Παρασκευή 19 Απριλίου 2024  19:40:45

Το Δεκέμβριο για να πάμε, κάπως, καλύτερα θα χρειασθούν: 1.περισσότεροι επιστρατευμένοι γιατροί- 2. ακόμα πιο αυστηρά μέτρα για τους ξεροκέφαλους αρνητές - 3. Πίεση- ενημέρωση για πρώτο και τρίτο εμβολιασμό. Κύριο

Νέα μέτρα στο τραπέζι για τους ανεμβολίαστους πρώτους, κατά τους Πλεύρη, Γεωργιάδη, Θεμιστοκλέους. - «Ξορκίζει» το lockdown η κυβέρνηση.

1.Για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης ενάντια στον κορωνοϊό είτε απαγορευτικά για ανεμβολίαστους είτε ενίσχυσης του ΕΣΥ μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο επιβολής lockdown. Σε αντίστοιχο μήκος κύματος κινήθηκε και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος διαμήνυσε ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο lockdown, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και αυτός με τη σειρά του για νέους περιορισμούς σε ανεμβολίαστους.

Γεωργιάδης: «Αν δεν σταματήσεις την πανδημία, όσες ΜΕΘ και να φτιάξεις δεν φτάνουν»

«Τα μέτρα λαμβάνονται γιατί πρέπει να βάλουμε ένα φραγμό στην εξάπλωση της πανδημίας και να μην φτάσουμε στην κατάσταση που επικρατεί στην Βόρεια Ευρώπη και να μείνει ανοιχτή η αγορά τα Χριστούγεννα» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Σε αυτό το πλαίσιο επεσήμανε πως τα δεν έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα για τους ανεμβολίαστους πολίτες και οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν έχουν ως σκοπό τόσο την δική τους προστασία όσο και των υπολοίπων: «Οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας κινδυνεύουν και θέλουμε να τους προστατέψουμε όχι να τους τιμωρήσουμε. Επειδή κινδυνεύει η υγεία τους συνακόλουθα κινδυνεύει και το ΕΣΥ με περισσότερες νοσηλείες.».

2.Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Επιστρατεύτηκαν μη εμβολιασμένοι ιδιώτες γιατροί σε αναστολή

Δύσκολη αποδεικνύεται στην πράξη, η εφαρμογή του μέτρου της επιστράτευσης των ιδιωτών γιατρών που κλήθηκαν να συνδράμουν το ΕΣΥ, εν μέσω έξαρσης της πανδημίας. Σύνολο 85, αριθμός συντηρητικός αλλά και προβληματικός στην υλοποίηση.
Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι γιατροί οι οποίοι επιστρατεύτηκαν και έπρεπε να παρουσιαστούν στα νοσοκομεία, ήταν ανεμβολίαστοι και ως εκ τούτου τα φύλλα πορείας που έλαβαν θεωρούνται άκυρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Mega, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης από τους 12 γιατρούς που επιστρατεύτηκαν, οι δύο παρέχουν ήδη τις υπηρεσίες τους στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ μία γιατρός είναι ανεμβολίαστη και άρα σε αναστολή. Παράλληλα θεωρείται αναγκαίο η ενίσχυση του ΕΣΥ κατά τον Δεκέμβριο με περισσότερους ιδιώτες γιατρούς και ιδιωτικές κλινικές.
Παρόμοια περιστατικά και στον Άγιο Παύλο, όπου από τις επτά επιστρατεύσεις, οι δύο είναι άκυρες.

Να σημειωθεί ότι η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών έγινε από τη λίστα του ΕΟΠΥΥ.

«Έφυγαν» τα πρώτα φύλλα πορείας προς 85 ιδιώτες γιατρούς

Να σημειωθεί ότι τα πρώτα φύλλα πορείας απεστάλησαν το πρωί της Παρασκευής 19 Νοεμβρίου σε ιδιώτες γιατρούς στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, απεστάλησαν φύλλα πορείας σε 85 γιατρούς στις γεωγραφικές περιφέρειες της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας, που υπάγονται στην 3η, 4η και 5η Υγειονομική Περιφέρεια.

Αναφορικά με τις επιτάξεις των ιδιωτών γιατρών, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, έκανε λόγο για ένα «αναγκαίο μέτρο» και συμπλήρωσε:
«Τελικά θα χρειαστούμε στις περιοχές όπου πιέζεται το σύστημα 80 γιατρούς».
Σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε με ημερομηνία 18 Νοεμβρίου, και υπογράφει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, επιτάσσονται για έναν μήνα προσωπικές υπηρεσίες ιδιωτών ιατρών Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής.

«Επιτάσσουμε από ώρα 8:00 π.μ. της 19ης.11.2021 και για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός τις υπηρεσίες των ιατρών ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής, που είναι συμβεβλημένοι με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και έχουν την επαγγελματική τους έδρα εντός των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Θεσσαλίας κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας», αναφέρεται στο ΦΕΚ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline