Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  20:29:46

Οδηγίες σωτηρίας της Μίνας Γκάγκα με πρώτους παραλήπτες τους ανεμβολίαστους: «Μην καθυστερείτε, μην πηγαίνετε αργά σε γιατρούς- νοσοκομεία, όπως στη Βόρειο Ελλάδα... Γι' αυτό δύσκολα γίνονται καλά από τον κορωνοϊό». Κύριο

Από τους ανεμβολίαστους. που εισάγονται στις ΜΕΘ οι περισσότεροι πεθαίνουν ή δοκιμάζονται σοβαρά, ιδιαίτερα εάν έχουν υποκείμενα νοσήματα, ακόμα και απλή παχυσαρκία.

1.Με το τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού να μην έχει κορυφωθεί ακόμη στη χώρα, με τα χειρότερα να είναι μπροστά μας και η διασπορά του ιικού φορτίου να έχει ανέβει σε επικίνδυνα επίπεδα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, απηύθυνε σύσταση σε όσους έχουν συμπτώματα κοροναϊού να επισκεφτούν εγκαίρως τον γιατρό τους.

Ξεκινώντας χθες απόγευμα την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, η κ. Γκάγκα διαπίστωσε μια αύξηση των κρουσμάτων στο τελευταίο 7ημερο και επεσήμανε ότι τα πολλά κρούσματα είναι στην Αττική και Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε, είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να μειώσουμε τη διασπορά του ιού και ο καθένας μπορεί να προσπαθήσει να τηρεί τα μέτρα προστασίας.
Στο σημείο αυτό, έκανε έκκληση «να πηγαίνουμε έγκαιρα στον γιατρό αν έχουμε συμπτώματα. Δεν περιμένουμε οκτώ ημέρες με πυρετό και δύσπνοια στο νοσοκομείο. Πηγαίνουμε νωρίτερα για να προλάβουν οι γιατροί να μας δουν».
Σύμφωνα με την ίδια, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, οι ασθενείς πηγαίνουν στο γιατρό αργά κι «αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα».

2.Επιπλέον η κ. Γκάγκα, ενημέρωσε πως χθες, εντοπίστηκαν 6.565 νέες μολύνσεις, ενώ καταγράφηκε νέα αύξηση στον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών, που ανήλθαν σε 621, έναντι 612 που είχαν ανακοινωθεί προχθές, με την πίεση στο ΕΣΥ να αυξάνεται. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στους 78 συμπολίτες μας που κατέληξαν με επιπλοκές της νόσου το τελευταίο 24ωρο.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, οι πολίτες που είναι διασωληνωμένοι, 19% είναι εμβολιασμένοι και 81% ανεμβολίαστοι.

Είναι πολύ σημαντικό αυτό το διάστημα που είναι σε ισχύ τα νέα μέτρα να αποφύγει ο καθένας στο μέτρο που μπορεί την επαφή με άλλα άτομα, είπε η κ. Γκάγκα. «Κρατάμε τα μέτρα, φοράμε μάσκες και προσέχουμε τις επαφές μας», είπε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline