Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  03:27:06

Διπλό δίδαγμα από τις ΗΠΑ. Μπάιντεν: Να είμαστε ανήσυχοι, αλλά όχι σε πανικό... Αργά ή γρήγορα θα έχουμε και στις ΗΠΑ τη νέα μετάλλαξη». Φάουτσι: «Ο κορωνοιός είναι επιδημία, που θα κρατήσει χρόνια». Κύριο

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ συνιστά στους Αμερικανούς να συνεχίσουν τους εμβολιασμούς και να τηρούν όλες τις προφυλάξεις, με πρώτη τη μάσκα, κατά τρόπο συστηματικό.

1.Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε την μετάλλαξη Όμικρον ως λόγο ανησυχίας αλλά όχι πανικού και προέτρεψε εκ νέου τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν και να φοράνε μάσκες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Να συνεχίσουν τους εμβολιασμούς και τις προφυλάξεις, με πρώτη τη μάσκα..
«Αργά ή γρήγορα, θα δούμε κρούσματα αυτής της νέας μετάλλαξης και στις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε ο Μπάιντεν στο μήνυμά του με αφορμή τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού και πρόσθεσε: «Σας παρακαλώ να φοράτε τις μάσκες σας όσο βρίσκεστε σε εσωτερικούς χώρους και σε δημόσιους χώρους όταν περιβάλλεσθε από άλλους ανθρώπους».

Tune in as I provide an update on the Omicron variant. https://t.co/6hbzINU14w
— President Biden (@POTUS) November 29, 2021
«Αυτή η παραλλαγή είναι λόγος ανησυχίας, όχι λόγος πανικού», ανέφερε ο Μπάιντεν.

«Άλλωστε», προσέθεσε, «ο Λευκός Οίκος εργάζεται με τις φαρμακοβιομηχανίες Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson για την ανάπτυξη ενδεχόμενων σχεδίων, εφόσον χρειαστούν, για την αντιμετώπιση της Όμικρον».

Είπε ακόμη ότι θα χρειαστούν εβδομάδες προτού ο κόσμος μάθει πόσο αποτελεσματικά είναι τα υφιστάμενα εμβόλια ενάντια στην νέα μετάλλαξη.
Σημείωσε πάντως ότι τα lockdown δεν βρίσκονται μεταξύ των τωρινών επιλογών: «Δεν υπάρχει ανάγκη εάν ο κόσμος εμβολιάζεται και φορά τις μάσκες», ανέφερε. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτημα για το ενδεχόμενο επιπρόσθετων περιορισμών είπε: «Δεν το αναμένω αυτό σε αυτή τη φάση».
Επίσης, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε πως «εάν οι πολίτες έχουν εμβολιαστεί και φορούν μάσκα, δεν υπάρχει ανάγκη καραντίνας».
Είπε ακόμη ότι δεν έχει δεχθεί εισηγήσεις για περαιτέρω ελέγχους στα ταξίδια εντός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για ενδεχόμενη υποχρέωση εμβολιασμού ή διενέργειας τεστ προκειμένου να πετάξει κανείς σε πτήσεις εσωτερικού στις ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Μπάιντεν απάντησε: «Σε αυτή τη φάση, αυτό δεν αποτελεί σύσταση της επιστημονικής κοινότητας».
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συμπλήρωσε ότι την Πέμπτη θα παρουσιάσει μία λεπτομερή στρατηγική στη μάχη κατά της Covid-19 κατά τη διάρκεια του χειμώνα, «όχι με κλεισίματα ή καραντίνες, όμως με την ενίσχυση του εμβολιασμού, των αναμνηστικών δόσεων, των τεστ».

2. Κατηγορηματικός ο επιδημιολόγος Φάουτσι: «Ο Covid-19 μάλλον δεν θα εξαφανιστεί ποτέ - Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό».

Ο θεσμικός Αμερικάνος επιδημιολόγος , σύμβουλος του Λευκού Οίκου, επί επτά προέδρων, Άντονι Φάουτσι δήλωσε χθες σε συνέντευξή του στο CBS ότι ο Covid-19 «μάλλον δεν θα εξαφανιστεί ποτέ», ενώ επέμεινε ότι η ανθρωπότητα θα πρέπει «να ζήσει με αυτό».

Ο επιστήμονας τόνισε επίσης ότι άλλες ασθένειες, όπως η ευλογιά, εξαφανίστηκαν μόνο μετά από μια «πολύ, πολύ, πολύ εντατική καμπάνια εμβολιασμού», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Φάουτσι για μετάλλαξη Όμικρον: Δείχνει να μεταδίδεται πιο γρήγορα, θα χρειαστούμε χρόνο για λεπτομέρειες

Φάουτσι: Οι ΗΠΑ μπορούν να φτάσουν τον κορωνοϊό σε ενδημικό επίπεδο, το 2022

Ερωτώμενος σχετικά, είπε ότι ο συνδυασμός των εκατομμυρίων ανεμβολίαστων Αμερικανών και η μειωμένη λήψη μέτρων προστασίας από όσους έχουν εμβολιαστεί, υπονομεύουν την ανοσία της κοινότητας και ως εκ τούτου υπονομεύεται και η ικανότητα της χώρας να αντιμετωπίσει το πέμπτο κύμα.

«Το τι θα συμβεί με το πέμπτο κύμα εξαρτάται από το τι θα κάνουμε τις επόμενες εβδομάδες και μήνες», σημείωσε, ξεκαθαρίζοντας ότι τα 80.000 κρούσματα την ημέρα στις ΗΠΑ είναι «απαράδεκτα» κι ότι αυτός ο αριθμός θα πρέπει να πέσει στις 10.000.

Ωστόσο, ο Φάουτσι κατέληξε ότι εκτιμά πως είναι δυνατόν η πανδημία του Covid-19 να γίνει τόσο διαχειρίσιμη, ώστε να μην επηρεάζει τη λειτουργία της κοινωνίας μας...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline