Πέμπτη 25 Απριλίου 2024  03:48:17

Μια ακόμα γενναιόδωρη προσφορά της οικογένειας και του Ιδρύματος Λασκαρίδη. ΑΙΑΣ: Νέο πλοίο στον στόλο του Πολεμικού Ναυτικού.... Παράδειγμα για άλλους, απρόθυμους, εφοπλιστές ως εθνικούς χορηγούς. Κύριο

Το νέο πλοίο σκάφος ειδικό για τον εν πλω ανεφοδιασμό άλλων σκαφών του Στόλου με καύσιμα και εφόδια αποτελεί μία ακόμα δωρεά του Ιδρύματος «Αικ. Λασκαρίδη».

1.Μια ακόμα προσφορά, αρκετά δαπανηρή, και γενναιόδωρη από την ομώνυμη εφοπλιστική οικογένεια και το Ιδρυμα, με την πλούσια παράδοση, πνευματική , ναυτική και εθνικής προσφοράς

Παράδειγμα για άλλους, απρόθυμους, εφοπλιστές ως εθνικούς χορηγούς..

Στο στόλο του Πολεμικού Ναυτικού εντάχθηκε το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης «ΑΙΑΣ», η τελετή ονοματοδοσίας του οποίου πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου Σαλαμίνας.

Το νέο πλοίο σκάφος ειδικό για τον εν πλω ανεφοδιασμό άλλων σκαφών του Στόλου με καύσιμα και εφόδια αποτελεί μία ακόμα δωρεά του Ιδρύματος «Αικ. Λασκαρίδη» στο Πολεμικό Ναυτικό.
Στην τελετή παρευρέθηκε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών του πλοίου: «Σε μια εμβληματική χρονιά για την Ελλάδα, 200 χρόνια μετά την έναρξη της Επανάστασης του 1821, ένα νέο πλοίο, το πλοίο γενικής υποστήριξης "ΑΙΑΣ", εντάσσσεται στη δύναμη του στόλου μας. Είμαι βέβαιη ότι ο Κυβερνήτης και το πλήρωμα θα εκπληρώσουν το καθήκον τους ακέραιο, προστατεύοντας την πατρίδα στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και όπου αλλού χρειασθεί. Εύχομαι να έχουν πάντοτε καλά ταξίδια, σε ήρεμες θάλασσες, με τον Άγιο Νικόλαο στην πλώρη τους».

Το ΠΓΥ ΑΙΑΣ είναι μήκους περίπου 85 μέτρων και εκτοπίσματος 4.426 τόνων και είναι ναυπηγημένο για εκτέλεση αποστολών υποστήριξης επιχειρήσεων πλατφορμών άντλησης πετρελαίου (Platform Support Vessel) στην ανοικτή θάλασσα. Έχει μέγιστη ταχύτητα 16 κόμβων και διαθέτει μεγάλη μεταφορική ικανότητα στο ανοικτό του κατάστρωμα των 1000 τετραγωνικών μέτρων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline