Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  18:23:47

Μαξίμου- εκπρόσωπος Οικονόμου προκαλούν τον Αλ. Τσίπρα: «Ας τολμήσει, να εκλεγεί αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ με ανοικτές διαδικασίες κι από την κοινωνία, όπως στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ». Ο Αλ.Τσίπρας είναι ο παλαιότερος πολιτικός αρχηγός, εκλεγμένος πριν 13 χρόνια. Κύριο

Εκλέχτηκε πρόεδρος του τότε «Συνασπισμού» από κομματική διαδικασία, όπως και αργότερα επανεκλέχτηκε, τον Φεβρουάριο του 2008, για να εκλεγεί βουλευτής τον Οκτώβριο του 2009.

1.Ως προς το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, που πολλούς αιφνιδίασε και προβλημάτισε στην ανάλυση της αξιωματικής αντιπολίτευσης βαραίνει αφενός το «αξιόλογο ύψος» της λαικής συμμετοχής των 270.000 περίπου, προοδευτικών πολιτών στη διαδικασία, παρά την πανδημία και αφετέρου η προτίμηση της κομματικής βάσης στα συγκεκριμένα πρόσωπα του δεύτερου γύρου (Νίκος Ανδρουλάκης – Γιώργος Παπανδρέου) και όχι στη φιλοδεξιά και αντιΣΥΡΙΖΑ γραμμή του Α, Λοβέρδου.

Με παράγοντες του κόμματος στην Κουμουνδούρου, να υποστηρίζουν με ικανοποίηση πως εστάλη ένα καθαρό, αντιδεξιό μήνυμα από την πλειοψηφία του κόσμου της δημοκρατικής παράταξης, απέναντι στο ενδεχόμενο μετεκλογικών ή άλλων συνεργασιών της Χαριλάου Τρικούπη με την Νέα Δημοκρατία. Ο κ.Μητσοτάκης μετά τις εκλογές με απλή αναλογική δεν θα έχει κανένα πρόθυμο συνεργάτη-τσόντα σε Κυβέρνηση. Φυσικά χωρίς να αποδέχονται καμία ισότιμη σύγκριση ή και απλή εξομοίωση του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Αλέξη Τσίπρα, που ανέβασε τον ΣΥΡΙΖΑ από το 4% στο 44% και τον μετέτρεψε σε κυβερνητικό κόμμα του νέου διπολισμού στην Ελλάδα.

1.Με υπονοούμενα κατά του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν προχωράει σε επανεκλογή του από τη βάση του κόμματός του σχολίασε τις χτεσινές εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Να μη μένουν περίκλειστα
Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε σχετικά με το ποιο μήνυμα λαμβάνει η κυβέρνηση τόσο από τη χτεσινή μεγάλη συμμετοχή των πολιτικών στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ όσο και με την πρωτιά του Νίκου Ανδρουλάκη ως επιλογή ανανέωσης και ο κ. Οικονόμου απάντηση ότι η εκλογή αρχηγού του ΚΙΝΑΛ είναι ένα πολιτικό γεγονός που η κυβέρνηση παρακολουθεί με σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες και πρόσθεσε:
«Η δημοκρατία αναδεικνύεται με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών και όχι με την αποχή τους. Το σημαντικό είναι να μην μένουν τα κόμματα περίκλειστα. Είναι κάτι που κάνει η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής».

Στο τέλος τετραετίας
Ερωτηθείς για το αν υπάρχει ζήτημα επιτάχυνσης των πολιτικών εξελίξεων και προσφυγή σε πρόωρες εθνικές εκλογές με αφορμή τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας» και πρόσθεσε ότι ως κυβέρνηση η ΝΔ «αξοποιούμε κάθε μέρα που περνά για να κάνουμε έργο για τους πολίτες. Είτε έχει να κάνει με την πανδημία,είτε έχει να κάνει με τις επενδύσεις, είτε έχει να κάνει με σπουδαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Αξιοποιούμε κάθε μέρα που θα αξιολογηθεί στο τέλος της τετραετίας και οι πολίτες θα επιλέξουν».

Μέχρι το τέλος της τετραετίας...
Ερωτηθείς δε, ο κ. Οικονόμου για το αν η ΝΔ μένει χωρίς εν δυνάμει κυβερνητικούς εταίρους με δεδομένο ότι στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ πέρασαν οι Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «το ποιος θα εκλεγεί πρόεδρος είναι εσωτερικό ζήτημα του ΚΙΝΑΛ».

«Μέχρι το τέλος της τετραετίας κάθε πολιτική δύναμη θα καταθέσει τις προτάσεις της. Εμείς θα καταθέσουμε στους πολίτες το έργο μας και οι πολίτες θα αποφασίσουν πως θα προχωρήσει η χώρα την επόμενη περίοδο» κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline