Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  18:48:54

Aνοίκειες υπερβολές ΠΟΕΔΗΝ ότι γίνονται κρατήσεις VIP θέσεων ΜΕΘ στα νοσοκομεία «για πολιτικούς, μητροπολίτες και άλλους δικούς τους». Συναντίληψη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κύριο

Yπουργός Υγείας: Ψευδέστατες αναφορές, συκοφαντίες και ανευθυνότητες- Διάψευση από την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ.

1.«Εγώ δεν έχω καμία τέτοια καταγγελία σαν ΕΙΝΑΠ, δεν μπορώ να δεχθώ να καταγγέλλονται οι συνάδελφοί μου», δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, σχετικά με την επιλεκτική εισαγωγή ασθενών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ειδικότερα, στην καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου η Μ. Παγώνη έκανε την εξής δήλωση : «Λυπάμαι πάρα πολύ για τη συκοφαντία εναντίον των συναδέλφων μου, των γιατρών οι οποίοι βρίσκονται στη ΜΕΘ. Δεν είναι δυνατόν, και το γνωρίζετε όλοι, μετά τις μάχες που έχουμε δώσει 2 χρόνια, αυτή τη στιγμή να αναφέρεται ότι υπάρχουν γιατροί που κάνουν επιλογές και έχουν κρεβάτια κενά, τα οποία κρατάνε όταν εμείς έχουμε διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ covid ασθενείς, για να μπουν VIP».

2.«Oσοι διακινούν fake news λειτουργούν ως συκοφάντες και είναι υπόλογοι απέναντι στους ιατρούς, που προσβάλλουν», απαντά με γραπτή ανακοίνωση ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ ότι κρατούνται κλίνες σε ΜΕΘ για VIP ασθενείς.

«Αναφορικά με τις καταγγελίες για την επιλεκτική εισαγωγή ασθενών στις ΜΕΘ διευκρινίζεται ότι η δήλωση των ασθενών που χρειάζονται ΜΕΘ γίνεται από τους ιατρούς στην πλατφόρμα του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ. Όλα τα νοσοκομεία που διαθέτουν κενές κλίνες ΜΕΘ βλέπουν τα αιτήματα και βάση ιατρικών κριτηρίων δέχονται με απόφαση ιατρών τον ασθενή στην κενή κλίνη ΜΕΘ που διαθέτουν.

Αναφορές ότι κρατούνται κλίνες ΜΕΘ ή γίνεται επιλεκτική εισαγωγή τους είναι ψευδέστατες και προσβάλλουν πρωτίστως τους ιατρούς. Όσοι διακινούν fake news λειτουργούν ως συκοφάντες και είναι υπόλογοι απέναντι στους ιατρούς, που προσβάλλουν».

3. ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΜΙΧ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, επεσήμανε ότι υπάρχουν συνολικά 47 κενές κλίνες στην επικράτεια, ενώ 114 ασθενείς είναι σε λίστες αναμονής.

«Με βάση το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας, που το πήρα και πριν από λίγο, λειτουργούν 647 κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά κορονοϊού. Με τα στοιχεία που δίνονται οι διασωληνωμένοι είναι 714. Άρα ακόμα και όλοι διασωληνωμένοι να ήταν στις ΜΕΘ, υπάρχουν τουλάχιστον 114 ασθενείς με κορωνοϊό που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ επί πολλές μέρες, μάλιστα πολλοί χάνουν τη ζωή τους. Και είδαμε τι έγινε στον Μητροπολίτη. Οι κλίνες ΜΕΘ που διατίθενται για κορωνοϊό συνολικά είναι 647 και ρωτώ εγώ αφού έχουμε 114 εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένους γιατί οι 47 κλίνες δε γεμίζουν;

Παράδειγμα χθες το βράδυ είχαμε δυο κενές κλίνες στο ΚΑΤ και υπήρχε ένα ανδρόγυνο 58 και 59 ετών στη Νίκαια διασωληνωμένοι από την προηγούμενη ημέρα και δεν μεταφέρονταν. Στη λίστα αναμονής υπάρχουν μόνο μη επώνυμοι άνθρωποι, ούτε μητροπολίτης είναι, ούτε επώνυμος».
Όταν ρωτήθηκε αν ισχυρίζεται ότι υπάρχουν κενές κλίνες, τις οποίες κρατούν για VIP, ο κ. Γιαννάκος απάντησε: «Ναι», προσθέτοντας ότι «στη λίστα αναμονής στους 114 ασθενείς δεν είναι κανείς από την εκκλησία, κανείς επώνυμος, είναι όλοι λαός».

5.Oικονόμου: Αδιανόητο να γίνονται διακρίσεις στις ΜΕΘ

Κληθείς να σχολιάσει την καταγγελία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανέφερε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι είναι αδιανόητο να γίνονται διακρίσεις και ότι εάν υπάρχουν στοιχεία, πρέπει να καταγγελθούν και να διερευνηθούν χωρίς καμία αμφιβολία.

«Είναι αποκλειστικά και μόνο υγειονομικοί οι λόγοι, με τους οποίους οι πολίτες που διασωληνώνονται και χρειάζονται ΜΕΘ να πηγαίνουν σε κρεβάτια ΜΕΘ», είπε ο κ. Οικονόμου.

6.-ΣΥΡΙΖΑ: Δεν διέψευσε τις καταγγελίες για κρατημένες ΜΕΘ ο κ. Οικονόμου

Η καταγγελία προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, με τον εκπρόσωπο του κόμματος, Νάσο Ηλιόπουλο να δηλώνει ότι ο Γιάννης Οικονόμου «δεν διέψευσε τις καταγγελίες και απάντησε με μισόλογα» και να ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση. Σε καταφανή συναντίληψη προς τις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, αρκετά γενικόλογες. Μετά μάλιστα από τις δηλώσεις του κ. Πλεύρη που έδωσε αναλυτικές εξηγήσεις για τις περιπτώσεις δήθεν επιλεκτικής εισαγωγής σε ΜΕΘ του Μητροπολίτη Αιτωλίας και του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα, για τις οποίες είχαν διαρρεύσει ισχυρισμούς τους , παράγοντες της ΠΟΕΔΗΝ, και όχι συγκεκριμένοι γιατροί διευθυντές και αρμόδιοι κλινικών νοσοκομείων.

«Όταν ακόμα και η πρόσβαση σε μία κλίνη ΜΕΘ μετατρέπεται σε προνόμιο των φίλων της πολιτικής εξουσίας είναι φανερό ότι μιλάμε για καθεστώς. Για κάθε πολίτη που χρειάζεται πρόσβαση σε ΜΕΘ και αυτή δεν υπάρχει η ευθύνη έχει όνομα: Κυριάκος Μητσοτάκης», τονίζει ο κ. Ηλιόπουλος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline