Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  13:54:25

Τέσσερις αποτυχίες των δημοσκοπήσεων: Ισότιμοι σε όλα οι τρεις υποψήφιοι- Καμμία άνετη πρωτιά του Ανδρουλάκη- Αγνοούσαν το ρεύμα των ψηφοφόρων- Πρωτιά Λοβέρδου σε αρκετές δημοσκοπήσεις και ευνοημένο από την μεγάλη συμμετοχή. Κύριο

Ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει έντονα την αποτυχία αυτή για να πλήξει το κύρος και την αξιοπιστία όλων των δημοσκοπήσεων, όπως εκείνων που τον αφορούν.

1.-Οι εκλογές του πρώτου γύρου στο ΚΙΝΑΛ δεν έχουν μόνο έναν χαμένο, αλλά δυο. Τον Ανδρέα Λοβέρδο που εμφανιζόταν στις έρευνες ως το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών και τις ίδιες τις δημοσκοπήσεις, κατά αντικειμενικού παρατηρητές..
Σχεδόν στο σύνολό τους, οι δημοσκοπήσεις όλο το διάστημα της προεκλογικής περιόδου στις τάξεις του ΚΙΝΑΛ έδιναν άνετο προβάδισμα στον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος τελικά με το άνοιγμα της κάλπης δεν κατάφερε να περάσει ούτε στον δεύτερο γύρο.

2.Όπως ανέφερε δηκτικά σε ανάρτησή του στο Facebook ο Άγγελος Τσέκερης, διευθυντής της «Αυγής», πρόκειται για «πανηγυρική επιβεβαίωση των δημοσκοπήσεων στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ», παρουσιάζοντας τις δημοσκοπικές προβλέψεις για όλον τον Νοέμβριο.
«Ιδού οι προβλέψεις τους για το ποιος θα είναι πρώτος, όλον τον Νοέμβριο.

GPO 6/11/2021 Λοβέρδος 27%
Opinion Poll 9-11-2021 Λοβέρδος 31.7%
Marc 15-11-2021 Λοβέρδος 31%
Interview 17/11/2021 Λοβερδος 27%
MRB 18-11-2021 Λοβέρδος 27%
Pulse 26-11-2021 Λοβέρδος 36%
Μέτρον Αναλυσις 26-11-2021 Λοβέρδος 37%
GPO 29-11-2021 Λοβέρδος 27%

Ούτε κατά προσέγγιση δεν έπιασαν την τεράστια διαφορά του Ανδρουλάκη από τους υπόλοιπους και φυσικά το ξεβράκωμα του αγαπημένου τους.
Ανοίγει επομένως μια συζήτηση. Και η συζήτηση δεν είναι για την αστοχία τους στην πρόβλεψη του αποτελέσματος.
Είναι για την προσπάθειά τους να ανακατευτούν στα εσωτερικά ενός κόμματος και να βγάλουν αυτόν που ήθελε η κυβέρνηση. Συνεπώς είναι μια συζήτηση για την Δημοκρατία.
Την Δημοκρατία σε μια χώρα που οι τσάτσοι σου διακόπτουν μια θεατρική παράσταση και ξέρεις ότι τα ΜΜΕ δεν θα το πούνε ούτε καν ως είδηση».

3.ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ / «Πρώτος στις δημοσκοπήσεις δεν σημαίνει και πρώτος στην κάλπη»

Το σχόλιο της Κουμουνδούρου με αφορμή τα αποτελέσματα στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής
Στο φαινόμενο των δημοσκοπήσεων, που όχι απλώς πέφτουν έξω στις προβλέψεις τους αλλά εμφανίζονται να επιχειρούν να ανακατευτούν στα εσωτερικά ενός κόμματος, αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή τα αποτελέσματα στις εσωκομματικές εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής.

4.Εκλογές ΚΙΝΑΛ / Τι είπε για την αποτυχία των δημοσκοπήσεων ο διευθύνων σύμβουλος της MRB

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καθ' όλη τη διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ επέλεξε συνειδητά να μην προχωρήσει σε καμία τοποθέτηση ή σχολιασμό, σεβόμενος τις εσωκομματικές διαδικασίες. Το ίδιο θα συνεχίσουμε μέχρι και την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου» σημειώνει σε ανακοίνωσή του.
«Τα χθεσινά ωστόσο αποτελέσματα επιβεβαίωσαν ένα φαινόμενο που οφείλει να μας προβληματίσει όλους, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στη χώρα μας: ο πρώτος σε όλες τις δημοσκοπήσεις δεν σημαίνει και πρώτος στην κάλπη» υπογραμμίζει με νόημα. Εκλογές ΚΙΝΑΛ / Τι είπε για την αποτυχία των δημοσκοπήσεων ο διευθύνων σύμβουλος της MRB

Έβγαζαν πρώτο τον Ανδρέα Λοβέρδο και εκτιμούσαν ότι θα τον ευνοούσε αν υπήρχε μεγάλη συμμετοχή πολιτών στον πρώτο γύρο.
Για την αποτυχία των δημοσκοπήσεων που δεν «είδαν» την πρώτη θέση και με διαφορά του Νίκου Ανδρουλάκη αλλά παρουσίαζαν ως φαβορί τον Ανδρέα Λοβέρδο καθώς και την πλήρως λανθασμένη εκτίμηση ότι η μεγάλη προσέλευση πολιτών στις κάλπες του ΚΙΝΑΛ θα ευνοούσε και πάλι τον Ανδρέα Λοβέρδο, ρωτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, στην έκτακτη εκλογική εκπομπή της ΕΡΤ.

Ο Δημήτρης Μαύρος, η αλήθεια είναι ότι εμφανίστηκε αρκετά αμήχανος, προσπαθώντας να περιγράψει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες, σχεδόν, το σύνολο των δημοσκοπήσεων βγήκε εντελώς λάθος.
Μάλιστα, υποστήριξε ότι στο μέσον της προεκλογικής εκστρατείας σταμάτησαν τις έρευνες «γιατί είναι και πολύ δύσκολο να προβλέψεις και είναι λιγάκι παρεμβατικό σε τέτοιες λεπτεπίλεπτες καταστάσεις».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline