Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  14:49:27

Επιθετικός χθες ο Μητσοτάκης και απαξιωτικός προς Τσίπρα: «Είστε ψεύτης κι ένας τέως αποτυχημένος πρωθυπουργός.... Ψεύτης, ψεύτης και ψεύτης θα παραμείνετε...». Κύριο

«Εσείς, κύριε Τσίπρα, μας βάλατε στα μνημόνια, εσείς καταστρέψατε τις προοπτικές της οικονομίας τέσσερα χρόνια παρέα με τον κ. Βαρουφάκη και όλα αυτά τα οποία κάνατε το πρώτο 6μηνο του 2015, με την υπερήφανη διαπραγμάτευση που τόσο καλά θυμόμαστε.Και θα σας τα θυμίζουμε».

1.Δριμεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την τριτολογία του στη Βουλή, στη συζήτηση για την ακρίβεια σημειώνοντας ότι η κυβέρνησή του έφερε τα μνημόνια και χαρακτηρίζοντάς τον ως «τέως αποτυχημένο πρωθυπουργό». Και συνέχισε με την ίδια επιθετικότητα.

-«Όταν έρχεστε εδώ και αμφισβητείτε μια επιλογή την οποία αναγνωρίζει η πλειοψηφία της μεσαίας τάξης ως ανακουφιστική επιλογή, χρησιμοποιώντας το επιχείρημα του εκπροσώπου σας, ότι δήθεν αφορά μόνο τις γονικές παροχές 800.000 ευρώ, είστε απλά ψεύτης, ψεύτης. Και ψεύτης θα παραμείνετε, όταν διαστρεβλώνετε κατά τέτοιο τρόπο μια επιλογή της κυβέρνησης», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Όταν μιλάτε για τα μνημόνια, τα οποία αντιπαλεύατε, μου θυμίζετε την γνωστή ιστορία με τον πυρομανή ο οποίος φωνάζει την πυροσβεστική. Εσείς μας βάλατε στα μνημόνια, εσείς καταστρέψατε τις προοπτικές της οικονομίας τέσσερα χρόνια παρέα με τον κ. Βαρουφάκη και όλα αυτά τα οποία κάνατε το πρώτο 6μηνο του 2015, με την υπερήφανη διαπραγμάτευση που τόσο καλά θυμόμαστε. Καταλαβαίνω προσωπικά για εσάς και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία έμειναν στον ΣΥΡΙΖΑ πόσο επώδυνη ήταν η κωλοτούμπα του Ιουλίου του 2015. Αυτό είναι δικό σας πρόβλημα, το πρόβλημα είναι ότι το πλήρωσε η χώρα πολύ ακριβά, και οι τράπεζες και η μεσαία τάξη, την οποία υπερφορολογήσατε για να χρηματοδοτήσετε το αχρείαστο τρίτο σας μνημόνιο. Αυτά για να σας θυμίζουμε κάθε φορά που θα μας λέτε με τόσο στόμφο πως αγωνιστήκατε να βγάλετε τη χώρα από τα μνημόνια στα οποία την βάλατε ποιο βαθιά με τις τραγικές σας επιλογές» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος δε στο ζήτημα της γονικής παροχής, ρώτησε αν πρόκειται για 800.000 ευρώ ή έως 800.000. «Πόσες γονικές παροχές των 800.000 ευρώ έγιναν και πόσες γονικές παροχές των 200.000, των 250.000, των 100.000 για κινητή αξία; Όλοι αυτοί είναι οι πλούσιοι του 1%;» ρώτησε και πρόσθεσε: «Όταν έρχεστε εδώ και αμφισβητείτε μια επιλογή την οποία αναγνωρίζει η πλειοψηφία της μεσαίας τάξης ως ανακουφιστική επιλογή, χρησιμοποιώντας το επιχείρημα του εκπροσώπου σας, ότι δήθεν αφορά μόνο τις γονικές παροχές 800.000 ευρώ, είστε απλά ψεύτης, ψεύτης. Και ψεύτης θα παραμείνετε, όταν διαστρεβλώνετε κατά τέτοιο τρόπο μια επιλογή της κυβέρνησης».

2,Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι τα παλιά χούγια δεν ξεχνιούνται και ότι η αντιπολίτευση δεν ωρίμασε τον κ. Τσίπρα πολιτικά. «Και μπορεί το 2014 να είχατε τον ενθουσιασμό τού καινούργιου που έκρυβε ενδεχομένως τις όποιες αδυναμίες σας, τώρα είστε ένας τέως αποτυχημένος πρωθυπουργός, καταγεγραμμένος στη συνείδηση του ελληνικού λαού ως ένας άνθρωπος που κυβέρνησε 4 χρόνια και έχασε τρεις εκλογές με 9 και 10 μονάδες διαφορά. Επομένως λίγο παραπάνω σεβασμό όταν μιλάμε και κάνουμε τέτοιες πολιτικές αντιπαραθέσεις. Αν ξανακερδίσετε εκλογές θα νομιμοποιήστε να λέτε ότι δικαιωθήκατε. Προς το παρόν δεν δικαιωθήκατε, τρεις φορές στη σειρά χάσατε» τόνισε ο πρωθυπουργός.

3.Σχετικά με τις κατηγορίες Τσίπρα περί δημιουργικής λογιστικής, ο πρωθυποπουργός ανέφερε ότι «είμαι ο τελευταίος ο οποίος θα υποτιμήσει την οποιαδήποτε αύξηση τιμής. Είναι δημιουργική λογιστική η μείωση του ΕΝΦΙΑ, των εργοδοτικών εισφορών, ο μηδενισμός γονικών παροχών; Όλα αυτά δεν έχουν συμβεί;».

Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τον κατηγόρησε για «έλλειμμα κατανόησης του μεγέθους της κρίσης, προχειρότητα, εμμονή σε παρωχημένες ιδεοληψίες και αποτυχημένες συνταγές κι εθισμό στην εξυπηρέτηση συμφερόντων», ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «τσακίσατε τη μεσαία τάξη στους φόρους και ερχόμαστε να δώσουμε στη μεσαία τάξη αυτά που τους πήρατε».

4.Αναφερόμενος στα στοιχεία της Eurostat για τον πληθωρισμό, σημείωσε ότι «τα στοιχεία της Eurostat παρουσιάζουν τη συγκριτική πορεία του πληθωρισμού σε όλες τις χώρες. Τα στοιχεία είναι αυτά. Κύριε Τσίπρα είναι ή δεν είναι αξιόπιστα τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τα οποία ενσωματώνονται στα στοιχεία της Eurostat;», δήλωσε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε δε ότι «αν αμφισβητείτε αυτά τα επίσημα στοιχεία να βγείτε να το πείτε, να στείλετε και μια επιστολή στην Εurostat. Δεν μπορούμε να ερχόμαστε, να επικαλούμαστε επιχειρήματα του τύπου είδα, άκουσα».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι προφανώς και υπάρξει αύξηση τιμών επειδή η Ελλάδα είχε έντονο αποπληθωρισμό και ως προϊόν μιας δεκαετούς κρίσης και απευθυνόμενος στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι «αναφερθήκατε στην Ισπανία, όμως η Ισπανία δεν έδειξε καμία αποκλιμάκωση της ανεργίας τα τελευταία δύο χρόνια. Η ανεργία στην Ισπανία αυξήθηκε. Στην Ελλάδα μειώθηκε».

5.Σχετικά με τις κατηγορίες Τσίπρα περί δημιουργικής λογιστικής, ανέφερε ότι «είμαι ο τελευταίος ο οποίος θα υποτιμήσει την οποιαδήποτε αύξηση τιμής. Είναι δημιουργική λογιστική η μείωση του ΕΝΦΙΑ, των εργοδοτικών εισφορών, ο μηδενισμός γονικών παροχών; Όλα αυτά δεν έχουν συμβεί;» ρώτησε και συμπλήρωσε: «Τσακίσατε τη μεσαία τάξη στους φόρους και ερχόμαστε να δώσουμε στη μεσαία τάξη αυτά που τους πήρατε».

Παράλληλα, κάλεσε τον κ. Τσίπρα να αποκηρύξει τις τοποθετήσεις του Ισπανού πρωθυπουργού, Σάντσεθ, υπογραμμίζοντας «επειδή ενοχληθήκατε με την αναφορά που έκανα στην απρεπέστατη εμφάνιση του κ. Σάντσες στην 'Αγκυρα, ζητώ να τοποθετηθείτε. Ιδού να αποκηρύξετε τις τοποθετήσεις του κ. Σάντσες».

Εξαιρετικά θετικές οι συνολικές προσδοκίες για την ελληνική οικονομία

«Οι συνολικές προσδοκίες για την ελληνική οικονομία είναι εξαιρετικά θετικές» συνέχισε κατά τη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός στη Βουλή και συμπλήρωσε πως αυτό «σημαίνει θετικές προσδοκίες για όλους τους πολίτες».

«Η καλύτερη απάντηση σε όλες τις δικές σας αιτιολογίες περί δήθεν μονομέριας υπέρ των λίγων, είναι η δημιουργία πολλών καλοπληρωμένων νέων θέσεων εργασίας από την επενδυτική έκρηξη η οποία σήμερα συντελείται στην Ελλάδα. Η πραγματικότητα παρουσιάζεται τελείως διαφορετική από αυτό το οποίο θέλετε να δείξετε», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Να σας θυμίσω ότι η κυβέρνηση αυτή, στο νόμο 4818 του '21 ψήφισε το άρθρο 58 το οποίο ορίζει ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να έχουν μεγαλύτερο κέρδος χονδρικής από εκείνο που είχαν πριν την πανδημία. Έχουμε λοιπόν το νομικό εργαλείο. Γίνονται πολλοί έλεγχοι και από ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους και από την ανεξάρτητη επιτροπή ανταγωνισμού» είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε: «Να είστε πολύ προσεκτικοί όταν μιλάτε για χειραγώγηση ανεξάρτητων αρχών».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline