Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  10:19:39

Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα μέσα στη ΕΛΑΣ πει οκτώ χρόνια

Το κύκλωμα αλίευε στοιχεία παλιννοστούντων Ελλήνων πρώην χωρών Ε.Σ.Σ.Δ., ή με ψευδείς δηλώσεις απώλειας ταυτοτήτων υπαρκτών προσώπων εξέδιδαν τα πλαστά δελτία ταυτότητας σε κάθε ενδιαφερόμενο αλλοδαπό μετανάστη. Με την ταυτότητα αυτή μπορούσαν να βγάλουν διαβατήριο, να κινηθούν σε χώρες της Σένγκεν, να βγάλουν διπλώματα οδήγησης, ΑΜΚΑ καθώς και άδεια εργασίας.

Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι έχουν δοθεί τέτοια πιστοποιητικά ταυτοποίησης σε περίπου 3.000 αλλοδαπούς μετανάστες κυρίως από την Αλβανία, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά αρμόδιες πηγές, ανάμεσα στους οποίους, πολλοί κακοποιοί. Μάλιστα πλήρωναν μέχρι και 30.000 την ταυτότητα προκειμένου να «ξεπλύνουν» το όνομά τους, να αλλάξουν στοιχεία ταυτότητας και να ξεφύγουν από το βεβαρημένο παρελθόν τους.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, εκτός από τις συλλήψεις που έχουν γίνει, βρέθηκαν 320.000 ευρώ στο χρηματοκιβώτιο διοικητή τμήματος Ασφαλείας στην Δυτική Αττική, ο οποίος θεωρείται από τα βασικά στελέχη του κυκλώματος.

Οι αστυνομικοί που εισέβαλαν χθες στο γραφείο του τον πίεσαν να τους το δείξει και το άνοιξαν με τροχό, καθώς ισχυρίστηκε ότι δεν θυμόταν τον συνδυασμό, ενώ για το ποσό ισχυρίστηκε ότι ήταν συγγενικού προσώπου του και το είχε εκεί για ασφάλεια.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline