Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διασωληνωμένοι σε δύσκολη δοκιμασία με βαριά πνευμονία- ο 92χρονος Χρήστος Σαρτζετάκης και- με κορωνοιό ο 72χρονος Γιώργος Τράγκας, ανεμβολίαστος. Κύριο

1.Χρήστος Σαρτζετάκης – Έχει διασωληνωθεί λόγω πνευμονίας – Τα νεότερα για την υγεία του.

Ο Χρήστος Σαρτζετάκης έχει γεννηθεί το 1929, με την ηλικία του να παίζει ρόλο στην απόφαση της διασωλήνωσής του από τους γιατρούς.
04.12.2021, 21:03

Διασωληνωμένος παραμένει στο Λαϊκό ο Χρήστος Σαρτζετάκης λόγω πνευμονίας από εισρόφηση. Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, η ηλικία του – έχει γεννηθεί το 1929 – έπαιξε μεγάλο ρόλο στην απόφαση των γιατρών να τον διασωληνώσουν την Παρασκευή.
Από εκείνη τη στιγμή, η κατάσταση του είναι σταθερή, με τους γιατρούς του να τον παρακολουθούν. Λόγω της οξείας πνευμονίας, όμως, τα πράγματα είναι κρίσιμα.

Ποιος είναι ο Χρήστος Σαρτζετάκης

Ο Χρήστος Σαρτζετάκης έχει γράψει τη δική του ιστορία τόσο ως νομικός, όσο και ως πολιτικό πρόσωπο αφού διετέλεσε Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η Προεδρία της Δημοκρατίας παρουσιάζει ένα σύντομο βιογραφικό του:
«Ο Χρήστος Σαρτζετάκης γεννήθηκε το 1929 στη Θεσσαλονίκη. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετά ολιγόμηνη δικηγορία, εισήλθε στον Δικαστικό κλάδο το 1955. Με εκπαιδευτική άδεια έκανε το 1965-1967 μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι στο εμπορικό δίκαιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Δίκαιο. Είναι έγγαμος με την Έφη Αργυρίου και έχουν μία κόρη.

Δικαστική και πολιτική πορεία

Το 1963, υπηρετών στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, έγινε και διεθνώς γνωστός ως Ανακριτής της υποθέσεως πολιτικής δολοφονίας του βουλευτού της αριστεράς Γρηγορίου Λαμπράκη, την οποία με επιτυχία διεξήγαγε.
Διαβάστε επίσης: Η δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη

Το 1968, επί δικτατορικού καθεστώτος, απελύθη από το Δικαστικό Σώμα και στη συνέχεια συνελήφθη δύο φορές, βασανίσθηκε και φυλακίσθηκε, χωρίς δίκη, επί ένα περίπου χρόνο. Με την κατάρρευση της δικτατορίας αποκαταστάθηκε στην υπηρεσία του τον Σεπτέμβριο του 1974 με τον βαθμό του Εφέτου. Το 1981 προάγεται στον βαθμό του Προέδρου Εφετών και το 1982 στον βαθμό του Αρεοπαγίτου.
Κατά την Προεδρική εκλογή του 1985 ο Χρήστος Σαρτζετάκης προτείνεται από το κόμμα του ΠΑΣΟΚ και εκλέγεται από αυτό και τα κόμματα της αριστεράς στις 29 Μαρτίου 1985 ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παραμείνας στη θέση αυτή μέχρι τις 5 Μαΐου 1990.
Διατηρεί στο διαδίκτυο την προσωπική ιστοσελίδα: www.sartzetakis.gr».

2.Γιώργος Τράγκας – Διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ, μετά από ημερών καραντίνα λόγω κορωνοιού. Με πρόβλημα ζακχαρώδους διαβήτη επί πολλά χρόνια.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Σωτηρία, με παροχή οξυγόνου και αργότερα ως διασωληνωμένος νοσηλεύεται ο Γιώργος Τράγκας, που νοσεί με κορωναϊό.
Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία για την πορεία της υγείας του από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματός του, τού Κινήματος Ελεύθεροι Άνθρωποι, Πάρη Κουρτζίδη, «Ο πρόεδρος του Κ.ΕΛ.ΑΝ., Γιώργος Τράγκας, παραμένει στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία» και υποστηρίζεται μόνο με οξυγόνο. Η πορεία της υγείας του κρίνεται ικανοποιητική».

Τι είχε γράψει νωρίτερα

Ωστόσο νωρίτερα σήμερα ο ίδιος είχε ενημερώσει με ανάρτησή του στο Twitter ότι ο Γιώργος Τράγκας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένος.
«Ο Γιώργος Τράγκας τελικά χρειάστηκε να διασωληνωθεί. Η μάχη που πλέον καλείται να δώσει είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και εξαιρετικά σκληρή! Μέχρι σήμερα έχει αποδείξει ότι βρίσκει πάντα τον τρόπο για να βγαίνει, ακόμη κι από τέτοιες μάχες, νικητής. Έτσι ευχόμαστε να γίνει και τώρα!», είχε γράψει στην ανάρτησή του, τα ξημερώματα της Κυριακής ο κ. Κουρτζίδης.
Ανάρτηση η οποία πλέον έχει διαγραφεί από τον λογαριασμό του.

kourtzidis

«Χορεύω ταγκό με τον κοροναϊό»

Χθες, ο κ. Τράγκας εισήχθη στο νοσοκομείο «Σωτηρία», καθώς «αισθάνθηκε σημαντική επιβάρυνση από τα συμπτώματα της Covid-19».
Όπως είχε γνωστοποιήσει ο ίδιος ο Γιώργος Τράγκας πριν μέρες, είχε μολυνθεί με κοροναϊό και παρέμενε με τη σύζυγό του Μαρία Καρρά σε καραντίνα.
«Χορεύω τανγκό με τον COVID-19 που γελάει σαρδόνια με τα πρόστιμα του Μητσοτάκη
Χορεύοντας τανγκό με τον COVID-19, έχασα το βηματισμό μου ακούγοντας το πρόστιμο που έβαλε στους κατοίκους αυτής της χώρας άνω των 60 ετών, αν δεν εμβολιαστούν ταχύτατα! Ο ιός πήρε ένα σαρδόνιο ύφος και μου είπε: «Δεν θα αφήσει φράγκο στις τσέπες όλων των πολιτών. Δεν έχει καταλάβει ότι εγώ θα στριφογυρνώ ανάμεσά σας, είτε είστε εμβολιασμένοι, είτε είστε ανεμβολίαστοι».

Σε καραντίνα, μαζί με τη σύζυγό μου Μαρία Καρρά, διαπιστώσαμε ότι τα πραγματικά ζοριλίκια του COVID-19, ακολουθούν αμέλειες και φαιδρότητες. Παραδείγματος χάριν αυτό το κράτος, ενώ έχει τους διαβητικούς στις πρώτες ομάδες υψηλού κινδύνου, τους έχει εξαιρέσει από τα μονοκλωνικά αντισώματα. Βλέπετε ο κ. Μητσοτάκης στα θέματα Δημόσιας Υγείας συμπεριφέρεται ως «ψιλικατζής». Σε μια χώρα 10 εκατομμυρίων, παρέλαβε 2000 δόσεις μονοκλωνικών αντισωμάτων.

Κατά τα άλλα θα επανέλθουμε με τη Μαρία στο ραδιόφωνο (με τη βοήθεια του Υψίστου), μόλις τελειώσει η περίοδος της καραντίνας», είχε γράψει στην ανάρτησή του ο Γιώργος Τράγκας την περασμένη Τρίτη.

Πολυμέσα