοι λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση και αν τεθούν σε αναστολή, δεν αναπληρώνονται εύκολα».
Ο δημοσιογράφος ευλόγως τότε αναρωτήθηκε πως το μέτρο της αναστολής εφαρμόστηκε στους υγειονομικούς που βρίσκονται στην αιχμή της μάχης κατά της πανδημίας. Ο κ. Σκέρτσος απάντησε ότι «τα νοσοκομεία είναι μέρη που εν δυνάμει μπορεί να υπάρχει υπερδιασπορά του ιού».
Εν συνεχεία δήλωσε αυτό που γράψαμε και παραπάνω: «δεν υπάρχει κάποια μελέτη που να δείχνει ότι οι εργαζόμενοι στην αστυνομία μεταδίδουν τον ιό».

Παράλληλα ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν προχωρά στον εμβολιασμό στα σώματα ασφαλείας και για άλλον έναν λόγο, λέγοντας ότι τα κενά των αναστολών δεν μπορούν να αναπληρωθούν.
«Η υποχρεωτικότητα εφαρμόζεται πολύ δύσκολα ειδικά σε συγκεκριμένες ομάδες που έχουν να κάνουν με τον σκληρό πυρήνα του κράτους. Τόσο οι ένστολοι των σωμάτων ασφαλείας όσο και των ενόπλων δυνάμεων λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση. Αν ένα ποσοστό αυτών τεθεί σε αναστολή δεν αναπληρώνεται εύκολα» δήλωσε ο Άκης Σκέρτσος.

3.Σκληρή κριτική Ηλιόπουλου μέσω social media

Έντονη κριτική στις δηλώσεις του Άκη Σκέρτσου σχετικά με τους ανεμβολίαστους αστυνομικούς, ασκεί ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, με ανάρτηση του στα social media.

«Με 91 απώλειες σήμερα ο κ. Σκέρτσος θέλει ειδική μελέτη για να κρίνει αν ένας ανεμβολίαστος αστυνομικός που έρχεται σε επαφή με δεκάδες πολίτες μπορεί να μεταδίδει ή όχι. Επιτελικό τσίρκο», αναφέρει.

Με 91 απώλειες σήμερα ο κ. Σκέρτσος θέλει ειδική μελέτη για να κρίνει αν ένας ανεμβολίαστος αστυνομικός που έρχεται σε επαφή με δεκάδες πολίτες μπορεί να μεταδίδει ή όχι.

Επιτελικό τσίρκο. pic.twitter.com/DoMdybvAeL
— Νάσος Ηλιόπουλος (@n_iliopoulos) November 19, 2021

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline