Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022  07:30:26

Φίλος από 2Οετίας ο Ταγίπ, αλλά φιλτάτη η αλήθεια. Δημ.Αβραμόπουλος με παρρησία: Ο Ερντογάν διανύει το τέλος της πολιτικής του πορείας. Oμως έως τότε, χρειάζεται προσοχή. Κύριο

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στις προσεγμένες δημόσιες παρεμβάσεις του, εξήγησε πως όσες φορές η Τουρκία αντιμετώπιζε εσωτερικά προβλήματα, κάποιοι στο εσωτερικό της «ανακάλυπταν» μια εξωτερική απειλή. Και πάντοτε, ο ευκολότερος στόχος είναι η Ελλάδα.

Ο πρόεδρος Ερντογάν είναι πλέον ληξιπρόθεσμός, διανύει το τέλος της πολιτικής του πορείας, εκτιμάει ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος σημειώνοντας ότι κλείνει ένας κύκλος για την εσωτερική κατάσταση της Τουρκίας.

Η πολιτική Ερντογάν ξεφεύγει

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε ότι ο Ερντογάν είναι σε ανοικτή σύγκρουση με την πραγματικότητα όπως έχει διαμορφωθεί μέσα στην Τουρκία, δηλαδή με ένα ευρύ μέτωπο αντιπαράθεσης. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να χαίρεται με την αναταραχή που βιώνει η τουρκική οικονομία.
«Η Τουρκία είναι μια γειτονική χώρα, θα θέλαμε να είναι σταθερή και δημοκρατική. Ωστόσο, βλέπουμε ότι τον τελευταίο καιρό, η πολιτική του κυρίου Ερντογαν ξεφεύγει. Ο Τούρκος Πρόεδρος κοιτά προς τα μέσα, προσπαθεί να κερδίσει το χαμένο έδαφος στο εσωτερικό της χώρας του» ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος μιλώντας στον Σκάι.
Ο πρώην επίτροπος της ΕΕ και πρώην υπουργός εξήγησε πως όσες φορές η Τουρκία αντιμετώπιζε εσωτερικά προβλήματα, κάποιοι στο εσωτερικό της «ανακάλυπταν» μια εξωτερική απειλή. Και πάντοτε, ο ευκολότερος στόχος είναι η Ελλάδα:

Η Ελλάδα δεν πρέπει να ανησυχεί

«Σας θυμίζω ότι όταν πριν 10 περίπου χρόνια αποκαλύφθηκε η υπόθεση βαριοπούλα, η συνομωσία κατά του Ερντογαν, αποδείχθηκε ότι εκείνοι που είχαν στήσει τη σκευωρία σχεδίαζαν την αποσταθεροποίηση του Ερντογάν μέσω τεχνητής κρίσης με την Ελλάδα».
Πάντως, συμπλήρωσε ο κύριος Αβραμόπουλος, η Ελλάδα δεν πρέπει να ανησυχεί. «Η συνετή και υπεύθυνη πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει θωρακίσει την ακεραιότητα της Ελλάδος, μέσα από τη διασφάλιση διεθνών συμμαχιών και συμπράξεων, έχοντας πάντα κατά νου ότι η Ελλάδα έχει ως ομπρέλα προστασίας την και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελλάδα είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο», διευκρίνισε.

Σχολιάζοντας την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σημείωσε πως η Ελλάδα έχει ανακάμψει από την πανδημία καλύτερα από πολλές ευρωπαϊκές χώρες: «Επέστρεψα πρόσφατα από ταξίδι στις Βρυξέλλες, όπου συνάντησα όλους σχεδόν τους Επιτρόπους. Μόνο καλά λόγια άκουσα για την ελληνική οικονομία. Η Ελλάδα έχει πλέον μπει σε τάξη και ξαναγίνεται ελκυστική».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline