Σάββατο 20 Απριλίου 2024  10:46:39

Οι επίμονοι αρνητές, των 60 και άνω, φτάνουν τους 520.000 αλλά οι μισοί θεωρούνται ως αμετανόητοι. Πρόωρα πανηγύρια επειδή χθες δήλωσαν πρόθυμοι για εμβόλιο... 6.000. Κύριο

Η Κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει την πολεμική των κομμάτων της αντιπολίτευσης και πολλών κοινωνικών ομάδων σε αυτή την φιλόδοξη εξαγγελία, κόντρα στα αντίθετα που διαβεβαίωνε επί μήνες.

1.Ανάλογη προθυμία-ρεύμα, μετά από κρατική πίεση και προτροπή, είχε σημειωθεί και προ διμήνου με αποτέλεσμα τελικά η αρχική «μαζική προθυμία» να αποδώσει συνολικά μόνο 50.000 πρόθυμους για τον πρώτο εμβολιασμό σε τότε σύνολο 575.000 περίπου αρνητών.

2.Νέα μέτρα και τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΥΓΗ : Κυβέρνηση σε απελπισία – Πανηγυρίζει για 3.400 παραπάνω ραντεβού

3. «Με διαρροή που προβλήθηκε δεόντως στα ΜΜΕ, η κυβέρνηση επιχειρεί να δείξει ότι το χαράτσι των 100 ευρώ αποδίδει
Μόνο ως κοροϊδία θα μπορούσε να θεωρηθεί η διαρροή που έβγαλε το Μέγαρο Μαξίμου μετά τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών. Η κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια να δείξει ότι η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού ήταν σωστή, έσπευσε να πανηγυρίσει για περίπου 3.400 παραπάνω ραντεβού.

Όπως ανέφεραν από την κυβέρνηση, μέχρι σήμερα και με βάση τα στοιχεία για το τελευταίο δεκαήμερο, ο ημερήσιος μέσος όρος των ραντεβού 1ης δόσης για πολίτες άνω των 60 ετών, ήταν 2.600.

Σήμερα, μετά τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, από το Μαξίμου λένε ότι έχουν ήδη κλειστεί 6.000 ραντεβού πρώτης δόσης, από πολίτες άνω των 60 ετών. Δηλαδή για μόλις 3.400 παραπάνω ραντεβού, η κυβέρνηση θεώρησε σκόπιμο να προβεί σε πανηγυρισμούς. Πρόκειται για μία κίνηση απελπισίας καθώς από τη ΝΔ βλέπουν ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα έχει βαλτώσει, τη στιγμή που το ΕΣΥ καταρρέει. Μάλιστα η διαρροή προβλήθηκε δεόντως από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, με καρμπόν τίτλους για τριπλασιασμό των ραντεβού.
Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε μέτρα που απέρριπτε πριν μερικές μέρες, βάζοντας τελικά χαράτσι 100 ευρώ στους πολίτες άνω των 60, μεταξύ των οποίων και συνταξιούχοι.»

4.Τριπλασιάστηκε μετά την εξαγγελία ο αριθμός των ραντεβού για την 1η δόση εμβολιασμού από πολίτες 60 ετών και άνω

Μέχρι σήμερα, και με βάση τα στοιχεία για το τελευταίο δεκαήμερο, ο ημερήσιος μέσος όρος των ραντεβού 1ης δόσης για τους άνω των 60 ετών, ήταν 2.600 - Σήμερα, έχουν ήδη κλειστεί 6.000 ραντεβού 1ης δόσης, από πολίτες αυτής της ηλικιακής ομάδας
Αυξητική τάση εμφανίζει ο ρυθμός με τον οποίο κλείνουν ραντεβού για τον εμβολιασμό με την 1η δόση, όσοι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας δεν το έχουν κάνει έως τώρα.

Μέχρι σήμερα, κατά πληροφορίες, και με βάση τα στοιχεία για το τελευταίο δεκαήμερο, ο ημερήσιος μέσος όρος των ραντεβού 1ης δόσης για πολίτες άνω των 60 ετών, ήταν 2.600.

Σήμερα, ο αριθμός αυτός έχει σχεδόν τριπλασιαστεί, καθώς έχουν ήδη κλειστεί 6.000 ραντεβού 1ης δόσης, από πολίτες άνω των 60 ετών.

Είχαν προηγηθεί οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, με τις οποίες ο εμβολιασμός για τους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών κατέστη υποχρεωτικός.

Με βάση τις ανακοινώσεις του κ. Μητσοτάκη, οι ανεμβολίαστοι πολίτες άνω των 60 ετών θα πρέπει να έχουν κλείσει ραντεβού για την πρώτη δόση έως τις 16 Ιανουαρίου, έχοντας απόλυτη προτεραιότητα στο εθνικό σύστημα εμβολιασμών. Για όσες και όσους δεν προσέλθουν τελικά, θα τους επιβάλλεται κάθε μήνα διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ, το οποίο θα βεβαιώνεται άμεσα από την ΑΑΔΕ και θα κατευθύνεται σε ειδικό ταμείο χρηματοδότησης των νοσοκομείων.

Το διοικητικό πρόστιμο «δεν είναι ποινή. Θα έλεγα ότι είναι ένα αντίτιμο υγείας. Ένα κίνητρο προφύλαξης, μια ώθηση ζωής, αλλά πιστεύω ότι είναι και μια πράξη δικαιοσύνης απέναντι στους πολύ περισσότερους εμβολιασμένους» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας την απόφασή του «προστασία και όχι τιμωρία».

Επιχειρώντας ταυτόχρονα έναν απολογισμό της αντιμετώπισης του τέταρτου κύματος, ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι η Ελλάδα έθεσε κανόνες ελεγχόμενης πρόσβασης σε κλειστούς χώρους από τον Ιούλιο, όπως και πρώτη τον Οκτώβριο άνοιξε τη δυνατότητα τρίτης δόσης σε όλους τους ενήλικες, θέτοντας ως προϋπόθεση πλήρους εμβολιασμού για τους άνω των 60 τη χορήγηση της τρίτης δόσης.

5.Καθηγητής Γουργουλιάνης: Το 80% των θανάτων άνω των 65 ετών είναι ανεμβολίαστοι

Οι δηλώσεις του κ. Γουργουλιάνη έρχονται λίγες ώρες μετά την απόφαση Μητσοτάκη για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60 με περιθώριο για την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα να κλείσει τα ραντεβού της για την πρώτη δόση να είναι η 16η Ιανουαρίου
Το 80% των πολιτών που καταλήγουν από κορωνοϊό έχουν ηλικία άνω των 65 ετών σύμφωνα με τον καθηγητή πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κωνσταντίνου Γουργουλιάνη. Μιλώντας στον Alpha ο κ. Γουργουλιάνης υποστήριξε ακόμη πως πρόκειται για ανεμβολίαστους πολίτες.

Οι δηλώσεις του κ. Γουργουλιάνη έρχονται λίγες ώρες μετά την απόφαση Μητσοτάκη για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60 με περιθώριο για την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα να κλείσει τα ραντεβού της για την πρώτη δόση να είναι η 16η Ιανουαρίου. Υπενθυμίζεται πως σοι δεν εμβολιάζονται θα πληρώνουν πρόστιμο 100 ευρώ μηνιαίως.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline