Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Άγιος Νεκτάριος στην ταινία αλλά «καλοπληρωμένος» αντιεμβολιαστής στο θέατρο, βάλλεται για τη εγωιστική συμπεριφορά του, ότι άφησε συναδέλφους του «απλήρωτους και άνεργους». Κύριο

Ο Λάκης Λαζόπουλος στο όνομα της ισότιμης παρουσίας στα θέατρα θεατών εμβολιασμένων και μη δηλώνει ότι στηρίζει Άρη Σερβετάλη.

1. Είχα ειδοποιήσει εγκαίρως αλλά γενικώς...Μια δημόσια απάντηση αναφορικά με τους λόγους για τους οποίους εγκατέλειψε την παράσταση Ρινόκερος, έδωσε στο Instagram ο τέως πρωταγωνιστής της παραγωγής, Άρης Σερβετάλης.

«Η απόφαση να αποχωρήσω από την θεατρική παράσταση Ρινόκερος πάρθηκε καθώς αδυνατώ να υποστηρίξω τον διαχωρισμό ανθρώπων που επιβάλλουν τα νέα μέτρα», γράφει συγκεκριμένα ο Άρης Σερβετάλης, ο οποίος προκάλεσε την αντίδραση αρκετών συναδέλφων του, αλλά και του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.

Σε άλλο σημείο, προσθέτει: «Η παραγωγός εταιρεία και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Κιβωτός και σκηνοθέτης της παράστασης Γιάννης Κακλέας ήταν ενήμεροι για τις απόψεις μου. Από τον Ιούλιο και βλέποντας την πρόθεση της πολιτείας να απαγορεύσει την είσοδο σε μη εμβολιασμένους είτε με έμμεσο είτε με άμεσο τρόπο, τους ενημέρωσα πως δεν μπορώ να συμμετέχω σ' αυτό το εγχείρημα κι ανακοίνωσα πως εάν τα θέατρα λειτουργήσουν στο μέλλον μόνο για εμβολιασμένους θα αποχωρήσω από την παράσταση.

Πρότεινα την αντικατάστασή μου κι έθεσα τον εαυτό μου στην διάθεσή τους ώστε να βοηθήσω στην ομαλή ένταξη νέου μέλους. (...) Αδυνατώ να μετέχω σε ένα «πιστοποιημένο» ντάνιασμα ανθρώπων. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έχει δημιουργηθεί από τον Θεό με την ελευθερία ακόμη και να τον αρνηθεί. Δεν είμαστε αγέλη. Είμαστε άνθρωποι που αγωνιζόμαστε να φανερώσουμε το πρόσωπό μας».

2.Ο Λάκης Λαζόπουλος, με αφορμή τα εγκαίνια της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής «Τεχνών Εκατό», μίλησε στις κάμερες και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην απόφαση του Σερβετάλη ν' αποχωρήσει από την παράσταση, λέγοντας ό,τι έχει δηλώσει και εκείνος στο παρελθόν ότι δεν μπορεί να παίζει μόνο για εμβολιασμένους.

«Αγαπώ και εκτιμώ τον Άρη Σερβετάλη και τον ξέρουμε όλοι ότι κάνει επιτυχία και αυτό είναι σημαντικό για την απόφαση που πήρε. Έχω δηλώσει και εγώ ότι δεν μπορώ να παίζω μόνο για εμβολιασμούς. Στο λεωφορείο, στην εκκλησία, στο κρεοπωλείο μπορούν να μπαίνουν όλοι, γιατί δεν μπορούν να μπουν στο θέατρο. Αυτό δεν μπορεί να γίνει κατανοητό από τον κόσμο. Αυτά τα μέτρα που δεν είναι μέτρα και βγάζουμε έξω αυτούς που δεν είναι πελάτες μας, δημιουργούν τη σύγχυση στο κοινό. Αν το μέτρο έχει καμπύλες, τότε κάποιοι θα κρυφτούν στις καμπύλες», υπογράμμισε ο ηθοποιός.

3.Σε αντίθεση, ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας είπε ότι η απόφαση του ηθοποιού είναι απαράδεκτη. «Έχω σοκαριστεί, δεν περίμενα ότι ένας ηθοποιός θα σταματήσει μια παράσταση, αγνοώντας ότι δουλεύουν κι άλλοι άνθρωποι εκεί. Μιλάω ως Σπύρος Μπιμπίλας και όχι ως πρόεδρος του ΣΕΗ. Θα δούμε πώς θα αντιμετωπιστεί και αυτό το πράγμα γιατί ο κορονοϊός έχει φέρει πάρα πολλά προβλήματα στα θέατρα, τα οποία έκλεισαν γιατί κόλλησαν κορωνοϊό οι ηθοποιοί και τώρα απειλούν ότι θα τους απολύσουν. Θεωρώ απαράδεκτη την απόφαση του Σερβετάλη. Πώς ένας άνθρωπος που δηλώνει ότι έχει πίστη, δεν σκέφτεται πως οι άλλοι άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά».

4.Η απόφαση του Άρη Σερβετάλη ν' αποχωρήσει από τη θεατρική παράσταση «Ρινόκερος» έρχεται μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων, τα οποία αποκλείουν τους ανεμβολίαστους από τα θέατρα, στα οποία έμπαιναν με rapid test. Σύμφωνα με τον ίδιο, όλοι είναι άνθρωποι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ίσοι απέναντι στην Τέχνη. Ο παραγωγός σεβάστηκε την απόφαση του ηθοποιού και παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστο αν η παράσταση θα συνεχιστεί με άλλον πρωταγωνιστή ή θα σταματήσει τελείως.
Ο Άρης Σερβετάλης, μιλώντας παλιότερα στο ένθετο Secret της εφημερίδας «Παραπολιτικά», είχε αναφέρει για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού: «Είμαι πολύ επιφυλακτικός επειδή διαφημίζεται σαν σωτήρας και νομίζω πως θα είμαι από τους τελευταίους που θα το κάνουν».

5.Φαίη Κοκκινοπούλου: Οργισμένη με τον ανεμβολίαστο Άρη Σερβετάλη - «20 άνθρωποι μένουν άνεργοι»

Η ηθοποιός Φαίη Κοκκινοπούλου σχολίασε την απόφαση του Σερβετάλη με μια ανάρτηση στο Facebook.

Αναφερόμενη στον συνάδελφό της είπε ότι ήταν ο μόνος ανεμβολίαστος στην παράσταση, ενώ τόνισε και τις συνέπειες που θα έχει για άλλους εργαζόμενους στο έργο η αποχώρησή του.

Αξίζει να σημειωθεί πως παλιότερα ο Άρης Σερβετάλης, μιλώντας στο ένθετο Secret της εφημερίδας «Παραπολιτικά», είχε αναφέρει για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού: «Είμαι πολύ επιφυλακτικός επειδή διαφημίζεται σαν σωτήρας και νομίζω πως θα είμαι από τους τελευταίους που θα το κάνουν».

«Δεν μπορώ να μην το σχολιάσω και ας μου γίνουν ριπόρτ και ας κατεβάσουν το προφίλ μου. Αξίζει.
Ο Σερβετάλης (ο μόνος ανεμβολίαστος ανάμεσα σε 20 ανθρώπους που εργάζονται στην παράσταση «Ρινόκερος») αποφάσισε να μην συνεχίσει τις παραστάσεις στο θέατρο Κιβωτός, γιατί δεν θέλει να παίζει μόνο σε εμβολιασμένους.

Η παραγωγή, προς τιμήν της και χίλια μπράβο, του πρότεινε να συνεχίσει τις παραστάσεις μέχρι αρχές Ιανουαρίου και στη συνέχεια η παράσταση να κατέβει, δεσμευόμενη (η παραγωγή) ότι θα πληρώσει τους ηθοποιούς κανονικά μέχρι τη λήξη της θεατρικής σαιζόν! Ο καλοπληρωμένος συνάδερφος αρνήθηκε και πάλι.
Ηθοποιοί (μεταξύ των οποίων και φίλοι μου)-τεχνικοί- ταξιθέτριες, καθαριστές, ταμίας, θα μείνουν όλοι άνεργοι. Δεν έχουμε ελπίδα. Φάτε».

Η θεατρική παράσταση «Ρινόκερος», έριξε αυλαία, καθώς αποχώρησε ο πρωταγωνιστής Άρης Σερβετάλης. Η απόφασή του έρχεται μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων, τα οποία αποκλείουν τους ανεμβολίαστους από τα θέατρα, στα οποία έμπαιναν με rapid test. Σύμφωνα με τον ίδιο, όλοι είναι άνθρωποι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ίσοι απέναντι στην Τέχνη. Ο παραγωγός σεβάστηκε την απόφαση του ηθοποιού και παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστο αν η παράσταση θα συνεχιστεί με άλλον πρωταγωνιστή ή θα σταματήσει τελείως.

Πολυμέσα