Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  18:11:30

Όταν η ζωή αντιγράφει την Τέχνη. Περιοδικό Τime: Στις φωτογραφίες της χρονιάς η απόγνωση της 81χρονης στις πυρκαγιές της Βόρειας Εύβοια. Κύριο

Θυμίζει έντονα τον περίφημο πίνακα «Πείνα» (1893) του τυραννισμένου ζωγράφου Εντβαρτ Μουν.

Η ζωή, η πραγματικότητα αντιγράφει τη μεγάλη Τέχνη.Η φωτογραφία με την 81χρονη κυρία Παναγιώτα, την ώρα που οι φλόγες πλησιάζουν το σπίτι της, στις Γούβες Ευβοίας, βρίσκεται στον κατάλογο των 100 κορυφαίων του Time για το 2021
Η εικόνα που έκανε τον γύρο του κόσμου τον Αύγουστο, παρουσιάζοντας τη φρίκη που έζησαν οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας, αποτυπωμένη στο γεμάτο απόγνωση πρόσωπο μιας 81χρονης γυναίκας, αποτέλεσε μια από τις «καλύτερες φωτογραφίες της χρονιάς», σύμφωνα με το περιοδικό Time.

Η φωτογραφία, που δημοσιεύτηκε στα περισσότερα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα, παρουσιάζει την μαυροφορεμενή 81χρονη κυρία Παναγιώτα, έξω από το σπίτι της, στις Γούβες Εύβοιας, να κρατάει με απόγνωση το στήθος της με το ένα χέρι και την τσάντα της με το άλλο, ενώ οι φλόγες πλησιάζουν απειλητικά.

Τη συγκλονιστική αυτή εικόνα, απαθανάτισε ο Κωνσταντίνος Τσακαλίδης του πρακτορείου SOOC, στις 8 Αυγούστου.

Η δύναμη της συγκεκριμένης φωτογραφίας, αναγνωρίστηκε από το κορυφαίο αμερικανικό περιοδικό Time, το οποιο την έκανε εξώφυλλο και τη συμπεριέλαβε στον κατάλογο με τις «100 καλύτερες φωτογραφίες του 2021».

Σημειώνεται πως δεν είναι λίγοι εκείνοι που παρομοίαζαν την εικόνα της τραγικής μαυροφορεμένης γυναίκας τη γυναίκα με τον εύγλωττο πίνακα του Νορβηγού εξπρεσιονιστή καλλιτέχνη Έντβαρτ Μουνκ «Κραυγή».

Παράλληλα, ο γνωστός σκιτσογράφος Χρήστος Παπανίκος, είχε αποτυπώσει τη συγκλονιστική φωτογραφία του Κώστα Τσακαλίδη, παραπέμποντας ευθέως στην «Κραυγή» του Μουνκ.

mounk

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline