Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  01:57:56

Μια δυσώδης υπόθεση στη ηγεσία του Συμβουλίου Επικρατείας με διαπλοκές ανώτατων δικαστικών και ατόμων πέραν της κοκαΐνης. Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ Πάνος Ευστρατίου, θέση που εκλέχτηκε το Δεκέμβριο του 2019. Κύριο

Δηλώνει ότι δεν αποδέχεται και διαψεύδει τις κατηγορίες για εμπλοκή σε διακίνηση ναρκωτικών σε νεαρούς χρήστες στο σπίτι του.

1. Ορισμένοι μιλούν για επιχείρηση υποβάθμισης του όλου θέματος , και για συγκάλυψη σε σχέση με τελευταίες διαρροές από την ανάκριση, που υπήρξαν τελευταία. Πέρα από τις καταγγελίες για εμπλοκή του σε υπόθεση χρήσης κοκαΐνης, είχαν διαρρεύσει «πληροφορίες» για σεξουαλικές προσωπικές συναλλαγές, διαστροφές, συστέγαση με γυναίκα κορυφαία δικαστικό, για ομοφυλόφιλες καταστάσεις κ.α.

2.Την παραίτηση του υπέβαλε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Πάνος Ευστρατίου (χωρίς να τον κατονομάζουν τα περισσότερα δημοσιεύματα), το όνομα του οποίου ενεπλάκη σε υπόθεση χρήσης κοκαΐνης που αποκαλύφθηκε πρόσφατα σε περιοχή των Νοτίων Προαστίων. Και όχι μόνο.
Ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός επισημαίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οδηγήθηκε στην απόφαση για την παραίτησή του για την προάσπιση του κύρους του δικαστηρίου, αν και δεν αποδέχεται τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Ούτε για παρουσία των νεαρών στο σπίτι του ούτε για την προμήθεια ναρκωτικών για προσωπική τους χρήση, χωρίς εμπορικό σκοπό., δωρεάν, χωρίς προσωπικά ανταλλάγματα στις σχέσεις τους.

2.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανώτατος δικαστικός φέρεται να είχε δεχθεί πιέσεις να παραιτηθεί το τελευταίο διάστημα μετά τα δημοσιεύματα τα οποία τον ενέπλεκαν, σε υπόθεση χρήσης ναρκωτικών και σε διάφορες εκδοχές της, ακραίες μάλιστα.
Η παραίτησή του, όπως έγινε γνωστό, κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται ότι το όνομα του δικαστικού ενεπλάκη σε υπόθεση χρήσης κοκαΐνης νεαρών ατόμων στα νότια προάστια της Αθήνας και συγκεκριμένα στην πολυκατοικία που διαμένει.
Αστυνομικός ειδοποίησε συναδέλφους του ότι νεαρά άτομα κινούνται ύποπτα σε περιοχή των νοτίων προαστίων.
Άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ πραγματοποίησε έλεγχο στα νεαρά άτομα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε ποσότητα κοκαΐνης.

Στη συνέχεια ακολούθησε έρευνα από τους αστυνομικούς στο σπίτι όπου διέμενε ο εν λόγω δικαστικός και εκεί βρέθηκαν υπολείμματα της ίδιας ναρκωτικής ουσίας σε ένα μπουκάλι.
Ο ανώτατος δικαστικός εισήλθε στο δικαστικό Σώμα τον Μάρτιο του 1983, προήχθη σε σύμβουλο Επικρατείας τον Ιούλιο του 2004 και προήχθη σε αντιπρόεδρο του ΣτΕ τον Δεκέμβριο του 2019.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline