Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  06:09:01

Φόβοι για διόγκωση της διασποράς μέσα από τα σχολεία Κύριο

Ειδικά για τα δημοτικά σχολεία, ο Πρόεδρος της ΔΟΕ, κ. Θανάσης Κικινής, εξέφρασε την ανησυχία του πως το πρόβλημα διασποράς του ιού στην εκπαιδευτική κοινότητα θα διογκωθεί με την επιδείνωση του καιρού.

«Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε όταν λέγαμε στην αρχή της χρονιάς ότι θα φτάσουμε να έχουμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων μέσα στα σχολεία ακριβώς γιατί είναι μεγάλος ο αριθμός των μαθητών μέσα στα τμήματα» σημείωσε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας ότι μετά το πρώτο κύμα «οι επιστήμονες έλεγαν 15 μαθητές ανά τμήμα και μάλιστα με συγκεκριμένους κανόνες αποστάσεων», ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία και στο «τεράστιο κτιριακό πρόβλημα που υπάρχει στις σχολικές μονάδες».

Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ τόνισε πως η συζήτηση αυτή έπρεπε να έχει γίνει με την κυβέρνηση στην αρχή της σχολικής χρονιάς, καθώς τώρα «είμαστε πάλι με την πλάτη στον τοίχο, αφού φτάνουμε να συζητάμε πάλι για το πώς θα κλείσουν και για πόσο θα κλείσουν τα σχολεία, ενώ το ζητούμενο θα ήταν να μείνουν τα σχολεία ανοιχτά με συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας». Δυστυχώς η αντιμετώπιση τόσο της μαθητικής όσο και της εκπαιδευτικής κοινότητας δεν ήταν σε καμία φάση αυτή που θα έπρεπε να είναι, πρόσθεσε με αποτέλεσμα «να φτάνουμε τώρα πάλι να συζητάμε για αυτό που δε θα έπρεπε να συζητάμε, δηλαδή πώς και πόσο θα κλείσουν τα σχολεία».

Αν και όπως είπε «θέσαμε το ζήτημα της αραίωσης του αριθμού των μαθητών στο μέτρο του δυνατού, ακόμα και εκεί που υπήρχε η δυνατότητα τόσο στην περσινή όσο και στη φετινή χρονιά, δεν έγινε, δεν ικανοποιήθηκε το αίτημα». Πρόσθεσε πως «δεν έγινε προσπάθεια να εξευρεθούν χώροι σε συνεργασία με τους δήμους και το Δημόσιο, όπου θα μπορούσαν εναλλακτικά για λίγο διάστημα να φιλοξενηθούν τμήματα σχολείων για να είναι εφικτός ο μικρότερος αριθμός μαθητών ανά τμήμα», στηλιτεύοντας το γεγονός ότι «από την ελάττωση των μαθητών φτάσαμε σε νόμο που τους αύξησε και τους επανέφερε στους 25 ανά τάξη, πράγμα πραγματικά οδυνηρό».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline