Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024  01:10:20

Νέος «τσαμπουκάς» Πατρινών. Βουλιάζει η Αχαΐα στον κορωνοιό, με διαλυμένη την οικονομία και την αγορά επί μήνες. Χθες άλλα 290 νέα κρούσματα. Επιπλέον παραιτήθηκαν, πολεμούμενοι από φανατικούς, οι.... 500 από τους 700 απογραφείς. Κύριο

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αποτελεί η Πάτρα, μιας πολύμηνης επιπολαιότητας και ανευθυνότητας ομάδων πολιτών και νεαρών φοιτητών με μαζικές συνάξεις και προκλήσεις.

Με συνέπειες να τις πληρώνουν η τοπική οικονομία, τα καταστήματα και η πλειοψηφία των κατοίκων Τώρα. οι ακραίες συμπεριφορές των πολιτών προς τους απογραφείς οδήγησαν σε παραίτηση τα 500 άτομα από τα 700 που είχαν προσληφθεί για την εν λόγω διαδικασία

1.Η δυσπιστία των πολιτών απέναντι στην διαδικασία της Απογραφής, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες εβδομάδες, φαίνεται πως έχει ξεπεράσει τα όρια της λογικής, τουλάχιστον σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας. Συνέπεια του τσαμπουκά στην αντίθεση κατά του εμβολιασμού, με τεράστιο αριθμό μολύνσεων, κρουσμάτων στις ΜΕΘ και θανάτων επί τόσους μήνες.
Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αποτελεί η Πάτρα, στην οποία οι ακραίες συμπεριφορές των πολιτών προς τους απογραφείς οδήγησαν σε παραίτηση τα 500 άτομα από τα 700 που είχαν προσληφθεί για την εν λόγω διαδικασία.

«Αρνούνται ακόμα και να τους ακούσουν»

«Αντιμετωπίζουμε πολλές δυσκολίες. Ο κόσμος αρνείται όχι μόνο να απογραφεί αρνείται να δεχθεί τους απογραφείς, να τους ακούσει. Αυτή είναι η μεγαλύτερη κατηγορία των 'αρνητών', οι οποίοι δημιουργούν το πρόβλημα στην διενέργεια της απογραφής... Δηλαδή πηγαίνει ο απογραφέας χτυπάει το κουδούνι και τους κλείνουν κατάμουτρα την πόρτα πριν προλάβει να τους πει οτιδήποτε. Αυτά τα άτομα, αφού ενημερωθούν ότι πρόκειται για την απογραφή απευθύνονται πλέον σε μας τηλεφωνικώς και ζητούν να τους δώσουμε τον μοναδικό κωδικό για να αυτοαπογραφούν», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο διευθυντής της τοπικής στατιστικής υπηρεσίας Νίκος Μουρτζούχος.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «ο κόσμος έχει αγανακτήσει από την συχνότατη διανομή εντύπων και περνούν τους απογραφείς για πωλητές ή διανομείς εντύπων».
«Βλέπουμε πολύ κόσμο δύσπιστο, να μην ανοίγει τις πόρτες. Αρνούνται να βγουν στο μπαλκόνι, όχι μόνο να ανοίξουν τις πόρτες. Και το έργο μας γίνεται πολύ δύσκολο. Παραιτούνται συνεχώς απογραφείς και είναι δύσκολο να αντικατασταθούν» σημείωσε από την πλευρά του ο Αλέξανδρος, ένας από τους απογραφείς που έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος με τέτοιες συμπεριφορές.

«Περίμεναν περισσότερα λεφτά οι απογραφείς»

Ένας δεύτερος παράγοντας που οδηγεί τους απογραφείς στην παραίτηση είναι όπως αναφέρει ο κ. Μουρτζούχος στο γεγονός πως «είχαν παρακινηθεί από τα ΜΜΕ πως θα είχαν πολύ υψηλές αποδοχές που θα έφταναν τα 1.200 ευρώ τον μήνα, όμως η δουλειά δεν είναι απλή και τα χρήματα δεν είναι τόσα».

Ένα ακόμα ζήτημα που αντιμετωπίζουν στην ΕΛΣΤΑΤ, που καθυστερεί τη διαδικασία της απογραφής είναι πως οι πολίτες χάνουν τον κωδικό που τους έχει σταλεί ταχυδρομικώς ή οι απογραφείς δεν μοιράζουν σωστά τους φακέλους ή γίνεται λάθος η συμπλήρωση του ειδικού κωδικού στο gov.gr.
Προβλήματα και με τις ερωτήσεις
Υπενθυμίζεται πως παράλληλα έχουν προκληθεί αντιδράσεις από πολίτες που αρνούνται να εμπλακούν στη διαδικασία λόγω κάποιων ερωτήσεων όπως «πόσα δωμάτια έχει το σπίτι σας» που εμπεριέχεται στο ερωτηματολόγιο της Απογραφής 2021.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline