Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναρμόδιος αλλά οιονεί παρεμβατικός ο υπουργός Άκης Σκέρτσος, λοιδορήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά δικαιώθηκε χθες από τον αρμόδιο υπουργό στη Βουλή. Θεοδωρικάκος: Πολύ υψηλός ο εμβολιασμός στους αστυνομικούς, στο 80%. Κύριο

Στη δήλωση του υπουργού Επικρατείας, για τους ανεμβολίαστους αστυνομικούς, ότι δεν αποτελούν μεγάλη (και επιπόλαια) πηγή μετάδοσης της επιδημίας αναφέρθηκε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με τρόπο ειρωνικό και στρεβλωτικό ρωτώντας αν «συμφωνεί ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Σκέρτσο ότι δεν υπάρχουν έρευνες που να δείχνουν ότι οι ανεμβολίαστοι αστυνομικοί μεταδίδουν τον ιό;». Κάτι το οποίο δεν έχει επιβεβαιωθεί ούτε δειγματοληπτικά , δηλαδή είτε μέσα από τις τάξεις της ΕΛΑΣ είτε από μολύνσεις στις οικογένειες και τους συγγενείς αστυνομικών είτε με απρόσεκτες συνάξεις σε στέκια, πλατείες, ειδικά μαγαζιά-στέκια κ.α.

1.Στη δήλωση του υπουργού Επικρατείας, για τους ανεμβολίαστους αστυνομικούς, αναφέρθηκε με προχειρότητα και τη γνωστή επιθετικότητα-προσπάθεια φθοράς κατά πάντων σε Μαξίμου και Κυβέρνηση σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, ρωτώντας αν «συμφωνεί ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Σκέρτσο ότι δεν υπάρχουν έρευνες που να δείχνουν ότι οι ανεμβολίαστοι αστυνομικοί μεταδίδουν τον ιό;».

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «ο στενότερος συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, υπουργός Επικρατείας κ. Σκέρτσος, χθες μετά την πρόταση του κ. Τσίπρα για αυστηρότερα μέτρα στους ανεμβολίαστους αστυνομικούς, μας ενημέρωσε ότι δεν χρειάζεται γιατί "δεν υπάρχει μελέτη που να δείχνει ότι οι αστυνομικοί μεταδίδουν τον ιό για να επιβάλλεται να εμβολιαστούν, ώστε να προστατεύσουν όσους έρχονται σε επαφή μαζί τους"».
«Μετά τις εκκλησίες και με την αστυνομία η κυβέρνηση ομολογεί πως διαχειρίζεται την πανδημία με μοναδικό κριτήριο μην δυσαρεστήσει την εκλογική της πελατεία» προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και κλείνοντας απευθύνεται στον πρωθυπουργό υποστηρίζοντας ότι:
«Όσο ο κ. Μητσοτάκης δεν αποδοκιμάζει τη δήλωση Σκέρτσου και δεν λαμβάνει μέτρα για τους ανεμβολίαστους αστυνομικούς που κάνουν ελέγχους και επιβάλλουν πρόστιμα σε ανεμβολίαστους πολίτες, τόσο θα επιβεβαιώνει πόσο επικίνδυνος είναι για τη δημόσια υγεία. Την ώρα που όλοι μετράμε νεκρούς αυτός συνεχίζει να μετράει ψηφοφόρους».

2.Θεοδωρικάκος: «Οι αστυνομικοί έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει σε ποσοστό 80%»

Στην πορεία των εμβολιασμών στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ, στην επιβολή της υποχρεωτικότητας, στην τακτική της αντιπολίτευσης, στους ελέγχους τήρησης των μέτρων κατά του COVID -19 και στον εκσυγχρονισμό της Αστυνομίας, αναφέρθηκε το πρωί σε ενημερωτική ραδιοφωνική εκπομπή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν μπορεί να γίνεται αξιόπιστος δημόσιος διάλογος εάν δεν είναι σε γνώση των πολιτών, της κοινής γνώμης, των ανθρώπων που κατέχουν υπεύθυνες θέσεις τα πραγματικά δεδομένα. Το ποσοστό των αστυνομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν νοσήσει είναι 20% αυτή την στιγμή» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος. Δηλαδή ότι ένα υψηλό ποσοστό 80% έχει εμβολιασθεί ή είναι προστατευμένο για κάποιο χρονικό διάστημα. Με πολύ μικρό το ποσοστό όσων νοσούν και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία οι ίδιοι και μέλη των οικογενειών τους.

3.Στη συνέχεια ο υπουργός συμπλήρωσε: «Τις τελευταίες 75 ημέρες (από την ανάληψη των καθηκόντων του) έχει εμβολιαστεί το 9% των αστυνομικών, πάνω από 5.000 άτομα,. Αυτό σημαίνει ότι η προσπάθεια πειθούς για να αρθούν παρεξηγήσεις, αμφιβολίες, προβληματισμοί γύρω από τα εμβόλια και την ανάγκη του εμβολιασμού αποδίδει και περιμένουμε να αυξηθεί περισσότερο αυτό το ποσοστό, το οποίο είναι πάνω από τον μέσο όρο της κοινωνίας. Είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο και η ΕΛ.ΑΣ κάνει καλά τη δουλειά της και οι πολίτες θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς». Όσον αφορά στο θέμα της υποχρεωτικότητας, ο υπουργός είπε ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην Αστυνομία καθώς υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες για να γίνουν οι αντικαταστάσεις.

Στη συνέχεια ο υπουργός αναφέρθηκε στους ελέγχους επισημαίνοντας ότι οι αστυνομικοί που τους διεξάγουν φορούν όλοι μάσκα και λαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα. « Είναι υποχρεωμένοι οι αστυνομικοί να κάνουν συχνά όπως προβλέπεται rapid test και στην πλειονότητά τους οι αστυνομικοί που διεξάγουν τους ελέγχους είναι πλήρως εμβολιασμένοι» δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος. Ο υπουργός πρόσθεσε ότι καθημερινά 8.000 αστυνομικοί βρίσκονται στο δρόμο για τους ελέγχους και η Αστυνομία διεξάγει το 90% των ελέγχων που γίνονται σ' όλη τη χώρα.

Σε ερώτηση για την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση στο θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας απάντησε: «Όλη αυτή η συζήτηση δεν έχει γίνει για να προσφερθεί κάτι θετικό ως ιδέα, ως λύση στην αντιμετώπιση της πανδημίας και πιστεύω ότι η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται μπροστά σ' ένα τραγικό κενό στρατηγικής. Κινδυνολογεί και φοβίζει τον κόσμο ακολουθώντας αντιφατικές πολιτικές και με ευκολία βάλλει ενάντια στην Αστυνομία και τον Έλληνα αστυνομικό με τον οποίο απ' ότι φαίνεται θέλουν να έχουν μια σχέση κομματικής εκμετάλλευσης. Δεν πιστεύω ότι το θέμα προσφέρεται για μικροκομματική προπαγάνδα ενάντια στην Αστυνομία».

Πολυμέσα