Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  04:12:19

Πουλήθηκε το σπίτι του Κωνσταντίνου και της Μαρίκας Μητσοτάκη στην Γλυφάδα, με κοινή απόφαση των κληρονόμων Κυριάκου και των τριών αδελφών του. Κύριο

Στο διπλανό οικόπεδο, υπήρχε η άλλοτε βίλλα του Αριστ. Ωνάση σε οικόπεδο, που κατείχε και πούλησε στον πατέρα του και την μητριά του, η οικογένεια Γιαννούκου, της Μαρίκας Μητσοτάκη.

Σε μία από τις πιο δύσκολες αποφάσεις προχώρησαν τα παιδιά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και δεν είναι άλλη από το να πουλήσουν το ιστορικό σπίτι της οικογένειας στη Γλυφάδα.

Ο συγκεκριμένος χώρος είναι «ιστορικός» μιας και έχει συνδεθεί με την παρουσία πολλών προσωπικοτήτων, τόσο Ελλήνων όσο και ξένων.
Συγκεκριμένα τα τέσσερα παιδιά του Κωνσταντίνου και της Μαρίκας Μητσοτάκη, Ντόρα, Κατερίνα, Αλεξάνδρα και Κυριάκος, όπως αναφέρει η Καθημερινή, αποφάσισαν να πουλήσουν τον εν λόγω χώρο που διέμενε η Ντόρα Μπακογιάννη έξι μήνες τον χρόνο και ήταν στην ιδιοκτησία των τεσσάρων αδερφών εξ αδιαιρέτου.

Ισραηλινός ο αγοραστής

Ο αγοραστής του σπιτιού είναι Ισραηλινός, η απόφαση ελήφθη προ εβδομάδων και η πώληση έχει ήδη ολοκληρωθεί.
«Η Ντόρα, η Κατερίνα, η Αλεξάνδρα και ο Κυριάκος, ύστερα από πολλή σκέψη και δισταγμούς, αποφάσισαν να πουλήσουν το ιστορικό σπίτι της οικογένειας στη Γλυφάδα. Ένα χώρο γεμάτο αναμνήσεις, αλλά και συνδεδεμένο με την παρουσία πολλών ιστορικών προσωπικοτήτων, που πρωταγωνίστησαν στην πολιτική ζωή σε διάφορες περιόδους», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

2.Στα χέρια ενός Αιγυπτίου επιχειρηματία πέρασε το 2017 το οικόπεδο 3,5 στρεμμάτων της οικογένειας Ωνάση στη Γλυφάδα. Πρόκειται για ένα οικόπεδο-φιλέτο, σε απόσταση 5 λεπτών από τη θάλασσα και κοντά στο φημισμένο Γκολφ. Το συγκεκριμένο οικόπεδο πουλήθηκε από την Αθηνά το 2010 και άλλαξε δύο φορές χέρια, για να καταλήξει στον Αιγύπτιο μεγιστάνα. Μέσα στο οικόπεδο υπήρχε η βίλα Ωνάση, που κατεδαφίστηκε μετά την πρώτη πώληση.

Η συγκεκριμένη μονοκατοικία λέγεται ότι αποτέλεσε, ουσιαστικά, το πρώτο περιουσιακό στοιχείο του Αριστοτέλη Ωνάση, το οποίο αγόρασε με χρήματα που έβγαλε δουλεύοντας στην Αργεντινή. Από τον κήπο και τα σαλόνια της έπαυλης είχαν... παρελάσει μεγάλες προσωπικότητες και φυσικά οι γυναίκες του Ωνάση: Τίνα Λιβανού, Μαρία Κάλλας και Τζάκι Κένεντι.... Στο σπίτι αυτό έμεινε παλαιότερα η μητριά του, Γεσθημανή Δολόγλου, από την οποία είχε άλλες δύο αδερφές, ενώ αποτελούσε και το καταφύγιο του Έλληνα κροίσου όταν επισκεπτόταν την Ελλάδα σε συνιδιοκτησία με την αδελφή του Γαρροφαλλίδου..

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline