Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  11:53:57

Παπανδρέου κατά Ανδρουλάκη με επιλογές την πόλωση και την απαξίωση: «παλαιοκομματικός, ρουσφετολόγος, απών στις Βρυξέλλες, με θολές-ανύπαρκτες θέσεις». Και με διαρροές ότι είναι άνθρωπος του Βενιζέλου. Κύριο

«Η ανανέωση δεν είναι θέμα ηλικίας αλλά ιδεών», κατά ΓΑΠ (1952) για Ανδρουλάκη (1979). Μετά την άρνηση για τηλεμαχία με τους άλλους πέντε, τον καλεί σε αναμέτρηση τους σε τρία κανάλια.

1.Ο Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε το δρόμο της ευθείας αντιπαράθεσης με τον Νίκο Ανδρουλάκη την επομένη του πρώτου γύρου των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, με επιθετικότητα, προσωπικές αιχμές και πόλωση.
Τα πρώτα πυρά εναντίον του συνυποψηφίου του Νίκου Ανδρουλάκη ο οποίος θεωρείται πλέον ως το ακλόνητο φαβορί για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ εξαπέλυσε τη Δευτέρα ο Γιώργος Παπανδρέου.

Μιλώντας ο ΣΚΑΙ, ο πρώην Πρωθυπουργός αμφισβήτησε εντόνως ότι ο κος Ανδρουλάκης διακατέχεται από ανανεωτικό πνεύμα και τον κατηγόρησε-εμμέσως πλην σαφώς-για παλαιοκομματισμό.

Αναλυτικά τόνισε ότι "χρειαζόμαστε ανανέωση. Νομίζω όλοι είμαστε υπέρ της ανανέωσης αλλά η ανανέωση δεν είναι απλά ηλικιακό θέμα. Πρέπει να μπορούμε να χτυπήσουμε στεγανά, τα οποία δεν αφήνουν κομμάτια του ελληνικού λαού, κομμάτια της κοινωνίας να έχουν ουσιαστικό ρόλο".
Σε ερώτηση για το εάν κρίνει πως η ανανεωτική προοπτική δεν χαρακτηρίζει τις ιδέες του Νίκου Ανδρουλάκη ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε πως όντως αυτό διακρίνει δίνοντας μια σειρά από παραδείγματα.

«Δεν το πιστεύω καθόλου. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Εγώ έφερα το Open Gov, μια νέα πρακτική. Έφερα την Διαύγεια. Να έχουμε διαφάνεια στην διαδικασία, όχι μόνο στο Κίνημα αλλά και στο κράτος, αλλά να έχουμε κι αξιοκρατικές επιλογές για τα ανώτατα στελέχη όπως είναι οι Γενικοί Γραμματείς και Διοικητές μεγάλων Οργανισμών.

Μόλις άλλαξε η κυβέρνηση κι ήρθε αυτή του κου Σαμαρά, με γραμματέα του κόμματος τον κο Ανδρουλάκη πήγαμε σε μια λογική νομής της εξουσίας. Τέσσερα η Νέα Δημοκρατία, Δύο το ΠΑΣΟΚ, Ένα ο κος Κουβέλης.

Δηλαδή ξανά το μοίρασμα της εξουσία, ξανά η παλαιοκομματική αντίληψη, αυτά παλεύω μια ζωή. Δεν είναι θέμα ηλικίας αλλά βούλησης για να «σπάσουμε αυγά». ( Συναλλαγή που διέψευσε ο κ, Ανδρουλάκης γιατί μετά ένα χρόνο από τότε έγινε γραμματέας του ΠΑΣΟΚ)

Εάν θα είναι μια ηγεσία που θα προχωρήσει την παράταξη με προοδευτικό στόχο, κοντά στις λαϊκές δυνάμεις, με μεταρρυθμιστικές προτάσεις που θα αγκαλιάσει πραγματικά Παλαιοκομματική αντίληψη» καταλόγισε ο Γιώργος Παπανδρέου, στον ανθυποψήφιο του Νίκο Ανδρουλάκη, διαμηνύοντας παράλληλα πως δεν παραιτείται από την υποψηφιότητα για εκλογή προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline